Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Spånehusvägen 46A

S:t Knut Malmö

2 875 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Spånehusvägen 46A

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 78,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208604003-0019
Våning 3,4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 875 000 kr utgångspris
Avgift: 5 325 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Andelsprocent: 0,88880
Andelsprocent kapital: 0,71542
Andelsprocent årsavgift: 0.83719

Innergården är barnvänlig och omgärdas av staket och vackra grindar Gemensam odling för kryddväxter finns även på innergården..

Till lägenheten hör ett delat vindsförråd samt ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1929-1935
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 15 juli 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Tallen 3
I de vackra kulturhusen på S:t Knut finner vi denna fantastiska vindsvåning i etage där det genomgående flyter vitbetsat furugolv som tillsammans med vita bredspacklade väggar och en imponerande takhöjd om närmare sex meter, ger ett härligt ljus och en rymd få förunnat. Nedervåningen, där sovrum, badrum, kök och de sociala ytorna är samlade, är välbevarad med mycket charm från byggåret. Här finner vi synliga takbjälkar, vackra fönster och en mysig kamin. Via en vit trappa i sällskapsrummet når man plan två som idag används som ett enda stort mysigt sovloft. Vindsvåningen totalrenoverades 2015.

Bostadens rum disponeras enligt följande:

Hall
Högst upp i huset inne i bostadens ljusa hall välkomnas vi direkt av en fantastisk rymd. Väggar i vitt och på golvet vilar ett vackert vitbetsat furugolv som enhetligt löper vidare genom vindsvåningen. Redan här ges ett smakprov på lägenhetens unika atmosfär, smakfulla renoveringar och estetiska känsla.

Badrum
Rejält badrum som går i samma stil och sobra kulörval som bostadens övriga rum. Här finns vackra och genomtänkta detaljer, som schackrutigt golv från Byggfabriken och vitt kakel på halvvägg. Ett badrum med en fräsch känsla. Utrustning: WC, dusch, handfat med förvaring och spegel.

Sovrum
Ljust sovrum med utrymme för såväl sovrumsmöblemang som förvaring. Sovrummet har en fin fondtapet av Josef Frank, synliga bjälkar, ljust golv och vita väggar. Ett vackert takfönster ger utsikt över himlen och st Knuts takåsar.


Kök
Från hallen löper furugolvet vidare in i det stilrent renoverade och öppna köket. Det eleganta köket är fullt utrustat, med grå skåpinredning och vitoljad massiv ekbänkskiva, mässingskiva som stänkskydd samt goda arbetsytor och förvaring. Här kombineras en smakfull och klassisk känsla med komfort. Vitvaror såsom svart kyl (Smeg) och extra bred gasspis med elektrisk ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin och kyl. Här finns plats för ett matbord med fyra till sex middagsgäster. Köket har synliga takbjälkar och spotlights i tak.

Vardagsrum
Via den halvöppna planlösningen fortsätter bostadens köksdel och övergår till ett spatiöst vardagsrum med en takhöjd upp till nock, synliga takbjälkar och mysig kamin, blir detta utrymmet en plats med optimalt ljusinsläpp och rymd, perfekt för sociala tillställningar! Även här återfinns de eleganta golven vilket skapar en enhetlig känsla med resten av bostaden. Inredningsmöjligheterna är nästintill oändliga! Via en elegant vit trappa tar vi oss vidare upp till lägenhetens andra våning, sov loftet.

Andra våningen
Den vackra vita trappan leder oss upp till bostadens andra våning. Öppet och sobert rum med synliga takbjälkar, takfönster -och som även det innehar mycket rymd och ljusa brädgolv. Härifrån ser du ner till bostadens vardagsrum vilket skapar kontakt mellan de olika våningarna. Här finns vindsvåningens andra sovrum med stor garderob/klädkammare. Vill man inte utnyttja utrymmet som sovrum, passar det perfekt som vardagsrum. Inredningsmöjligheterna är många!

Innergård
Föreningens härliga innergård utgör en alldeles egen lummig oas med grönskande bersåer och sittplatser. Här finns det odlingar och äppelträd och körsbärsträd för alla föreningens medlemmar att använda och avnjuta. Här kan man verkligen njuta i en påtagligt lugn miljö.

Området
St Knut är ett av Malmös absolut mest populära bostadsområden. Närområdet erbjuder ett mycket stort utbud av både shopping, caféer, restauranger och butiker. Kommunikationerna är mycket goda, härifrån tar du dig till övriga delar av Malmö, Lund och Köpenhamn mycket enkelt. Parker, promenadstråk och cykelvägar precis utanför dörren! Närhet till såväl Triangeln som Möllevången! Här finns något för alla!
Sober och estetisk perfektion på bästa läge!
I lugna kvarter kring Kulturhusen, bara ett stenkast från pulserande St Knut torg finner vi denna fantastiska -och renoverade vindsvåning i två etage. Med genomgående och öppen planlösning, smakfulla detaljer och en takhöjd på nästan 6 meter är detta en drömbostad med hög WOW-faktor! Måste upplevas på plats! Välkommen!

Förening

Spånehusvägen 46A

Förening

Brf Malmö Nya Egnahemsförening

Allmänt om föreningen

Brf Malmö Nya Egnahemsförening består av fastigheterna Tallen1, 2 och 3 samt Björken 3, 6 och 7 i Malmö kommun. På fastigheterna finns 7 byggnader med 118 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1929 - 1935. Fastigheterna är fullförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Riksbyggen förvaltar föreningens ekonomi. Marken innehas med tomträtt genom tomträttsavtal med Malmö kommun.

RENOVERINGAR:
Under 1980-talet putsades och målades fasaden.
Samtliga trappuppgångar målades 2000-2001,
Utbyte av elstammar 2005 - 2007.
Utbyte av vattenstammar och köksavlopp 2005 - 2007.
Installation av fjärrvärme 2007.
Renovering av tak 2009.
Fönsterrenovering 2005 - 2010.
OVK besiktning 2016.
Ombyggnad förråd 2016
Huskropp utvändigt (fönster och skorstenar) 2016.
Markarbeten 2017
Relining av avlopp 2016 - 2018

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Fasadrenoveringar och dränering av fastigheterna.
Föreningen följer en underhållsplan.

PARKERING:
I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se

TV OCH INTERNET:
Ansluten till kabel-TV via ComHem. Basutbudet in går i månadsavgiften
Sedan 2017 ingår en obligatorisk kostnad (115 kr/mån) för bredband via fiber i månadsavgiften. Bredbandsuttag finns i varje lägenhet, oftast i hallen. Leverantör är Bahnhof och hastigheten är 1000 Mbit upp och ner. Möjlighet att ansluta sig till IP-telefoni finns mot kostnad, Kontakta Bahnhofs kundtjänst för mer information.

SJÄLVFÖRVALTNING:
Sedan 2011 ansvarar medlemmarna själv för skötseln av trädgård och trapphus. Varje hus har egna rutiner för hur ansvaret fördelas. Deltagande i sysslorna är obligatoriskt.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 3% i januari 2018. Styrelsen har i samband med budgetarbetet inför 2019 beslutat att höja avgiften med 1%. Orsaken till denna höjning är allmänna ökningar inom framförallt föreningens driftskostnader där Riksbyggen räknar med höjningar på mellan 2-4%. Att föreningen endast höjer med 1% beror på att föreningen har en stabil ekonomi och att andra större underhållsinsatser, som t ex fasadrenoveringar, som är inplanerade under de närmaste åren kommer till stor del kunna skjutas fram i tid.

Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT/PANTSÄTTNINGSAVGIFT
För arbete med överlåtelse och pantsättning har föreningen rätt att ta ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.
Engångsavgifter i samband med överlåtelsen;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar 1623 kr (år 2019).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar per pant 465 kr (år 2019).

Gå gärna in på bostadsrättsföreningens hemsida för mer information: http://www.mne.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter