Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Slussgatan 12L

Slussen/SJ-husen Malmö

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Slussgatan 12L

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 65,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Lgh.refnr 100/1302
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr
Avgift: 2 481 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, BR-tillägg
Andel i föreningen: 0,009976%
Andel av årsavgift: 0,99649%
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 2 100 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja
Allmänt - till lägenheten hör ett större källar- samt vindsförråd

- lägenhetens andel i kapital: 0,99694%

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1899-1901
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 17 september 2009
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Malmö Håkan 1
I ett av de eftertraktade SJ-husen, med en arkitektur utöver det vanliga, finner vi denna genomgående och ljusa lägenhet med imponerande takhöjd och anor från sekelskiftet! Dessutom en ljuvlig innergård! Nyrenoverade ytskikt med genomgående vita väggar och brädgolv, samt kök från 2010. Låg avgift i bra förening!

Med närhet till affärer, restauranger och kommunikationer till såväl Lund som Köpenhamn har denna lägenhet optimalt läge för dig som vill ha allt inom räckhåll. Ett boende med fina detaljer och anor från svunna tider. Ytskikt omsorgsfullt renoverade, bredspacklade och målade. Brädgolv slipade och målade. Nytt, fint kök och omdragen el. Allt utfört 2010-2011. Här bjuds även en välbevarad innergård och stabil förening. Perfekt!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
En välkomnande hall med spotlights i taket, vitt brädgolv samt vita väggar. Härifrån når vi lägenhetens samtliga rum, inklusive en rymlig klädkammare med bra förvaring.

Vardagsrum
Vardagsrummet ger en känsla av rymd med sin imponerande takhöjd, vita ytskikt och härliga ljusinsläpp. Här möbleras enkelt efter tycke, då det finns rum för såväl soffgrupp som matplats för den som önskar. Snygg detalj med golvlampor mot köksdelen!

Kök
Med öppen planlösning mot vardagsrummet finner vi köket, som renoverades under slutet av 2010. Svart granitgolv och mörka skåpsluckor som snyggt matchas mot mosaik i jordnära ton. Spotlights i taket. Utrustat med integrerad kyl/frys, ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt samt mikrovågsugn.

Sovrum
Det rymliga sovrummet går i samma anda som vardagsrummet med högt i tak, härligt ljusflöde samt vita ytskikt. Här finns gott om plats för extra förvaring, dubbelsäng och annat möblemang!

Badrum
Originalbadrum i ljusa toner med plastmatta på golvet samt våtrumstapet. Utrustat med dusch, WC samt tvättställ.
I ett av de eftertraktade SJ-husen, med en arkitektur utöver det vanliga, finner vi denna genomgående och ljusa lägenhet med imponerande takhöjd och anor från sekelskiftet! Dessutom en ljuvlig innergård! Nyrenoverade ytskikt med genomgående vita väggar och brädgolv, samt kök från 2010. Låg avgift i bra förening!

Förening

Slussgatan 12L

Förening

Bf Håkan U.P.A. Järnvägsmännen

Allmänt om föreningen

Bf Håkan U.P.A. Järnvägsmännen är en bostadsförening som grundades år 1929. Föreningen består av ett flerbostadshus med 87st lägenheter. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har en hemsida som Ni hittar på: http://www.bfhakan.se/.

HUSETS SKICK
2019 - "Gemensam el" infört 25 januari 2019. Endast elnät abonnemang. E.ONs elmätare utbytt till BF Håkans egna inhandlade. Nytt bolag som sköter städning, fastighets- och trädgårdsskötsel, SEKANT från årsskiftet.
2018 - Inreglering av värmesystemet i huset avser också byte av samtliga termostater/ventiler till radiatorer, Genomförd lagenlig Energideklaration, Årlig besiktning av lekplatsen, Genomfört lagstadgad OVK besiktning av husets ventilation, Renovering av samtliga trapphus och entrédörrar, Målning av samtliga drygt 540 fönster i huset som föreningen har ansvar för (allt det gröna), Provmålning av fönsterbleck bottenvåning och våning 1 inför nästa målning om ca 7 år.
2017 - Styrelsen initierat ombyggnad av elservis fastigheten inför "gemensam el", Rensning av alla stuprör och hängrännor, Köp och satt upp gunga till barnen på gården, Genomfört Brandskyddskontroll och sotning av eldstäder i huset, Genomfört besiktning av status Brandskydd i fastigheten,
2016 - Installation avstängningsventiler för både kall- och varmvatten i samtliga trappuppgångar, Inköp av 3 st nya fasta grillar till grillplatsen, Nyplantering av minisyren buskar efter angrepp från kaniner på de gamla rosorna som nu kasserats, Bytt kallvattenstammar till och dragit dem i samma kasett som köksavlopp, Bytt vertikala avloppsstammar till kök, Relinat samtliga badrumsstammar (avlopp),
2015 - Partiellt stambyte trappa E
2014 - Byte tvättmaskin trappa B, Kapat nedre del på staketet vid Slussgatan för att kunna renhålla enklare, Avlopp- stambyte trappa E, Underhåll/oljning av entrédörrar,
2013 - Inköp av stenbänkar och picknick bord till gården, Fortsatt underhåll av ventiler och termostater på vissa radiatorer, Monterat fallskydd vid lekplatsens snurrpinne enligt EU-standard, Omplantering av samtliga rosenrabatter pga virusangrepp, Byte tvättmaskin trappa H, Fortsatt underhåll och isolering av fönster,
2012 - OVK, byte delar av avloppsstam i trappa B och C.
2011 - Renovering av bastu, EU-anpassning av lekplats.
2010 - Stammarna spolades.
2009 - Underhåll entrédörrar. Byte av tvättmaskiner.
2008 - Utvändig målning av alla fönster utfördes. Entrédörrarna slipades och oljades. Golv i fyra entréer åtgärdades. Toaletter i trappa C och J renoverades. Energibesiktning gjordes. En ny tvättmaskin köptes.
2007 - Ny underhållsplan togs fram, tillsyn av lägenheter genomfördes, hemsidan omarbetades, nyckelinventering genomfördes, tre nya tvättmaskiner, elinstallation i fastigheten sågs över, stuprännor spolades.
2006 - ComHem:s "3:e hål i väggen" installerades, grindarna renoverades, tre nya tvättmaskiner, Anticimex besiktigade fukten i källarna, Malmö VVS besiktigade och upprättade förslag på hur nya vattenstammar kan dras, vattenstammarna spolades.

FRAMTIDA RENOVERINGAR Vattenstammar avses renoveras med relining eller byte under 2020. Mer information kring husets skick och renoveringar finns i senaste årsredovisningen.

Stambytet kommer medföra ytterligare en höjning av avgiften, föreningen höjde med 3% 1/1 2020, och kommer alltså göra ytterligare en höjning när de vet den exakta kostnaden (bytet blir billigare än budgeterat då de lyckats göra en bra upphandling) efter att bytet är genomfört. Inget beslut på hur stor eller när höjningen ska genomföras är taget.

Under året kommer föreningen även att byta grindar till låsta grindar, men detta har de sparat till och påverkar inte avgiften.

Föreningens generella syn på avgiftshöjningar är att bara genomföra dem om och när de behövs. De höjer alltså inte varje år, avgiften var oförändrad 2019.

TV- OCH INTERNET Internet via Bredband 2, 1000/1000 M/bit ingår i avgiften. Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN I föreningen finns tre tvättstugor till förfogande, i trappuppgångarna B, D och H. Utöver detta finns en grovtvättstuga i trappuppgång I. En nyrenoverad bastu finns i trappuppgång K och får nyttjas av samtliga medlemmar. Cykelrum finns.

PARKERING Det finns inga garage eller parkeringsplatser som hör till föreningen. Däremot kan boendeparkering sökas hos gatukontoret. Det kan även finnas möjlighet att hyra garageplatser av fastighetsförvaltarna i grannhusen.

AVGIFTER höjning om 3% gjordes 2020. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen samt en pantsättningsavgift av låntagaren.

VATTENTILLÄGG Till månadsavgiften kommer månatlig vattenavgift på 178 kr plus 75 kr per person i hushållet. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-01-20. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter