Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 8

Högaholm Malmö

1 445 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 8

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 97,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 515
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 445 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 5 985 kr/mån ink grundavgift. Obligatoriskt tillägg om 1163 kr tillkommer för värme, vatten, kabel-tv, bredband och brf-tillägg.
Andel i föreningen: 0,20711%
Andel av årsavgift: 0,20878%
Reparationsfond: 274 kr
Driftskostnad 6 600 kr/år
varav
El: 3 960 kr
Försäkring: 2 640 kr
Beräknat antal pers: 5
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1971-1972
Energideklaration
Utfärdad den 15 februari 2019
Energiklass: G
Primärenergital: 203 kWh/m² och år
Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall: Vi välkomnas på andra våningen i en rymlig hall med plats för avhängning och förvaringsmöbel som tex en byrå. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Via hallen nås samtliga rum. Att lägenheten är genomgående gör att såväl hallen som rummen får ett mycket fint ljusinsläpp.

Förråd: Längst ner i hallen ligger ett förråd. Användningsområdena är många, klädkammare, kontor eller tex hobbyrum.

Vardagsrum: Öppen och luftigt planlösning mellan kök och vardagsrum med en generös yta att möblera på. Här ryms både den större soffgruppen och matsalsmöblemanget. Ett mycket ljust rum med stora fönsterpartier och utgång till balkongen. Väggarna är vitmålade med en fondtapet och på golvet ligger ett parkettgolv. Ett stort och helt optimalt rum för familj och vänner att umgås i.

Kök: Smakfullt kök som totalrenoverades 2012 med creme-färgade luckor och terrakottafärgat kakel ovanför de stora arbetsytorna. Det väl tilltagna köket ger gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Vitvaror från Bosch, Siemens och Electrolux, samtliga från 2012/2013 undantaget diskmaskinen som är från 2017. Köket är utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys och bjuder på en stor yta som ger plats för matbord åt 6-8 personer. Köket ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Parkettgolv och ljusa väggar.

Balkong: Den härliga balkongen som glasades in 2015 ligger i härligt söderläge med sol stora delar av dagen och en bit in på kvällen. Här finns gott om plats för möblemang och hela familjen. Fönsterpartiet kan sommartid öppnas upp helt och lekplatsen ligger precis nedanför. 2017 installerades spotlights i taket vilket gör balkongen mycket mysig kvällstid.

Sovrum: Vitmålade väggar med en fondtapet och laminatgolv.

Sovrum: En ljusrosa vägg och en fondtapet på andra väggen, på golvet ligger laminat. Ett perfekt barnrum med plats för säng eller soffa, skrivbord och förvaringsmöbler.

Sovrum: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, garderober och byrå. Vitmålade väggar och parkett på golvet. Garderoben som står här idag ingår inte i köpet.

Badrum: Badrum med öppningsbart fönster, utrustat med badkar, handfat och WC. Våtrumsmatta och våtrumstapet i ljus färg. Porslin, spegel och hyllor från 2018.

Toalett: Mycket praktiskt och av många uppskattat med en gästtoalett. Toaletten som renoverades 2017 är mycket smakfull med mosaik i olika färger på golvet och väggarna har en ljusare grå och vit tapet. Utrustat med handfat och WC. Här ryms även en mindre tvättmaskin. Tvättmaskinen ingår dock inte i köpet.

Förråd: Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd på samma våningsplan.

Fyrarummare i låghusen!

Äntligen är en av de väldisponerade och genomgående fyrarummarna i låghusen till salu. Denna är dessutom i mycket bra skick, belägen på andra våningen och med en härlig inglasad balkong i söderläge med fin utsikt över gården, lekplatsen och grönskan.

Lägenheten är belägen i ett lugnt och grönt område utan biltrafik med mycket goda kommunikationer och närhet till såväl Emporia, Malmö Arena, Mobilia och Svågertorp. Närheten till skola/barnomsorg, sjukvård, tandvård, gym och matbutiker gör läget optimalt för barnfamiljen.

Förening

Serenadgatan 8

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967, inflyttning skedde 1971-1972. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Lägenheterna är fördelade på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2023-01-01. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

HUSENS SKICK
Vatten- och avloppsstammar- vattenstammarna i höghusen byttes ut 2011-2012. Avloppsstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original. Underhållsspolning av avlopp på 590 lägenheter, köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes under november 2017.
Tak- ny takpapp på alla 15 låghusen, arbetet avslutades augusti 2017.
Fasad- renoverades (ny puts och tilläggsisolering) på höghusen 2014-2017.
Fönster och balkongdörrar- byttes 2014-2015.
Uppvärmning- fjärrvärme- värmeåtervinning sågs över och gjordes vid 2015 i höghusen.
Hissar- renoveras under 2018.

KOMMANDE RENOVERINGAR
PCB sanering i marken- föreningens mark innehåller miljöfarligt PCB, analys o slutrapport är skickad till miljöförvaltningen, mer information kommer när de vet åtgärd.
Relining - relining av bottenavfallsledningar samt spolning av stående stammar tillhörande samtliga lägenheter måste utföras, mer information kommer ut i god tid innan arbetet påbörjas.
Elstammar- år 2024 enligt underhållsplanen ska elsystem/elstammar eventuellt bytas.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om ca 1623 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om ca 465 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek) 99kr/ mån -obligatoriskt tillägg på avgiften.
Kabel-TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften).

PARKERING
Föreningen har 473 p-platser (ca 50 kr/mån) och 287 garageplatser (ca 200 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. I området finns även besöksparkering.

GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

TVÄTTSTUGOR
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan.

Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter