Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 22

Högaholm Malmö

645 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 22

Antal rum 1 rum
Boarea 48,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 202
Våning 10 av 17, hiss finns
Ekonomi Pris: 645 000 kr utgångspris
Avgift: 3 656 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
Reparationsfond: 115 kr
Pantsatt Ja
Allmänt Andelstal %: 0,11601
Andelstal kapital, %: 0,11601
Andelstal årsavgift, %: 0,11601

Månadsavgiften om 3656 kr fördelas enligt följande:
Avgift bostad: 3019 kr
Obligatoriska tillägg: 637 kr
De obligatoriska tilläggen avser kostnad för värme, bredband samt tv.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 5 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 188 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Högaholm 3
På 10:e våningen finner vi denna trevliga och välplanerade enrummare om 48 kvm. Här erbjuds ett stilrent renoverat kök, hall med gott om förvaring samt ett rymligt allrum med praktisk sovalkov. Dessutom bor du i stabil och välskött förening med närhet till såväl bra bussförbindelser, matbutiker, grönområden som shoppingcenter på Hyllie och Svågertorp. Varmt välkomna på visning!

HALL
Vi välkomnas in i lägenheten och möts av en rymlig och ljus hall. Här finner vi avhängningsmöjligheter direkt till vänster samt gott om förvaring i form av inbyggda garderober till höger. Väggarna är målade i vitt och på golvet finner vi ett mörkt laminatgolv som återfinns i både kök och vardagsrum. Via hallen når vi samtliga rum i lägenheten.

VARDAGSRUM
Rymligt och ljus vardagsrum med väl tilltagna fönsterpartier som ger ett underbart ljusinsläpp samt en härlig vy över utsikten från tionde våningen. Rummet är lättmöblerat med gott plats för soffmöblemang samt en naturlig plats för sängen i den praktiska sovalkoven. Möjlighet finns även att dela av sovalkoven till ett eget rum om så önskas. Här återfinns det mörka laminatgolvet och väggarna är målade vita.

KÖK
Stilrent kök med släta luckor i svart som matchas med vitt kakel, bänkskiva i grått samt vitvaror i rostfritt. Utrustningen består av diskmaskin, glashäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för matplats om ca 4 personer.

BADRUM
Rymligt badrum inrett med platsmatta i vitt och grått rutmönster samt gråmålat golv. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handfat med kommod samt överskåp.
På 10:e våningen finner vi denna trevliga och välplanerade enrummare om 48 kvm. Här erbjuds ett stilrent renoverat kök, hall med gott om förvaring samt ett rymligt allrum med praktisk sovalkov. Dessutom bor du i stabil och välskött förening med närhet till såväl bra bussförbindelser, matbutiker, grönområden som shoppingcenter på Hyllie och Svågertorp. Varmt välkomna på visning!

Förening

Serenadgatan 22

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2022-12-31. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK:
Vatten- & avloppsstammar: Vattenstammarna i höghusen byttes ut 2011-2012. Avloppstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original. Avloppsstammarna spolades 2018.
El: Original. Gemensam el infördes under våren 2014.
Tak: Renoverades 2015.
Fasad: Renoverades (ny puts och tilläggsisolering) 2014-2017.
Fönster: Byttes 2014-2015
Trapphus: Kameraövervakning i entréerna & tvättstugorna i höghusen installerades 2015, nya armaturer i entréerna i låghusen 2016.
Uppvärmning: Fjärrvärme- värmeåtervinning sågs över och gjordes vid 2015 i höghusen.
Garage: Åtgärdat luftkanalerna 2015-2016.
Utemiljön: Fräschades upp under 2006-2009.
Matavfallssortering infördes under 2014.

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Föreningen följer en underhållsplan. Hissar renoveras under 2018. Miljöhus planeras vara färdiga 2018. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

AVGIFTER
Föreningen har beslutat att höja årsavgiften med 4% from 2019-01-01 med anledning av pågående byggnadsprojekt för miljöhusen samt för pågående PCB-sanering.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om ca 1 138 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om ca 455 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

KABEL-TV OCH BREDBAND:
Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek).
Kabel-TV: Com Hem (basutbud ingår i avgiften).
http://www.mhus22.se/boende/kabel-tv,-bredband,-telefoni-32379157

PARKERING:
Föreningen har 473 p-platser (ca 50 kr/mån) och 287 garageplatser (ca 200 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. I området finns även besöksparkering till en kostnad av 3kr/tim. Spekulanter uppmanas att stämma av parkeringsmöjligheter med styrelsen.

GEMENSAM EL:
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring

ÖVRIGT
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan.

Föreningens medlemmar har tillgång till boulebana, en dartlokal samt en styrketräningslokal.

Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.
Föreningen har inte angett vilken uppmätningsnorm som använts för att avgöra boarean.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter