Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

S:t Pauli Kyrkogata 16 / Föreningsgatan 61

Rörsjöstaden Malmö

2 850 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

S:t Pauli Kyrkogata 16 / Föreningsgatan 61

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 123,50 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 13
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 850 000 kr utgångspris
Avgift: 3 702 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 5,2637%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Areauppmätningen på 123,5 kvm är uppmätt av anticimex. Enligt föreningens information gjord på gamla uppmätningar är bostaden 118 kvm och upptagen som en 3,5:a. Adressen är Föreningsgatan 61 men ingång sker även via S:t Pauli kyrkogata 16.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1923
Energideklaration Finns för närvarande inte

Mitt i Rörsjöstadens hjärta ligger denna vackra paradvåning från 20-talet! Vi möts av charmiga detaljer från Nyklassicismens era så som fiskbensparkett, hög takhöjd, rum i fil, vackra stuckaturer, burspråk och höga spröjsade fönster som skänker rikligt med dagsljus. Våningen med sina luftiga 123,5 kvadratmeter är ytterst välplanerad med en praktisk planlösning för den moderna människans behov. Både kök och badrum har renoverats med stil och finess i en lyxig förpackning. För ovanlighetens skull finns även en härlig sydvästvänd balkong vänd in mot den lugna och välskötta gården. Välkommen till en vacker våning i Rörsjöstadens förträffliga kvarter!

Hall

Bra hall med goda avhängningamöjligheter. Ekparkett som golv samt vitmålade släta väggar.

Salong

Ett helt underbart rum med vacker slipad fiskbensparkett, vitmålade väggar med höga golvlister och ett fantastiskt burspråk med fri utsikt över S:t Paulis lummiga kyrkogård. Speglade skjutdörrar in mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Stort och luftigt sällskapsrum med ljusblå tapet, fiskbensparkett och tidstypisk väggpanel. Vackra spröjsade fönster skänker ett underbart ljus till rummet.

Kök

Bra och lättarbetat kök med gott om utrymme för matlagning. Vit fräsch skåpsinredning bryts snyggt av mot de svarta arbetsbänkarna i massiv granit och den skimrande mosaiken. Svart klinkergolv och vitmålade väggar, fönster ut mot gården. Kyl/frys från Whirlpool. Gasspis från Electrolux och diskmaskin från Siemens, båda rostfria. Utgång till torntrappan med direkt access till innergården.

Badrum

Ett totalrenoverat badrum som utökats för större yta. Här finner vi både en duschhörna med glasbetong som avskiljare samt ett rymligt Jacuzzibad med bubbelfunktion. Grått klinkergolv och vita stora kakelplattor på väggarna lyses upp av spotlights i taket. Handdukstork och golvvärme. Tvättställ samt toalettstol.

Sovrum

Ett sovrum med en otrolig rymd och känsla. Perfekt positionerad in mot den lugna innergården med spegeldörrar ut mot den mysiga sydvästvända balkongen. Vacker fiskbensparkett, vita målade väggar och höga golvlister.

Kontor/Sovrum

Litet men praktiskt rum perfekt som kontor eller barnrum. Svart klinkergolv, vita väggar och spröjsade fönster ut mot gården.
På absolut A-läge i anrika Rörsjöstaden presenterar vi nu stolt detta underbara boende. Paradvåningen med sina luftiga 123 kvadratmeter bjuder på en oslagbar charm från 20-talet kombinerat med nyrenoverat kök och bad samt en balkong i sydväst. Utsikten från de spröjsade fönstren är magnifik medan insynen är minimal.

Förening

S:t Pauli Kyrkogata 16 / Föreningsgatan 61

Förening

Bf Paula upa

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsföreningen Bf Paula upa är en äkta förening. Föreningen köpte huset 1929 och består av 20 lägenheter varav 19 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen upplåter dessutom 2 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Riksbyggen.

HUSETS SKICK
Tak: Renoverades på 90-talet.
Fasad: Löpande underhåll.
Fönster: Renoverades 2010 med ljudisolerande rutor.
El-stammar: Hela elsystemet byttes 2003.
Tappvattenstammar: Kontrollerade i bra skick, spolade 2005 samt 2012.
Avloppsstammar: Kontrollerade i bra skick, spolade 2005 samt 2012.
Gården: Renoverades 2003.
Trapphus: Kökstrappor renoverade 2012
Uppvärmning: Fjärrvärme, värmeväxlare byttes 2012.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Tvättstuga på våning 5 med två tvättmaskiner, torkskåp, torkrum och en torktumlare. Mysig och lummig innergård med cykelparkering samt grillplats.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Com Hem, för utbud och aktuella priser se: www.comhem.se.

BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat gemensamt avtal för bostadsrättstillägget, det behöver den enskilde lägenhetsinnehavaren således ej teckna.

OM BOSTADSFÖRENINGAR
Bostadsföreningar lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. Om inte stadgarna föreskriver att dispyter skall i första hand lösas av hyresrättsnämnden gäller att olika åsikter i uthyrningar, överlåtelser eller andra frågor skall lösas i domstol. Finns det i stadgarna en klausul om att tvister ska lösas i skiljenämnd gäller denna endast för vissa tvister. I skatterättsligt hänseende behandlas en bostadsförening på samma sätt som en bostadsrättsförening.

INFORMATION TILL SPEKULANTER
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

BUDGIVNING
All budgivning via MOHV Fastighetsförmedling i Malmö är s.k. öppen budgivning. För att du som spekulant skall känna dig trygg redovisar vi alla inkomna bud. Alla som deltar i budgivningen godkänner att budlistan med deras namn, nummer samt lagda bud delas ut till köparen och säljaren vid kontraktskrivningen. Ingenting är klart förrän kontraktet är skrivet. I det fall det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan kontrakt är skrivet, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren.

FRI PRÖVNINGSRÄTT
Säljaren har enligt lag fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren är fri att välja till vem, vilket pris, hur och när de väljer sälja sin bostad. Säljaren kan när som helst välja att avsluta en försäljningsprocess eller påbörja en ny. D.v.s. säljaren är inte bunden att sälja till bud över utgångspriset.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter