Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rödkullastigen 9B

Nydala Malmö

825 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rödkullastigen 9B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 69,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 83
Våning 3 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 825 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 314 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Andelstal (%)
-insats 0,46373 %
-årsavgift 0,46373 %

Säljaren upplyser om att det finns en skada i bänkskivan i köket till vänster om vasken.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1960
Energideklaration
Utfärdad den 8 oktober 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år
På våning tre i huset finner vi denna 3:a om 69,5 välplanerade kvadratmeter. Här bor du med nära till musikhögskolan, kommunikationer, ringvägarna och all service du kan behöva. Balkong, helkaklat badrum, stort kök och gott om förvaring är bara några av alla de populära attribut som denna bostad kan erbjuda.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Hallen erbjuder förvaring bakom två skjutdörrar och vid hatthyllan finns gott om avhängningsyta för ytterkläder. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade med en ljus tapet.

VARDAGSRUM
Via ett valv från hallen nås det rymliga vardagsrummet som erbjuder plats för både soffgrupp och matplats. På golvet ligger samma parkettgolv som i hallen och väggarna är tapetserade med vit strukturtapet. Från vardagsrummet har man utgång till inglasad balkongen med morgonsol.

KÖK
Köket har ljusa luckor som matchas med kakel i beigt och vid bänkskivan finns gott om arbetsyta. I dem många skåpen och lådorna finns generöst med förvaring. Vid fönstret finns matplats för två - fyra personer. Väggarna är tapetserade och på golvet ljus laminat. Utrustningen består av spis med häll, fläkt samt kyl/frys.

SOVRUM
Lägenheten erbjuder två bra sovrum som båda har parkettgolv och tapetserade väggar, det ena rummet går i grönt och det andra i gult. Båda rummen har dessutom platsbyggda garderober med vackra dörrar i vitt. Här finns gott om plats för dubbelsäng och extra sovrumsmöbler för den som önskar.

BADRUM
Badrummet har helkaklade väggar i vitt och beigt och ljust klinkergolv. Här finns dusch, handfat med kommod, spegel och wc.
På våning tre i huset finner vi denna 3:a om 69,5 välplanerade kvadratmeter. Här bor du med nära till musikhögskolan, kommunikationer, ringvägarna och all service du kan behöva. Balkong, helkaklat badrum, stort kök och gott om förvaring är bara några av alla de populära attribut som denna bostad kan erbjuda. Varmt välkommen på visning!

Förening

Rödkullastigen 9B

Förening

HSB Brf Fosiedal I Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosiedal är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 232 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 st lokaler. Föreningen innehar marken med nyttjanderätt (tomträtt) som kommer att omförhandlas 2022-01-01. Husen byggdes 1960. Föreningens tillhörande adresser är Solvändegatan 7, Rödkullastigen 9, 10 och 11. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Gårdarna renoverade 2012.
Fasaderna är omfogade 2012.
Balkongerna kontrollerade 2011.
Takpapp bytta på alla husen 2009.
Fönster bytta till 3-glas.
Säkerhetsdörrar installerade i alla lägenheterna.
Byte av vattenstammar 2014.
Samtliga radiatorer i fastigheterna byttes ut under 2014/2015.
Under 2017/2018 har föreningen renoverat samtliga trappuppgångar.
Källargångarna är färdigrenoverade.
Hissrenovering gjordes under 2020.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar 2020. Föreningen kan inte i dagsläget inte ge någon info kring vilken trappa som påbörjas först etc.

EKONOMI
Avgifterna höjdes den 2020-01-01 med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år, i enlighet med underhållsplanen/budget, för att undvika kraftiga höjningar enskilda år framöver. Enligt föreningens senaste årsredovisningen så ligger låneskulden på 1762kr/kvm.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 628 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

TOMTRÄTT
Tomträttsavtalet gäller fram till 2022-01-01. Föreningen diskuterar redan nu eventuella lösningar. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje, dessa byts ut kontinuerligt efter behov. Det finns även 1 mangelrum, 2 torkrum samt ett fritidsrum. I föreningen finns en bastu och ett solarium på Rödkullastigen 11A som kan nyttjas av medlemmarna, det finns även en festlokal för medlemmarna att hyra för ca 500 kr/tillfälle. Föreningen har även en fritidslokal utrustad med pingisbord och biljardbord.

I föreningen finns trevliga innergårdar med lekplats och stora öppna grönytor.

TV/INTERNET
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.
INTERNET: Föreningen är ansluten till Ownit, ComHem finns också som alternativ. Bredband via Ownit finns från 99:-/månaden för 100mb/s. För aktuella priser, kontakta Ownit eller ComHem.

PARKERING
I föreningen finns 85 parkeringsplatser (kösystem tillämpas - räkna ca 2 år). Parkeringsplats kostar ca 218 kr/månad. Parkeringsplatserna har en årlig avgiftsjustering på 3% per den 1 februari. I föreningen finns familjeboxar som har plats för ca 6 cyklar alternativt för endast 1 cykel till. För aktuella priser, kontakta föreningen. Det finns såväl parkeringsplatser som garageplatser på Erikfältsgatan 71-79 där man kan köpa månadsbiljett för 200-300kr/mån.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Vid planerad badrumsrenovering ska lägenhetsinnehavaren anmäla detta till styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida www.brffosiedal.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-07-27. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nydala är ett lugnt bostadsområde nära till det mesta. I Nydala finns det allt från förskolor till skolor och ett gymnasium. Här ligger Nydala-parken, vilket är ett öppet grönområde i Nydalas center. Man hittar även idrottsplatser, närbutiker, restauranger och Ica Maxi, allt som behövs för att .

Kommunikation

Nydala ligger i en lugnare del av Malmö men har även nära in till centrum med både buss, bil eller cykel. Man kan cykla till Triangeln på 12 minuter eller ta buss 2:an eller 8:an och vara där inom 16 minuter.

Parkering

Här finns många alternativ till parkering i området. Det finns bostadsparkering vid de flesta byggnader och så finns det ytterliggare parkering via Aimo Park och Nydala Park.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter