Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra Kristinelundsvägen 12a

Slottsstaden Malmö

1 550 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra Kristinelundsvägen 12a

Antal rum 2,5 rum + kök
Boarea 64,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1201
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 550 000 kr
Avgift: 3 327 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 2,3767%
Driftskostnad 6 471 kr/år
varav
El: 5 010 kr
Försäkring: 1 461 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnaderna varierar med avtal och förbrukning.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt - Andel av årsavgift finns ej.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1943
Energideklaration
Utfärdad den 5 maj 2009
Energiprestanda: 160 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Vemmenhög 5
På bästa läge i populära och charmiga Slottsstaden med närhet till både city, Ribersborg och Västra hamnen finner vi denna exklusiva och renoverade 2,5a. Stora ytor, generös takhöjd och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är några attribut som lägenheten bjuder på! Välkommen på visning!

Entré:
En halvtrappa upp kliver in på läckert klinkergolv i grått där golvvärme värmer en kylig höstdag. Här finns god förvaring i form av klädkammare.

Kök:
Köket är från Noblessa i stilrent svart med högblanka skåp och luckor. Här finns plats för all tänkbar förvaring! Sobra vitvaror i rostfritt från Electrolux 2009 och praktisk köksö med takhängd spisfläkt, diskmaskin samt ytterligare skåp med vinställ.
Tack vare öppen planlösning blir "halvan" med matplats en naturlig del av köket där man med enkelhet ryms fler till middag. Klassisk parkett tillsammans med extra takhöjd skapar atmosfär och med fönster mot innergården kan man njuta av lugnet utifrån. Med halvtrappan upp är här ingen risk för insyn.

Vardagsrum:
På fortsatt parkett finner vi vardagsrummet där vita väggar skapar fräschör och stora fönster släpper in ljus dagen lång. Gott om plats för större soffgrupp.

Sovrum:
Vägg i vägg väntar sovrummet med banbrytande brädgolv som tillsammans med vita väggar, stort ljusinsläpp och stor walk-in-closet gör detta till det optimala sovrummet.

Badrum:
Det lyxiga badrummet med spotlights har helkaklade väggar i grått och ljusare nyanser på väggarna. Golvvärme under fötterna skapar välbehag samt den härliga massageduschen.

Med genomgående precision och perfektion där varenda detalj är noga utvald och genomtänkt blir detta ett boende utöver det vanliga!
På bästa läge i populära och charmiga Slottsstaden med närhet till både city, Ribersborg och Västra hamnen finner vi denna exklusiva och renoverade 2,5a. Stora ytor, generös takhöjd och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är några attribut som lägenheten bjuder på! Välkommen på visning!

Förening

Östra Kristinelundsvägen 12a

Förening

Brf Vemmenhygge

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Vemmenhög 5 i Malmö Kommun. På fastigheten finns 1 byggnad med 48 lägenheter. Byggnaden är uppförd 1945 och föreningen Brf Vemmenhygge bildades 2005. Föreningen beskattas som ett privatbostadsföretag enligt Inkomstskattelagen. Kallas även äkta bostadsrättsförening.

Fastighetens adress är Östra Kristinelundsvägen 12A-B & Fågelbacksgatan 31. I föreningen ingår 46 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 1 lokal som hyrs ut till näringsverksamhet. Det finns totalt 21 lägenheter med 1 rum o kök i storleken 36-40 kvm, 13 stycken 2 rum och kök i storleken 57-67 kvm och 14 stycken 3 rum o kök i storleken 70-76 kvm. Föreningen innefattar även en lokal där för tillfället ett designkollektiv använder lokalen som kontor, butik och showroom.

Husets skick
1987 - Byte av fönster.
2004 - Byte av tappvattenledningar.
2006 - Spolning av avloppsstammarna.
2007 - Byggande av ett miljöhus med sedumtak.
2007 - Installation av 100/100 Mbit/s bredband.
2007 - Installation av säkerhetsdörrar.
2009 - Elstambyte, utbyte av elcentraler samt elledningar in till lägenheterna.
2011 - Relining av avloppsstammar .
2011 - Byte av tvättmaskiner samt installation av torkskåp.
2012/2013 - Renovering av tak och balkonger.
2012/2013 - Renovering och målning av fasad.
2012/2013 - Byte av källarfönster.
2012/2013 - Renovering och målning av barnvagnsförråd samt byte till säkerhetsdörr.
2013 - Byte av torktumlare.
2014 - Installation av EB-don i alla radiatorer.
2014 - Renovering av takterrass.
2014 - Värmeinjustering.
2014 - Installation av avfuktningsenhet i källare.
2015 - Byte av fjärrvärmeväxlare samt installation av avkalkningsmaskin för tappvatten.
2016 - Installation av brandlarm i gemensamma utrymmen.
2016 - Nya utemöbler till takterrassen.
2016 - Installation av individuell elmätning.
2017 - Taksäkerhet.
2018 - Nytt bokningssystem i tvättstuga.
2018 - Installation av 4 st laddstationer för laddning av elbilar/hybridbilar.

Kommande renoveringar
Styrelsen arbetar just nu med att lägenheter på första våning ska kunna köpa loss varsin markbit på baksidan av huset mot parkeringen med avsikt att bygga uteplatser. Den försäljningen av mark ska i så fall finansiera en dränering av huset samt renovering av gården.

Ekonomi
Ekonomin i föreningen är god och stabil. Föreningen har för avsikt att höja avgiften med 1-3% per år för att bibehålla en sund ekonomisk stabilitet. Senaste avgiftshöjningen skedde den 2018-01-01 med 1,5%. Föreningen har i samarbete med Riksbyggen uppfört en underhållsplan för fastigheten, vilken uppdateras varje år. Mycket av de stora underhållsposterna på fastigheten är gjorda.

Styrelsens har arbetat med att underhålla föreningens lånebild med avsikt att binda delar av lånen på lång sikt för att skapa en stabil ekonomisk utveckling.

Parkering
Till fastigheten finns det 20 parkeringsplatser och föreningen tillämpar ett kösystem. Intresseanmälan görs direkt till Riksbyggen Bostadsadministration. Parkeringsavgiften är för närvarande 400 kr/månad och den aviseras i samband med ordinarie månadsavgift. Under sommaren 2018 har 4 st laddplatser för elbil/hybridbil installerats och för den som vill hyra en sådan plats så kommer månadsavgiften ligga något högre än de andra platserna samt att den el man förbrukar läggs på månadsavgiften precis som varje lägenhets hushållsel.
I övrigt kan boendeparkering ansökas hos Malmö Stad till en kostnad om för närvarande 15 kr/dygn.

Bostadsrättstillägg
Föreningen står för bostadsrättstillägget via föreningens försäkring hos Folksam. Därav behöver inte medlemmen teckna detta tillägg till sin privata hemförsäkring.

Cykelparkering
Cykelställ på gården, samt begränsad plats för cyklar i källaren.

Grill och uteplatser
Uteplatsen är till för alla medlemmar, använd den gärna!

Bredband
Varje lägenhet är ansluten till ett fast fibernät med kapacitet upp till 100/100 Mbit/s. Sedan juli 2016 läggs kostnaden för internet som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för alla medlemmar med Ownit. Kostnad för internet uppgår till 90 kr/månad. Mer information om operatören och tilläggstjänster hittar du på www.ownit.se.

Kabel-TV
Fastigheten är ansluten till kabel-TV. Com hems grundutbud ingår i månadsavgiften. Ingen dekoder krävs för anslutning. Mer information om operatören och tilläggstjänster hittar du på www.comhem.se

Tvättstuga
Det är möjligt att tvätta måndag-söndag, mellan 06.00-24.00. Det finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett separat torkrum. Föreningen har nyligen installerat ett elektroniskt bokningssystem där du kan boka på tvättavlan, via dator eller via app i telefonen.

Takterrass
Med utgång från vinden (mellan A-B trappan) finns en takterrass som även den är till för alla. Här finns bord och stolar för 8 personer, samt två solstolar. På takterrassen råder grillförbud.

Hemsida: www.vemmenhygge.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-04. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter