Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östervärnsgatan 1

Värnhem/Rörsjöstaden Malmö

2 275 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östervärnsgatan 1

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 131,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 231
Våning 2, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 275 000 kr
Avgift: 5 210 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte
Välkommen till Östervärnsgatan 1

Vi stiger in och välkomnas på den vackra fiskbensparketten. Redan här möts vi av detaljer som generös takhöjd, stuckatur och lamprosetter. Det är en mycket vacker vy vi erbjuds med två hallar och vardagsrum i fil. Detta ger en föraning om vad lägenheten har att erbjuda och vi kommer inte att bli besvikna.

Hall: Till höger om entrén finns en mycket praktisk hall som erbjuder gott om plats för avhängning.

Sovrum: Till höger om hallen är även det ena sovrummet beläget. Vita släta väggar och nyare parkett vilar på golvet.

Hall: Efter Entrén välkomnas vi av två hallar i fil innan kök och vardagsrum öppnar upp sig. Den första utgör ett mycket generöst utrymme som gör det möjligt att likt nuvarande ägare inreda denna del som kontor. Möjligheterna är många och den lämpar sig även bra som biblioteksdel eller en mysig läshörna. Eller varför inte bara njuta av dess rymd och dekorera väggarna med tavlor. Låt fantasin flöda och möblera efter egna behov och önskningar.

Sovrum: Från hallen når vi det andra sovrummet. På golv vilar vacker fiskbensparkett och väggarna har en ljusare grå nyans med tidstypisk list upptill.

Hall: Sista anhalten innan kök och vardagsrum öppnar upp sig.

Kök: Det till ytan väl tilltagna köket renoverades 2007 . Här erbjuds både gott om plats för familj och vänner men även förvaring och arbetsytor har fått generöst med utrymme. Köket är mycket smakfullt i vitt med svart bänkskiva. De öppna hyllplanen gör att vi får njuta av vackra glas och porslin även när de inte används. Samma vackra fiskbensparkett på golv och vita väggar.

Vardagsrum: Jag vill inte beskriva detta rum som annat än pampigt. Ytan tillsammans med takhöjden och de vita väggarna gör rummet mycket ljust, öppet och rymligt. Ytterligare attribut som gör detta rum unikt och till något alldeles extra är stuckaturen och den vackra lamprosetten. Med stora fönsterpartier i vinklar ges rummet ett härligt ljusinsläpp och en fin utsikt över träden nedanför och Värnhemstorget i bakgrunden. En perfekt yta att bjuda hem vännerna för att umgås på, här får alla plats!

Balkong: Öppna upp och släpp in city-känslan. Vackert balkongräcke i svart smide och matta på golv.

Sällskapsrum: Vardagsrummet förlängs av ytterligare en social yta som nuvarande ägare valt att inreda som mysig tv-hörna. Vackra skjutdörrar skärmar av om behov finns annars utgör de en mycket fin detalj och skvallrar om husets ålder.

Badrum och toalett: Från hallen nås både badrum och toalett. Njut av möjligheten till två toaletter och undvik kö på morgonen. Båda är halvkaklade i en ljusare nyans och badrummet har badkar samt tvättmaskin från 2008.

Området: På Värnhem bor Ni i närheten av det mesta. Värnhem är en äldre stadsdel med fina hus från 20-, 30- och 40-talet, och den utvecklas på ett spännande sätt. Det senaste tillskottet är Entré, som har bidragit till en ordentlig uppfräschning av torget med dess restauranger, caféer och små butiker. Serviceutbudet är stort, här finns både två av de större matkedjorna med välsorterade matbutiker, vårdcentral och bio. En av de större byggherrarna i Sverige har dessutom köpt marken mellan Värnhem och Hornsgatan och planerar där bostadshus med ny och spännande arkitektur. En stor fördel med Värnhem har länge varit den goda möjligheten till pendling; från Värnhemstorget tar du dig till de flesta ställen - såväl i som utanför Malmö. Föreningens gård är mysig och utnyttjas flitigt av de boende. Den renoverades nyligen med nytt trädäck och sandlåda för barnen. Sommartid är den ett härligt komplement till balkongen.
På Östervärnsgatan stoltserar denna unika lägenhet med tidstypiska detaljer som rum i fil, generös takhöjd, stuckatur och lamprosetter. Dess besökare får njuta av väl tilltagna ytor där mycket vacker fiskbensparkett vilar på golvet.

Förening

Östervärnsgatan 1

Förening

Brf Östra Sallerup Värnhem

Allmänt om föreningen

Brf Östra Sallerup Värnhem är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2006. I föreningen finns 16 lägenheter varav 15 upplåtes med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Det finns även 5 hyresrättslokaler. Tillhörande adresser till föreningen är Sallerupsvägen 4 och Östervärnsgatan 1. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020-2040.

2019 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan, radonmätning utförd, installation av ny fläkt, gasolkök samt vask och vatteninstallation på gården, fönsterbesiktning samt installation av VVC-pump gällande värmecentral.
2018 - Besiktning av balkonger samt hyreslokaler.
2017 - Målning trapphus.
2016 - Renovering av lokal 3, besiktning av radiatorer, OVK-besiktning av lägenheter samt lokaler, renovering av styrelserum samt renovering och underhåll av värmesystem.
2015 - Renovering av styrelserum, byte av styrutrustning värmecentral, belysningar, i entréer och spolning av stammar.
2013 - Ommålning av källare.
2012 - Fasadrenovering, renovering av takkupor, ombyggnad innergård, elstambyte, rörstambyte, målning och renovering av trapphus och renovering värmeväxlare.
Avloppsstammar filmades för ett par år sedan och dessa är i gott skick ännu.

För fler renoveringar och underhåll se vidare i årsredovisningen.

Kommande renoveringar;
2020 Byte av div. utrustning i värmecentral.
2022 Hisskontroll och eventuellt byte av ventilationssystem till stora butikslokalen vid verksamhetsförändring.
2023 OVK-besiktning.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Avgifterna höjdes senast med +2% 2020-01-01. Föreningen planerar att indexhöja årsavgiften med ca 1% årligen (2020-05-05). I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen på föreningens innergård. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och mangel.

I föreningen finns föreningslokal och cykelrum samt en trevlig innergård med nyinstallerat utekök med gasolgrill.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.

PARKERING
I området råder boendeparkering.

ÖVRIGT
Föreningen anordnar vårstädning.
Föreningen brukar anordna trevligt luciafirande med glögg och julklapp.

I dagsläget är alla lokaler uthyrda förutom 1. Föreningen planerar att ansöka om bygglov för en eventuell ombyggnation av lokalen till 2 bostadsrätter om lokalen inte blir uthyrd innan årets slut. Avgifterna kan komma att påverkas. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-05-05 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

.

Bilder

Visa alla

HitCounter