Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Österportsgatan 5A

Drottningtorget Malmö

2 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Österportsgatan 5A

Antal rum 2,5 rum + Kök
Boarea 83,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1151
Våning 5 av 5, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr eller enl överenskommelse
Avgift: 4 757 kr/mån inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och bredband/kabel-TV (obligatoriskt tillägg).
Andel i föreningen: 4,3032%
Andel av årsavgift: 4,3033%
Driftskostnad 4 700 kr/år
varav
El: 4 700 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll ingår hushållsel om ca 4 700 kr/år. Observera att kostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kostnaden kan därmed variera.
Pantsatt Ja
Allmänt Månadsavgiften om 4 757 kr fördelas enligt följande:
Avgift bostad: 4 557 kr
Obligatoriska tillägg: 200 kr
Det obligatoriska tillägget avser kostnad för bredband.

Säljaren disponerar i dagsläget över ett källarförråd.

Enligt nuvarande planlösning disponeras lägenheten som 2,5 rum och kök. Enligt föreningens information är lägenheten registrerad som 2 rum och kök.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 6 september 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 157 kWh/m² och år

HALL

Vi välkomnas in i bostaden via den ljusa hallen med gott om plats för avhängning och en rymlig och praktisk klädkammare. Vita väggar och ljust golv.

KÖK

Stort och smakfullt renoverat IKEA-kök där man kan duka upp för det större sällskapet och avnjuta en härlig middag. Vita luckor med bänkskiva i massiv ek och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (2019), inbyggnadsugn, integrerad kyl/frys, spishäll och spisfläkt. Ljust golv och vita väggar.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med otrolig rymd och härligt ljusinsläpp. Här får det större möblemanget plats med både soffa, förvaring och kontorshörna eller annat som önskas. Ljust golv och vita väggar.

SOVRUM

Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och exempelvis skrivbord. Fint brädgolv och vita väggar.

BADRUM

Stilrent renoverat badrum (via fackman, dokumentation finns) utrustat med dusch med duschdörrar, handdukstork, handfat med kommod och WC samt badrumsskåp med förvaring. Helkaklade vita väggar och mörk klinker på golv. Spotlights i tak.

TVÄTTSTUGA

Otroligt praktiskt utrymme utrustat med tvättmaskin och torktumlare (2018) samt avlastningsytor. Här finns gott om plats för ytterligare förvaring. Vita väggar och mörk klinker på golv.

Unik 2,5:a högst upp i huset intill mysiga Drottningtorget!

På eftertraktat och centralt läge, intill charmiga Drottningtorget, kan vi nu presentera denna underbara 2,5:a i en vacker byggnad anno 1909. Högst upp i huset erbjuder denna våning en enkel och praktisk vardag med egen tvättstuga, rymliga rum och goda förvaringsmöjligheter. Här kan vi dessutom njuta av charmiga detaljer så som vackert brädgolv i sovrummet, fina originaldörrar och djupa fönsternischer. Stilrent renoverat badrum och fint renoverat kök med plats för det större matsällskapet! Här bor vi på bekvämt gångavstånd till Malmö citys myllrande stadsliv med dess stora utbud av trevliga restauranger, mysiga fik och härliga shoppingstråk, Kv. Caroli ett stenkast bort med dess serviceutbud, matbutik samt restauranger och på behagligt promenadavstånd finner vi centralstationen för pendlaren. Bättre än såhär blir det inte. Hjärtligt välkommen hem!

Förening

Österportsgatan 5A

Förening

Brf Sågen 9

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sågen 9 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2004. Föreningen består av 24 lägenheter, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Tillhörande adresser till föreningen är Österportsgatan 5A, 5B, 5C. och Grönegatan 7. Byggnaden uppfördes 1909 och föreningen äger marken. För den ekonomiska förvaltningen svarar SBC.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2046.

1979 - Vertikala avloppsstammar, anslutningar till våtrum och kök är bytta. Samtliga våtrum renoverades samtidigt. Elnät påbyggt.
2005 - Takrenovering.
2005-2012 - Staket i tomtgräns.
2008 - Källarförråd renoverat.
2007 - 2008 - Gårdsomläggning, dränering.
2008 - 2009 - Ny utomhusbelysning på gårdssidan. Råttstopp på alla vertikala avloppsstammar i källare.
2009 - Ny tvättmaskin. Nytt ventilationssystem i tvättstuga. Nya låscylindrar och nycklar till alla dörrar i gemensamma utrymmen.
2009-2010 - OVK-besiktning.
2011 - Målning och isolering av utsidan på samtliga fönster.
2014 - Delar av avloppsstammar relinade. Dränering.
2015 - Ljusinstallationer på gården, underhållsspolning, hissdörrar.
2016 – Trapphusrenovering samt installation av säkerhetsdörrar. OVK-besiktning.
2017 – Fasadrenovering av innergården samt byggnation av balkonger.
2018 – Renovering av hisstrumman, stora porten samt portkodsystem bytt. Fasadsockeln vidgjord, både på innergården och från utsidan.
2019 - Energideklaration upprättades och fjärrvärmecentralen byttes.

Kommande renoveringar/underhåll:
Dränering ligger i underhållsplanen framåt, det finns dock inga vidare beslut tagna framåt kring detta i dagsläget. Även ett fönsterbyte ligger i underhållsplanen inom några år. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% from 2021-01-01.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

EL
Varje lägenhet har egen mätare och betalar således sin egen elkostnad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tvättstugan ligger på entréplan på Grönegatan 7. Cykelställ finns på gården och även cykelrum i källaren. Barnvagnsrum finns på innergården på markplan.

På den trevliga innergården finns grönytor, utemöbler och grillmöjligheter.

PARKERING
I området råder boendeparkering.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till ComHem för både kabel-TV och bredband. Basutbudet för kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVRIGT
Föreningen har två gårdsdagar/år.

För mer information besök gärna föreningens hemsida på https://brfsagen9.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-30 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Vid Drottningtorget bor man på ett mycket centralt och eftertraktat läge. En stadsdel som under senare år utvecklats till en trendig och välbesökt del. Den ena välrenommerade restaurangen efter den andra slår upp sina portar och Boulbaren mitt på torget är ett mycket populärt tillhåll. Både Stortorget och Malmö central nås via en kort promenad på bara några få minuter, vilket gör läget optimalt för pendlaren eller den som gärna rör sig mitt i city. För den aktiva som gillar att träna finns gymanläggningar nära och några minuter bort ligger även gallerian Caroli city med ett stort utbud av såväl mat som shopping.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter