Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nobelvägen 82

Värnhem/Rörsjöstaden Malmö

1 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nobelvägen 82

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 90,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 134
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 4 877 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 1,41245%
Andel av årsavgift: 1,41245%
Driftskostnad 11 742 kr/år
varav
El: 8 439 kr (4350 kWh)
Försäkring: 3 303 kr
Beräknat antal pers: 5
Kommentar Elkostnad är individuell då den görs beroende av vilken leverantör man har och förbrukning. Försäkringskostnaden är även den en indviduell kostnad och görs beroende av försäkringsbolag och värderat bohag.
Pantsatt Nej
Allmänt Generös innergård med grönska, liten lekplats med sandlåda, utemöbler och grill.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1929-1939
Energideklaration
Utfärdad den 30 april 2010
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Malmö-Brage 8 1
Populära Värnhem erbjuder nu en fin trea på Nobelvägen. Lägenhetens charm utmärks av extra högt i tak med fina takrosetter, skjutdörrar i original och snygg fiskbensparkett i de flesta rum. Ett mysigt hem originaldetaljer sen 30-talet, men med ett modernt kök med plats för matbord. Från köket tar du dig till det stora vardagsrummet med planlösning som gör det lätt att inreda. Lägenheten har ett större sovrum samt ett mindre, som kan användas som barnrum eller arbetsrum.
Här har du närheten till såväl restauranger, matbutiker, shopping i köpcentret Entré, trevliga caféer och gröna promenadstråk. Här finns något för alla!

HALL
Hallen är stor och rymlig med väggar målade i vitt och vit klinkergolv som fortsätter in till köket. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och en mindre inbyggd garderob.

VARDAGSRUM
Ett ljust vardagsrum med härlig takhöjd. Rummet är inrett med fin fiskbensparkett och vitmålade väggar som bryts av med en fondvägg i en mönstrad tapet. Rummet är fint och välplanerat och har ett behagligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet.

SOVRUM
Här har du plats för en dubbelsäng samt förvaring i tre garderober. Rummet har vitmålade väggar och fin fiskbensparkett. Här finns även en liten mindre alkov med plats för möblemang.

Från vardagsrummet nås det andra sovrummet via skjutdörrar i original. Detta rum är något mindre och även här är väggarna vitmålade och fiskbensparkett sov golv. Storleken lämpar sig bra för att användas som barnrum eller arbetsrum. Rummet är försett med en liten klädkammare.

KÖK
Ljust kök från IKEA i vitt med stänkskydd i snygg, brun stavmosaik. Köket har spis med ugn från Husqvarna, diskmaskin från Bosch samt kombinerad kyl och frys från Husqvarna.

BADRUM
Direkt till vänster om hallen ligger badrummet inrett med badkar, handfat, spegelskåp samt WC. Badrummet går i vitt med kakel på väggarna och ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns möjlighet att installera tvättmaskin.

Central 3:a på Värnhem

Välkommen till denna sekelskifteslägenhet som är centralt belägen på mysiga Värnhem. Här finner du en trea på hörnan av fastigheten. En trevlig lägenhet med högt i tak, fina takrosetter och plats för trevlig interiör. Med bra tillgång till kollektivtrafiken är det lätt att ta sig till Malmö centralstation för dig som pendlar.

Förening

Nobelvägen 82

Förening

Brf Kaprifolen Malmö

Allmänt om föreningen

BRF Kaprifolen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. Föreningen förfogar över tre hus, byggda mellan 1929-1935, med sammanlagt 90 lägenheter, varav 6 st upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även över 5 lokaler som innehas med hyresrätt, varav 2 hyrs utav restauranger. Adresserna är Värnhemsgatan 15, Nobelvägen 82, Nobelvägen 80 samt Sallerupsvägen 14, 16 och 18. Föreningen innehar marken med äganderätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSENS SKICK
1987-1988 byttes elstigare och samtliga vatten- och avloppsstammar i kök samt badrum. Samma år byttes även samtliga fönster och hiss installerades.
2006 tvättades fasaden, tak målades och samtliga filter i ventilationssystemet byttes. Samma år spolades samtliga vatten- och avloppsstammar.
2007 installerades portlås och nya tvättmaskiner.
2008-2009 byttes torktumlare och torkskåp ut i samtliga tvättstugor.
2010 installerades elbelysning med sensorer i trappuppgångarna.
2011 målades ytterdörrarna om.
2012 renoverades tvättstugorna och underhåll genomfördes på värme- och ventilationssystemet. Samma år installerades ny portbelysning.
2014 renoverades innergårdsfasaden på Värnhemsgatan 15 och Nobelvägen 82. Samma år utfördes även OVK-besiktning och spolning av samtliga vatten- och avloppsstammar.
2014-2015 utfördes reparation av ventilationssystemet och installation av fläktar i en del lägenheter. Under samma period genomfördes även viss renovering av hyresrätterna.
2016-2017 utfördes omfogning och rengöring av fasaderna på Sallerupsvägen 18, Nobelvägen 80, Nobelvägen 82 och Värnhemsgatan 15.
2017 sålde föreningen en av hyresrätterna, avloppsstammarna spolades och nytt golv installerades i hissarna på Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18, Sallerupsvägen 16 och Sallerupsvägen 14.
2018 installerades råttstopp, hissarna renoverades och dörrar samt fasaddetaljer mot gatan målades.
2019 slutfördes relining av stammarna i källaren. Byttes hissarna på Värnhemsgatan 15 och Nobelvägen 82.

Kommande renoveringar:
Med hjälp av HSB planeras en besiktning av fastigheten göras och då fastställs även kommande renoveringar. Detta planeras utföras i sommar. Föreningen arbetar även med att göra innergården ännu trevligare.
Föreningen planerar att införa gemensam el till samtliga lägenheter. En omröstning ska ske på årets årsmöte. OVK-besiktning planeras utföras under året. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.


EKONOMI
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar
enskilda år. Föreningen planerar att höja avgiften med ca 2% årligen. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. (2020-05-19)

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. En medlemsavgift till HSB Malmö tas ut om 500 kr/person samt en avgift om 300 kr/år. Medlemsavgiften om 500 kr återfås vid utträde ur HSB Malmö.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren på Nobelvägen 82, Nobelvägen 80, Nobelvägen 18 och Sallerupsvägen 14 finns tvättstuga. Tvättstugorna renoverades 2012. Tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp är från 2008-2009 och två torktumlare har bytts 2013.

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum och aktivitetsrum med pingis samt biljard för medlemmarna att nyttja kostnadsfritt.

Föreningen har en mysig innergård med gräsmatta, grillplatser, gott om sittplatser och lekplats. Föreningen har dessutom köpt in en studsmatta för barnen. Det finns en trädgårdsgrupp i föreningen som planerar gårdens utformning, renoveringar och planteringar.

KABEL-TV/INTERNET
Tv: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Föreningen har ett fiberoptiskt bredband via Telenor. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 165 kr/månad.

PARKERING
I området råder boendeparkering.

ÖVRIGT
Tillsyn tillämpas vid överlåtelse.
Föreningen har gemensamma gårdsdagar 2 ggr/år samt containers ca 4 ggr/år för övrig rensning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfkaprifolen.net/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-05-19. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

.

Bilder

Visa alla

HitCounter