Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nobelvägen 145 B

Ellstorp/Katrinelund Malmö

1 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nobelvägen 145 B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 61,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 207
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 195 000 kr utgångspris
Avgift: 3 778 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,52998%
Andel av årsavgift: 0,52998%
Reparationsfond: 137 kr
Driftskostnad 6 926 kr/år
varav
El: 6 000 kr
Försäkring: 926 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftskostnader varierar beroende på avtal. I elkostnaden ingår även kostnad för gas till Eon.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget ett vindsförråd och ett källarförråd.
Ringklockan är trasig.

Byggnad

Byggnadsår 1938
Energideklaration
Utfärdad den 11 mars 2010
Energiprestanda: 180 kWh/m² (Atemp) och år
Välkommen till mysiga Ellstorp där vi har nöjet att presentera en stor och ljus tvåa på femte våningen med balkong. Lägenheten har en bra planlösning och det stora vardagsrummet badar i ljus tack vare fönsterpartierna i två olika väderstreck, här finns även utgången till balkongen med fin utsikt över området. Läget är optimalt för dig som vill ha nära till centrum med dess stora utbud samt goda kommunikationer. På tre minuter når du knutpunkten Värnhemstorget som erbjuder goda bussförbindelser samt brett utbud av affärer och restauranger. Om det är lugnet du söker har den fantastiska innergården stora grönytor och lummiga Ellstorpsparken ligger en kort promenad bort. Varmt välkommen på visning!

HALL
I hallen välkomnas du av parkettgolv och ljusgråa väggar som nyligen målats om. Gott om förvaring finns i två stycken inbyggda garderober.

KÖK
Köket renoverades under 2007 i tidlösa och stilrena färger. Vita släta luckor i kombination med frostade luckor matchas snyggt med vitt kakel och bänkskiva av mörk ek. I övrigt är köket utrustat med kyl/frys (Gorenje), gasspis (Gorenje) med elugn (Gram) och fläkt, allt rostfritt. Spotlightsen i taket skänker ett bra ljus över arbetsytorna. På golvet ligger ett mörkt parkettgolv och väggarna är i en offwhite nyans.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum där både ett större soffmöblemang och matbord får plats med lätthet. Läget på hörnan med fönster åt två väderstreck bidrar till ett otroligt fint ljusflöde i hela rummet. Här finns utgången till balkongen med fin utsikt över området. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är nymålade i en ljusgrå nyans tillsammans med en mörkgrå fondvägg.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för en större säng. Två fönster skänker fint ljus och läget på femte våningen mot en innergård ger en optimal sovmiljö. På golvet ligger parkett och väggarna är beiga. Garderoben ingår i köpet.

BADRUM
Fräscht badrum som renoverats i tidlösa färger. På golvet ligger svart klinker och väggarna är hekaklade i vitt. Spotlightsen i taket skänker ett bra ljus och i övrigt finns här en duschhörna med väggar av mörkfrostat glas, handduksvärmare, tvättställ och wc. Efter stambytet kommer ny ägare ha ett splitter nytt badrum att tillgå.
Välkommen till mysiga Ellstorp där vi har nöjet att presentera en stor och ljus tvåa på femte våningen med balkong. Lägenheten har en bra planlösning och det stora vardagsrummet badar i ljus tack vare fönsterpartierna i två olika väderstreck. Optimalt område med närhet till gågator, grönområde och goda kommunikationer!

Förening

Nobelvägen 145 B

Förening

HSB Brf Ellstorp i Malmö

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Ellstorp är en äkta förening som bildades i samband med att husen byggdes ca 1938. I föreningen finns 404 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 15 st lokaler, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Tillhörande adresser är Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningens mark är friköpt och föreningen äger därmed marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

2019 Samtliga lägenheter har fått säkerhetsdörrar, samt renovering av trapphusen. Passersystem med taggar som går till entréer, källare, vindar, garage, miljöhus, tvättstugor och grindar. Digitalt bokningssystem för tvättstugor samt nya entré- och källardörrar.
2018 Stambyte av vatten -och avloppsstammar färdigställt.
2016 OVK-besiktning.
2014 Garage och gård renoverades.
2010 Tätning och justering av fönster.
2008 Nya miljöhus och spolning av avloppsstammar.
2001-2003 Tak renoverades.
Ca 1988 Samtliga fönster bytta.
1991-1993 Elstammar bytta.

Kommande renoveringar:
Renovering av bottenavlopp påbörjas under 2020.
2021 Värmeanläggning.
2028 Fönster och fasader.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för mer information kring renoveringar.

EKONOMI
Föreningen höjde årsavgiften med 2% 2020-01-01. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna gällande avgiftsförändringar framåt (2020-04-24).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns stora gårdar med fina grönområden, innergården utanför huset erbjuder parkkänsla, gräsytor och flera gemensamma grillplatser. Miljöhus för sopsortering finns på gården, även cykelförvaring under tak samt barnvagnsförråd finns i föreningen.

Föreningens tvättstugor ligger i källaren och nås via ingång längst ner i trapphuset. Samtliga maskiner i tvättstugorna är av nyare modeller och tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV: Levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Föreningen har ett avtal med Bredband2, där internet med 100/100 Mbit/s kostar 80 kr/månad och 1000/1000 Mbit/s kostar 99 kr/månad. Man kan även välja bredband från ComHem om så önskas.

PARKERING OCH GARAGE
Garaget är beläget under innergården och har 95 platser till bil och 13 MC-platser. Hyra för bilplats är ca 400 kr/mån och för MC-plats ca 200 kr/mån. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

Övriga förråd att hyra i föreningen:
ca 20 kr/månad cykelförråd med galler.
ca 40 kr/månad för cykelplatser inne i miljöhus.
ca 50 kr/månad för cykelförråd samt barnvagnsförråd i källare.
ca 75 kr/månad för boxar vid Åsgårdsgatan.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Föreningen accepterar delat ägande. Dock skall ena parten äga minst 10%.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.ellstorp.com

Ovanstående uppgifter är inhämtade av säljaren samt berörd förening 2020-04-24. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter