Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nicoloviusgatan 5A

Ribersborg Malmö

2 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nicoloviusgatan 5A

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 76,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1011
Våning 1 av 10, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 995 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 941 kr/mån inkl värme, kallvatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Utöver avgiften tillkommer 590kr/mån för uteplatsen.
Andel i föreningen: 0,887%
Andel av årsavgift: 0,965%
Driftskostnad 7 740 kr/år
varav
El: 5 196 kr
Försäkring: 2 544 kr
Beräknat antal pers: 5
Kommentar Denna kostnad varierar beroende av avtal och förbrukning.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt - Lägenheten står hos föreningen registrerad som 2 rok.
- Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd på vinden och ett i källaren.
- Det tillkommer en kostnad till föreningen på 590kr/mån för uteplatsen.

Byggnad

Byggnadsår 1959
Energideklaration
Utfärdad den 28 januari 2010
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år
På ett av Ribersborgs bästa lägen, med Öresundsparken och havet som närmsta granne, är nu en av de attraktiva marklägenheterna med egen uteplats till salu. Vid renoveringen har man låtit bevara värdefulla och vackra detaljer från då huset byggdes samtidigt som standarden höjts och anpassats efter dagens krav och önskemål. Nytt kök och badrum så väl som nya ytskikt och fina golv.

Den stora stenbelagda uteplatsen och läget vid havet ger värdefulla kvaliteter i form av utemiljö. På uteplatsen finns plats för den större loungegruppen, bord för flera sittande, planteringar, gott om yta för lek eller att bara vila i en solstol.

Lägenheten är belägen i stabila Brf Örehus 2 som nu när pågående relining är avslutad har nya vattenstammar och relinade avloppsstammar. Elen är dessutom omdragen i lägenheten och elcentralen bytt vilket lämnar föreningens hus så väl som lägenheten i mycket bra skick.

Lägenheten disponeras enligt följande

HALL: Vi välkomnas på vacker kalksten vilken ligger i hela den breda hallen. Vid renoveringen har de fina originaldörrarna till garderoberna målats vita och beslagen fått sitta kvar. Här finns hela fem stycken inbyggda garderober. I hallens slut bakom vackra tidstypiska dubbeldörrar med glaspartier öppnar den stora sociala ytan med kök och vardagsrum upp sig.

SOVRUM: Till höger i hallen är det ena sovrummet beläget. En bra yta att disponera som rymmer dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord eller ytterligare en förvaringsmöbel. Här finns en garderob med skjutdörrar där ena partiet är vitt och det andra med en spegel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett från 2016. Stort fönsterparti vilket är genomgående för samtliga rum och ger ett bra ljusinsläpp.

SOVRUM: Även detta sovrum har en bra yta att disponera och lämpar sig bra både som sovrum, gästrum och kontor. Ekparkett från 2019 på golvet och vitmålade väggar. Prickarna i olika färger på väggen är klistermärken vilka enkelt tas bort. Här finns tre stycken vita garderober.

BADRUM: Mycket smakfullt helkaklat badrum med vita rektangulära kakelplattor på väggarna och grå sexkantiga klinkerplattor på golvet. Dusch bakom infällbara duschdörrar i glas, svart matt handdukstork och övrig inredning i vitt porslin. Kvalitetsdokument på renoveringen som utfördes 2016 finns och överlämnas till köparen.

KÖK: Köket från 2016 och Ikea har en vit avskalad, blank lucka med integrerade handtag vilket ger ett modernt och stilfullt uttryck. De många skåpen ger gott om förvaring och bänkskivan tillsammans med köksön god arbetsyta. Köket är genomgående mycket smakfullt med en vit bänkskiva, vit ho och blandare vilka bryts av med det turkos partiet ovanför diskbänken. Det dimmbara ljuset ger ett behagligt ljus kvällstid. Utrustning: Varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll och integrerad diskmaskin, samtliga från 2016.

VARDAGSRUM: På 50-talet stod de sociala ytorna i fokus vilket återspeglas i detta vardagsrum. Det mycket rymliga vardagsrummet med stort fönsterparti ger plats åt såväl den större soffgruppen som matsalsmöblemanget och trots luft mellan, ytterligare möblemang. Det för 50-talet karaktäristiska fönsterpartiet ger ett mycket fint ljus åt rummet. Vacker fiskbensparkett och bredspacklade vitmålade väggar. Härifrån nås uteplatsen.

UTEPLATS: Via vardagsrummet nås den stenbelagda uteplatsen som ramas in av en tät häck och lägre stenmur. En underbar oas för middagar varma sommarkvällar, lek och bus för de minsta eller för den trädgårdsglada att plantera och odla på.

GÅRD: Föreningen har en arkitektritad mycket fin och trevlig gård. Här finns prydliga rabatter, stenbelagda partier, gräsmatta och en pergola med utemöblemang. För de minsta finns här en liten lekplats.

OMRÅDE: På Nicoloviusgatan bor Ni på Ribersborgs bästa läge med närhet till allt som önskas. Njut av en promenad längs Ribersborgs strand, ett uppfriskande morgondopp, doften av hav eller varför inte en glass i sanddynen samtidigt som solen går ner. De dagar då ett högre tempo önskas finns City en kort promenad bort.
På ett av Ribersborgs bästa lägen, med Öresundsparken och havet som närmsta granne, är nu en av de attraktiva marklägenheterna med egen uteplats till salu. Vid renoveringen har man låtit bevara värdefulla och vackra detaljer från då huset byggdes samtidigt som standarden höjts och anpassats efter dagens krav och önskemål. Nytt kök och badrum så väl som nya ytskikt och fina golv.

Förening

Nicoloviusgatan 5A

Förening

Brf Örehus 2

Allmänt om föreningen

BRF ÖREHUS 2
Fastigheten är belägen mellan Limhamnsvägen och Nicoloviusgatan i omedelbar närhet till Öresundsparken och Ribersborgsstranden. Brf Örehus 2 bildades 2001 och tog över huset 2008 och består av 108 lägenheter varav 99 bostadsrätter och 9 hyresrätter byggda 1959. Föreningen äger marken och den ekonomiska förvaltningen sköts av Örehus Fastighetsförvaltning.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
1990-talet - Fönsterrenovering
2008 - Tvättstugor.
2009 - Säkerhetsdörrar till lägenheter.
2010 - Entreer och nytt yttertak.
2011 - Nya frånluftsfläktar
2013 - Arktitektritad renovering av gårdar.
2014 - Nya hissar från Kone.
2015 - OVK-besiktning.
2015/2016 - Nya vattenstammar.
2016 - Nytt lås och portsystem.
2017 - Renovering värmesystem.
2018 - Balkongrenovering.

PÅGÅENDE RENOVERINGAR:
Relining av avloppsstammarna pågår under våren 2019, finansieras genom försäljning av hyresrätter, påverkar inte ytskikten av badrummen.

EKONOMI:
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Pantsättningen betalas av köparen.

PARKERING:
Det finns två underjordiska garage som hör till föreningen med fjärrstyrd nyckel. Det ena med 40 platser och det andra med 36 platser. Kostnad är ca 490kr/mån respektive ca 620kr/mån. MC-parkering finns till en kostnad av 310kr/mån. Separat kö tillämpas. Det finns två stycken cykelrum på gården med plats för ca 100 cyklar. Går även att parkera cykeln i källaren tillsammans med barnvagnar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har tre stycken tvättstugor i källaren med nyare maskiner och torkrum. Digital bokning finns.
Föreningens gård är trivsam med grill- och sittplatser avsedd för föreningens medlemmar.

INTERNET OCH TV:
Kabel-tv: via Comhem, basutbudet med 17 kanaler ingår i månadsavgiften.
Internet: valfritt via Comhem eller Ownit. Ownit erbjuder 100/Mbit till en kostnad av 209kr/mån.
För mer info www.comhem.se alt. www.ownit.se

VARMVATTEN:
Föreningen har individuell varmvattenmätning. Varmvattenförbrukningen debiteras separat utöver månadsavgiften. Detta sker kvartalsvis i efterskott i samband med avisering av avgiften.

MEDLEMSKAP:
Föreningen godkänner delat ägarskap, dock inte juridisk person som medlem.

ÖVRIGT:
Föreningen har en försäkring som ersätter det individuella bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Det innebär att boende i Brf Örehus 2 inte behöver teckna en extra bostadsrättsförsäkring i sin hemförsäkring, då den ingår i månadsavgiften.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brforehus2.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering