Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kvartettgatan 16

Högaholm Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kvartettgatan 16

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 97,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 341
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr utgångspris
Avgift: 7 388 kr/mån inkl. vatten, bostadsrättstillägg, kabel-TV, bredband och värme (obligatoriskt tillägg). Föreningen har gemensam el och medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.
Andel i föreningen: 0,20711%
Andel av årsavgift: 0,20878%
Reparationsfond: 2 784 kr
Driftskostnad 3 360 kr/år
varav
El: 3 360 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnad för hemförsäkring tillkommer till driftskostnaden.
Pantsatt Ja
Allmänt Månadsavgiften om 7 388 kr fördelas enligt följande:
Avgift bostad: 6 225 kr
Obligatoriska tillägg: 1 163 kr
De obligatoriska tilläggen avser kostnad för värme (1 041 kr), kabel-TV och bredband (99 kr) och administrationskostnad för imd (23 kr)

I dagsläget disponerar säljaren ett förråd. (Finns i trappuppgången)
Tvättstugan är belägen i markplan.
Säljaren upplyser köparen om att tvättställsblandaren i badrum sitter löst
samt att våtrumsintyg saknas/finns ej för badrum/-och gäst wc.
Areakälla: Föreningens information, mätstandard okänd.

Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.MOHV.se, eller kan fås av mäklaren.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 15 februari 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 164 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 203 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Arian 2
Välkomna till denna trevliga och genomgående lägenhet om fyra rum och kök. Här erbjuds fördelar som en bra planlösning, goda förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum och gästtoalett och en stor härlig balkong i västerläge att spendera tid på. Lägenheten har även ett hemtrevligt ljust kök med matplats för 4-6 personer, härliga sociala ytor samt tre bra sovrum. Lägenheten ligger i ett fridfullt och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. På få minuter med bil nås också Mobilia shoppingcentrum, Emporia samt Arenan.

Lägenheten disponerar sig enligt följande:

HALL
Möblerbar och ljus hall med goda avhängningsmöjligheter för hela sällskapet. Via hall når Ni alla rum. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Längst ner i hallen finns en rymlig klädkammare som löser det mesta förvaringsbehovet. För komplettering finner ni även ett rymligt förråd i trapphuset.

KÖK
Rymligt och trivsamt kök med ljus skåpinredning som matchas med sandfärgat kakel över bänkskivan (2020). Köket erbjuder stor yta och har plats för matbord åt minst 6 personer. Väggarna är ljusa och på golvet vilar ett ljust laminatgolv. Köket är utrustat med diskmaskin (Bosch, 2019), frys och kyl, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn (2020), spishäll samt fläkt (2019).

VARDAGSRUM
Luftigt och stort vardagsrum med ett stort fönsterparti och dörr som leder ut till balkongen. Här är väggarna ljusa och på golvet ligger ekparkett. På den inglasade balkongen finns det gott om plats för möblemang, härifrån har man utsikt mot gård med lekplats.

TRE SOVRUM
De tre sovrummen, som ligger bredvid varandra på höger sida om hallen, har alla ljusa väggar, ett sovrum har parkettgolv och de övriga två sovrummen har laminatgolv. De två första är jämnstora medan det tredje är större och har plats för såväl dubbelsäng samt garderober.

BADRUM
Helkaklat badrum renoverat 2016 med stort fönster och bra förvaring. Utrustat med dusch, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork.

GÄSTTOALETT
Helkaklad gästtoalett renoverat 2016 med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustad med WC, handfat med kommod samt spegelskåp.
Välkomna till denna trevliga och genomgående lägenhet om fyra rum och kök. Här erbjuds fördelar som en bra planlösning, goda förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum och gästtoalett och en stor härlig balkong i västerläge att spendera tid på. Lägenheten har även ett hemtrevligt ljust kök med matplats för 4-6 personer, härliga sociala ytor samt tre bra sovrum.

Förening

Kvartettgatan 16

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967, inflyttning skedde 1971-1972. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Lägenheterna är fördelade på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2023-01-01. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

HUSENS SKICK
Vatten/avloppsstammar- vattenstammarna i höghusen byttes ut 2011-2012. Avloppsstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original. Underhållsspolning av avlopp på 590 lägenheter, köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes under november 2017.
Tak- ny takpapp på alla 15 låghusen, arbetet avslutades augusti 2017.
Fasad- renoverades (ny puts och tilläggsisolering) på höghusen 2014-2017.
Fönster-/balkongdörrar- byttes 2014-2015.
Uppvärmning- fjärrvärme- värmeåtervinning sågs över och gjordes vid 2015 i höghusen.
Hissar- renoveras under 2018.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar PCB sanering i marken- analys o slutrapport är skickad till miljöförvaltningen, mer information kommer när föreningen vet vidare åtgärd.
Föreningen planerar att utföra en relining av bottenavfallsledningar/liggande stammar samt spolning av stående stammar tillhörande samtliga lägenheter. Mer information kommer från föreningen när vidare beslut tagits.
Elstammar- ca år 2024 enligt underhållsplanen planeras elsystem/elstammar eventuellt bytas.

För med information om kommande eller utförda renoveringar se vidare i årsredovisningen alternativt på föreningens hemsida.

EKONOMI
Föreningen har höjt grundavgiften med 4% from 2021-01-01. Avgiftshöjningen beror på bland annat relining, spolning av avloppsstammar, PCB-sanering och uppdatering av taggsystem. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek) 99kr/ mån -obligatoriskt tillägg på avgiften. IP-telefoni kan anslutas via bredbandsnätet.
Kabel-TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften).

PARKERING
Föreningen har 473 p-platser (ca 60 kr/mån) och 287 garageplatser (ca 225 kr/mån) samt MC plats (ca 95 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på tre platser inom området, kostnad 3:-/tim max 3 tim. I övrigt finns gratis parkering i närområdet på gatorna.


GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan.

I föreningen finns även bra möjligheter till en aktiv fritid. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill Förskolan.
Dartlokal i höghus nr 24 och styrketräningslokal i höghus nr 30, båda i entréplan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt.

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

ÖVRIGT
Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Högaholm är ett mysigt område med mycket grönska mellan byggnaderna. Här finns skola från förskola till och med åk 9 på promenadavstånd. Närheten till inre ringleden gör att det är lätt att pendla med bil. Här finner du även närliggande lindängsbadet som är på promenad och cykelavstånd. En 5 min bilfärd tar dig till Svågertorp och Hyllie där det finns stora shoppingmöjligheter och tåganslutning. Du kan självklart ta dig dit med både cykel och buss på ca 15 min.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter