Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kungsgatan 52 B

Rörsjöstaden Malmö

1 445 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kungsgatan 52 B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 63,00 kvm
faktisk uppmätn norm SS 21054:

Lägenhet

Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Lgh.refnr 12
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 445 000 kr
Avgift: 2 304 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 1,16%
Andel av årsavgift: 1,16%
Driftskostnad 4 900 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 300 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Enligt föreningens information är lägenheten 59 kvadratmeter.
Storlek enligt faktisk uppmätning norm SS 21054: 63 kvm.

Andel av årsavgift: 1,16 %
Andel i förening: 1,16 %

Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsannonsen på vår hemsida, www.MOHV.se, eller kan fås av mäklaren.

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 31 januari 2013
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år
På mycket stark adress längs med Kungsallén, inbäddat av mysiga fik och restauranger finner vi detta charmiga boende om 63 luftiga kvadratmeter. Med en intressant med ändå mycket praktisk planlösning letar sig ljuset ständigt in i bostaden genom de stora fönstren. Stora delar av den tidstypiska charmen finns bevarad sedan fastigheten uppfördes 1927 och skapar en mysig känsla genom hela bostaden. Möbleringsmöjligheterna är många i och med de två stora rummen samt den rymliga "halvan". Både kök och bad är från 2000-talet vilket gör lägenheten direkt inflyttningsklar.
Bostadsföreningen bjuder på en välskött och grönskande innergård med mysiga samlingsplatser och trevliga grillmöjligheter. Mycket stabil ekonomi med flera av de stora renoveringarna bakom sig samt låga avgifter.

Hall
Vackert brädgolv i original som slipats på senare tid samt ljusa målade väggar. Högt till tak med vackert valv och träpanel direkt i entrén. Möblerbar "halva" med gott om ljus. Praktisk klädkammare.

Kök
Snyggt och tidstypiskt kök som renoverats under 2000-talet. Vita spegelskåpsluckor samsas med vitrindörrar, vitt kakel och massiv träarbetsbänk. Bra förvaringsmöjligheter i både under-, över- och högskåp. Vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, fläkt samt rostfri spis med gashäll och elugn. Vackra trätiljor på golvet samt vitmålade släta väggar. Fönster ut mot den grönskande innergården.

Vardagsrum
Stort och luftigt sällskapsrum med välvda tak och vacker takrosett. Bra möbleringsmöjligheter med plats för både större matbord samt soffgrupp. Samma vackra brädgolv och vitmålade väggar. Nyrenoverade spröjsade originalfönster blickar ut mot den lummiga Kungsallén.

Sovrum
Härlig rymd i detta stora sovrum med en osedvanligt tilltagen takhöjd. Inrett med brädgolv och släta målade väggar. Charmigt burspråk med stora fönster som enkelt kan skärmas av vid behov. Stora garderober med gott om förvaringsutrymme ingår.

Badrum
Tufft och trendigt badrum inrett med mosaik i gråskala under 2000-talet. Rymligt duschutrymme samt bra förvaring i både högskåp och kommod. WC och tvättställ.
Längs med vackra och grönskande Kungsallén finner vi detta charmiga boende i en av Rörsjöstadens åtråvärda 20-talsfastigheter. Lägenheten som ligger på en hög första våning utan direkt insyn bjuder på stora luftiga rum med vackra originaldetaljer och generöst ljusinsläpp. Mkt stark förening med oslagbar avgift!

Förening

Kungsgatan 52 B

Förening

Bf Åsagården U.P.A

Allmänt om föreningen

BF Åsagården U.P.A Malmö är en bostadsförening vilken bildades 1927, med husen färdiga för inflyttning 1929. Föreningen förfogar över totalt 69 stycken lägenheter (ursprungligen 96 men hopslagningar har skett). Utöver dessa finns en affärslokal samt en föreningslokal. Samtliga lägenheter upplåts med andel i förening. BF Åsagården är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under lagen om ekonomiska föreningar samt föreningens stadgar. Föreningen äger tomten och den ekonomiska samt tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens bedömning av ekonomin är att den är mycket bra.

I föreningen finns olika intressegrupper, som trädgårdsgrupp med egna odlingar och trivselgrupp.

HUSETS SKICK:
Avloppsstammar i kök och badrum relinades 2011.
Vattenstammar i kök och badrum är äldre och ett byte planeras om cirka 5 år.
Elen byttes i hela huset 1989.
Takpappen byttes 2012.
Fönster har målats om 2014.
Skorstenar är murade och fasaden omfogad 2014.
Tvättstugorna sköts likt resten av huset mycket väl, maskiner byts ut löpande då behov finns. 2005 skedde det senaste bytet av maskiner.

AVGIFTSFÖRÄNDRING: 2015 höjdes avgiften. Idagsläget finns ingen höjning beslutad men föreningen planerar någon mer höjning framåt, vilket delvis beror på ett vattenstambyte som skall ske inom en snar framtid. Detta ställer inga krav på ombyggnation av badrummen då vattenstammarna är planerade att läggas utvändigt.

PARKERING:
Goda parkeringsmöjligheter finns i området både på Celsiusgatan och längs med Kungsgatan. Det är boendeparkering som råder i området.

BREDBAND OCH KABEL-TV:
Föreningen har bredband från Bredband2 med 100Mbit per sekund att erbjuda sina medlemmar för 200kr i månaden, detta ingår inte i månadsavgiften som redovisas i annonsen utan tillkommer och är en valfri kostnad. Kabel-tv med basutbudet genom CanalDigital ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
I källaren finns en snickarverkstad och ett välfyllt bibliotek, på vinden finns badrum med två separata badkar, dusch samt gemensam tvättstuga. Totalt finns det 3 tvättstugor. 2 med 3 maskiner och 1 med 2 maskiner belägna på vinden. Utrymme finns för förvaring av cyklar och barnvagnar. Gården är stor och välskött. Här erbjuds flera utemöblemang och gården är mycket väl besökt av föreningens medlemmar. Föreningslokalen med kök och porslin samt badrum kan disponeras av medlemmarna för olika tillställningar, rymmer 36 personer och den får nyttjas kostnadsfritt.

EKONOMI:
Vid försäljning tas en överlåtelseavgift ut från föreningen som skall betalas av säljaren, den är på ca 1000 kronor.
Vid pantsättning skall en avgift på ca 1000 kronor betalas av köparen.

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år.

ÖVRIGT:
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2015. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Bostadsrätten är pantsatt. Detta innebär att säljaren tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter