Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kronborgsvägen 13B

Slottsstaden/Dammfri Malmö

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kronborgsvägen 13B

Antal rum 2 rum
Boarea 54,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 23
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 3 796 kr/mån ink värme, vatten, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 0,7488%
Andel av årsavgift: 0,7488%
Driftskostnad 3 432 kr/år
varav
El: 2 040 kr
Försäkring: 1 392 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja
Allmänt Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd på vinden och ett i källaren.

Byggnad

Byggnadsår 1949-1950
Energideklaration
Utfärdad den 21 juni 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år
På Kronborgsvägen 13B bor du med närhet till det mesta. Bara runt hörnet hittar du Coop och 24fitness. Är du istället sugen på att gå ut och äta så har du ett flertal populära kvarterskrogar såsom Bakfickan och JP:s på bara någon minuts gångavstånd. Föreningen har en fantastisk innergård på avskilt läge med grillplats och lekplats. Känner du att du vill ha mer grönska så tar det bara några minuter till Pildammsparken där du finner ett flertal löp-/promenadstråk, utegym och stora grönytor för picknick eller sommarfester. Om du istället vill ta dig ner mot havet så har du ca 1,5km till Ribersborgsstranden. Från lägenheten kan du ta dig i stort sett vart som helst i Malmö med cykel eller gång. Till Triangelstationen tar det ca 15 minuter att gå och bara några minuter på cykel. Om du tröttnar på att gå och cykla så har du bussen som går från korsningen Mariedalsvägen/Köpenhamnsvägen. Den tar dig till Malmö C på ca 11 minuter. Med andra ord, ett optimalt läge.

Lägenheten disponeras enligt följande

Hall: Vi välkomnas högst upp i huset via hissen eller trapphuset. I hallen som går i vinkel finns plats för avhängning och tre stycken rymliga garderober bakom vackra originaldörrar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en mörkare stilren laminat.

Vardagsrum: Det till ytan väl tilltagna vardagsrummet har plats åt såväl soffgruppen som matsalsmöblemanget. Lägenhetens placering högt upp i huset och med fönsterparti mot söder gör rummet mycket ljust. Vitmålade väggar och vacker originalparkett på golvet.

Balkong: Härlig balkong i eftertraktat söderläge. Här är soltimmarna många och du kan njuta av solen från förmiddag till tidig kväll.

Kök: Vackert originalkök som delvis har renoverats för att höja standarden. Stommen och luckorna är sprutlackerade i vitt, bänkskivan i svart laminat och ovanför diskbänken sitter vitt kakel. De höga skåpen erbjuder bra förvaring och golvytan ger plats för bord med ca fyra sittande. Vitmålade väggar med i vitrinskåp och samma svarta laminat som i hallen.

Sovrum: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel som tex byrå. Här finns en stor och rymlig garderob vilken ingår i köpet. Vitmålade väggar och laminat på golvet.

Badrum: Det helkaklade badrummet med ljust kakel har en rymlig kommod i vitt och dusch bakom duschdraperi.

Högst upp i huset med hiss och söderbalkong!

Kontakta gärna ansvarig mäklare för visning. På centralt och mycket attraktivt läge intill Dammfri, Slottsstaden och Pildammsparken är nu denna mycket välplanerade tvåa, högst upp i huset med hiss, till salu. Njut av en härlig söderbalkong, närheten till city och ett mycket lugnt läge.

Förening

Kronborgsvägen 13B

Förening

Hsb Brf Valby

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Valby i Malmö består av 117 lägenheter uppförda 1949-1950. För den ekonomiska förvaltningen svarar HSB. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/valby/

HUSETS SKICK
Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns och utför stadgeenliga besiktningar.
2000 - Vattenstammar byttes.
2001 - Elstammar byttes och automatsäkringar installerades.
2005 - Samtliga tvättstugor fick nya tvättmaskiner o torktumlare.
2010 - Bommar till parkeringsplatserna installerades.
2012 - Samtliga trapphus målades om.
2016 - Taggsystem installerades för bokning av tvättstuga samt bastu.
2016 - Delar av fasad samt balkonger renoverades.
2016 - Källaren renoverades.
2017- Hissrenovering
2018 - Nytt miljöhus på föreningens innergård. Avloppsstammarna är spolade.

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Renovering av fasad och byte av tak pågår och beräknas vara klart i september 2020. För det aktuella huset, Kronborgsvägen 13b kommer renoveringen att vara klar innan jul 2019.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inget är bestämt men avloppsstammarna kommer att behöva renoveras.

EKONOMI
Föreningen gör nödvändiga avgiftsändringar för att hålla ekonomin sund och välskött. Senaste höjning skedde 2019-01-01 med 1 %. 1/1 2020 kommer avgiften att höjas med 3%. Föreningen planerar små höjningar varje år.

TOMTRÄTT
Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande avgäld löper ut 2020-06-30. Nuvarande tomträttsavgäld uppgår till ca 7 968kr/år. Föreningen har ej erhållit något preliminärt beslut från Malmö Stad men har budgeterat för att den nya avgälden kommer vara ca 968 000kr (Årsredovisning 2018). Föreningen har en väldigt låg belåningsgrad på 1352kr/kvm och deras totala banklån uppgår till ca 10 miljoner kronor.

GEMENSAM EL
Föreningen har individuell mätning av elen. Elen avläses kvartalsvis, men fördelas månadsvis på avierna.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Lummig innergård med lekplats och plats för grillning.
Det finns flera gemensamma och välutrustade tvättstugor i föreningens källare.
I föreningen finns en samlingslokal som kan lånas för max 30 personer, cykelrum samt bastu.

TV OCH INTERNET
Det ingår en bredbandstjänst på 100/100 Mbit/s från Bahnhof i avgiften till föreningen. Det finns även möjlighet att ansluta sig till bredband via Comhem och HSB Bolina. För kabel-tv är föreningen ansluten till Comhem, basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING
Föreningen har 28st parkeringsplatser till en kostnad om ca 565 kr/mån. Kötiden uppskattas till ca 2 år. Du som vill boka en parkeringsplats skickar ett mail till föreningens mailadress brf.valby@gmail.com. Väntetiden varierar och föreningen kan inte uttala sig om exakt kötid. I övrigt råder boendeparkering på gatan.

VIKTIG INFORMATION
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter