Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Helenetorpsgatan 42

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 104,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 055
Ekonomi Pris: 1 545 000 kr utgångspris
Avgift: 5 696 kr/mån inkl. VA, kabel-tv, garage, exkl. värme
Driftskostnad 14 600 kr/år
varav
El: 13 200 kr
Försäkring: 1 400 kr
Kommentar Driftskostnaderna varierar beroende på avtal och förbrukning. I kostnaden för el ingår uppvärmningen.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt - Förråd på framsidan samt garage med tillhörande förråd.
- Luft-luft värmepump, installerad 2013

Andel i förening: 1,7617
Andel av årsavgift finns ej att få fram från föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättsradhus
Byggnadsår 1986
Uppvärmning Värmepump luft/luft
Energideklaration
Utfärdad den 8 april 2010
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Malmö Sjövik 3
I ett barnvänligt område ligger detta BR-radhus på två plan med härliga uteplatser! Med öppenhet mellan de sociala ytorna på det nedre planet samt de mer privata rummen på det övre är detta en optimal planlösning för hela familjen. Här finns även närhet till skola, mataffär, lekplatser, grönområden samt ett eget garage med plats för både bilen och annan förvaring. Ett fantastiskt trivsamt boende med generösa rum, och två badrum med både dusch och tvättmaskin.
Ett radhus med villakänsla!

Entréplan:
Entré:
Vi stiger in i en ljus entré med goda avhängningsmöjligheter, klinkergolv samt ljusa väggar.

Badrum:
Direkt till vänster från hallen finner vi ett av badrummen, renoverat och utrustat med dusch, handfat, WC och en varmvattenberedare. Klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar.

Kök:
Ljust kök med klinkergolv utrustat med kyl, frys, spis, ugn och fläkt.
Köket ligger socialt och öppet mot matplatsen. Här finns stora arbetsytor, gott om förvaring samt mosaik som stänkskydd ovanför bänkskivan. Fönstret som vetter mot bostadens framsida är placerat ovanför vasken och ger ett bra ljus in i rummet.

Vardagsrum:
Vidare från hallen når vi det ljusa och rymliga vardagsrummet som har den öppna planlösningen från köket. Här finns gott om utrymme för matplats om 6 personer samt större soffgrupp. Ljusa väggar och parkettgolv. Från vardagsrummet når vi även den ena uteplatsen med trätrall i österläge.

Ovanvåning:
På övre plan finner vi hall, 3 sovrum, rymlig klädkammare samt ett badrum.

Sovrum 1:
Ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och målade väggar.

Sovrum 2:
Det mindre sovrummet har även det parkettgolv och målade väggar och även i detta rum finns plats för dubbelsäng för den som önskar. Detta rum passar även bra som kontor.

Sovrum 3:
Det tredje sovrummet är även det mycket rymligt med plats för större säng samt kontorsplats. Från detta sovrum når man även en rymlig klädkammare. Parkettgolv och målade väggar.

Badrum:
Ljust badrum med fönster! Plastmatta och helkaklade väggar. Stort och rymligt med badkar, handfat, WC samt tvättmaskin.

OMRÅDE
- Grönt och trivsamt område med trevliga promenadstråk. Området är utrustat med stora och bra lekplatser för de små. Begränsad biltrafik gör det säkrare för både stora och små. Goda busskommunikationer till centrum och nära till inre ringvägen. ICA Maxi stormarknad på Ystadvägen ligger bara ett stenkast från området.
I ett barnvänligt område ligger detta BR-radhus på två plan med härliga uteplatser! Med öppenhet mellan de sociala ytorna på det nedre planet samt de mer privata rummen på det övre är detta en optimal planlösning för hela familjen.

Förening

Helenetorpsgatan 42

Förening

BRF Växthuset i Malmö

Allmänt om föreningen

Brf Växthuset är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007. Föreningen består av sammanlagt 61 bostäder, varav 4 är upplåtna med hyresrätt. Föreningens tillhörande adresser är Granviksgatan 36-98 (jämna nummer) och Helenetorpsgatan 6-66 (jämna nummer). Föreningen består av småhus om 1-2 våningar uppförda 1986. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea Förvaltning. Marken innehas med äganderätt.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV (grundutbud ingår i avgiften) samt bredband via Comhem. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer till avgiften om 215 kr/månad för bredbandet.

Parkering

Garageplats ingår i månadsavgiften. I övrigt finns gratis gatuparkering i området. 24-timmars gästparkering finns i området. Tillstånd krävs och ansökan görs hos föreningen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har de två senaste åren höjt avgiften med 1%/år och hoppas kunna fortsätta med detta. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. (Avstämt med föreningen 2020-08-16) Föreningen har ett positivt kassaflöde som räcker till både för periodiskt underhåll och amorteringar på lånen (information enligt årsredovisning för 2019). En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 182 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2036.

2019 - Radonmätning utförd.
2018/2019 - Flertalet fönsterbyten
2018 - Nya stadgar antagna och registrerade.
2017 - Yttre/inre översyn av miljörum, tvättstugor, garage samt takpannor hängrännor och stuprör.
2016 - Nytt bokningssystem för tvättstugorna, målningsförbättringar, renovering och målning av boendes förråden
2014-2015 - Byttes garageportarna
2013 - Byttes varmvattenberedarna, färdigställande av garageportar.
2012 - Översyn boendes ventilationssystem och aggregat.
2010 - Byte av hängrännor och stuprör, ombyggnad av den stora lekplatsen.
2007/2008 - Målades fasaderna om

Kommande renoveringar:
Eventuellt kan byten behöva genomföras gällande varmvattenberedare, fläktar och elradiatorer om funktion inte finns. Renovering av asfaltsytor. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Enligt nuvarande förutsättningar planerar föreningen att finansiera löpande- och planerat underhåll med egna medel. För mer information se vidare i årsredovisningen.

Övrigt

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i en byggnad på gården. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Bokning sker via app eller i tvättstugan.

Festlokal finns att hyra för föreningens medlemmar om ca 1 000 kr, varav 500 kr är deposition som återfås vid återlämnande av nyckel (samt utförd städning).

VARMVATTEN/EL
Värme och varmvatten debiteras på respektive boendes elräkning. Varmvatten värms upp via varmvattenberedare. Värme genom element såvida inte boende även installerat varmluftspump, men då debiteras även detta på elräkningen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-08-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter