Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Föreningsgatan 70

Värnhem/Rörsjöstaden Malmö

1 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Föreningsgatan 70

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 100,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01013
Våning 2, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 6 040 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,03717%
Andel av årsavgift: 4,06199%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1935
Energideklaration
Utfärdad den 20 januari 2009
Energiprestanda: 197 kWh/m² (Atemp) och år
Välkommen till Föreningsgatan 70!

Hall: Vi välkomnas, två trappor upp eller via hissen, på vacker fiskbensparkett och med ljusa väggar. Efter att ha hängt av jackan väljer vi antingen att fortsätta rakt fram till köket eller så stiger vi in i biblioteket där matsal och vardagsrum öppnar upp sig med ett härligt burspråk i blickfånget. I hallen finns en bra och rymlig klädkammare.

Bibliotek/sällskapsyta: På samma vackra fiskbensparkett och med väggar i en ljusare, mycket harmonisk, grön nyans erbjuds vi en yta som disponeras helt efter önskemål. Nuvarande ägare har valt att inreda ytan som bibliotek men användningsområdena är många.

Matsal: Det stora burspråket med utsikt över Värnhem ger ett härligt ljusinsläpp åt rummet och bjuder en perfekt plats att placera matsalsmöblemanget framför. Den generösa ytan i detta rum gör det möjligt att duka upp till långbord och bjuda hem det större sällskapet. Det är en lägenhet perfekt att umgås i. Här vilar samma vackra fiskbensparkett på golv och de ljusa väggarna harmoniserar med den generösa takhöjden och vackra lamprosetten. Det har verkligen inte snålats på kvadratmetrarna i detta trevliga rum!

Vardagsrum: Med angränsning och större öppning till matsalen öppnar vardagsrummet upp sig. Med fönster i två väderstreck och fantastisk utsikt blir rummet mycket ljust och luftigt. Här inreds förslagsvis en mysig tv-hörna men även här är användningsområdena många och styrs av ägarens önskemål.

Serveringsgång: Mellan kök och vardagsrum är den vackra och mycket praktiska serveringsgången bevarad. Duka upp en härlig sommarbuffé, eller om vintern glöggbuffé, och bjud in till sittning i matsalen.

Kök: En mycket smakfull och genomtänkt renovering har gjorts av köket för att bevara dess känsla och charm. Njut av bekvämlighet som gott om förvaring, bra arbetsytor och diskmaskin.

Sovrum: Beläget intill köket finner vi ett av de två sovrummen. Här kommer antingen barnen eller gästerna till ro och får sova ostört. Skulle inte behov av ett extra sovrum finnas tar man enkelt ner väggen för att öppna upp mot kök.

Badrum: Från matsalen och biblioteket tar vi oss via en passage vidare till andra delen av lägenheten där badrum och sovrum är beläget. Det helkaklade badrummet renoverades mycket stilrent av föreningen 2008. Det smarta färgvalen, vitt och en diskretare grå/grön nyans, är färger som gör att badrummet trendmässigt håller över mycket lång tid. Njut av ett nyrenoverat badrum med härligt badkar!

Sovrum: Det större sovrummet är tryggt beläget längst in i lägenheten med fönster ut mot lugna Grangatan. Den väl tilltagna ytan bjuder plats för mer än sängmöblemanget, antingen ytterligare förvaring eller en kontorsdel kan enkelt inredas utan att rummet känns trångt. Här finns en ordentlig klädkammare som organiserats mycket smart för optimal förvaring.

Gården: Den härliga innergården blomstrar sommartid med såväl rosor som stockrosor. På den stora gräsmattan samsas de boende för att kunna njuta av sol och utomhusvistelse. Gården är mycket barnvänlig och används flitigt av barnfamiljerna i huset. Här finns både gungor och sandlåda för barnen och grill och olika sittplatser för de vuxna. Här trivs alla!

Området: På Värnhem bor Ni i närheten av det mesta. Värnhem är en äldre stadsdel med fina hus från 20-, 30- och 40-talet, och den utvecklas på ett spännande sätt. Det senaste tillskottet är Entré, som har bidragit till en ordentlig uppfräschning av torget med dess restauranger, caféer och små butiker. Serviceutbudet är stort, här finns både två av de större matkedjorna med välsorterade matbutiker, vårdcentral och bio. En av de större byggherrarna i Sverige har dessutom köpt marken mellan Värnhem och Hornsgatan och planerar där bostadshus med ny och spännande arkitektur. En stor fördel med Värnhem har länge varit den goda möjligheten till pendling; från Värnhemstorget tar du dig till de flesta ställen - såväl i som utanför Malmö.
Vackra lamprosetter, fiskbensparkett och generös takhöjd är attribut som tillsammans med de generösa ytorna och välplanerade planlösningen göra att denna lägenhet andas 30-tals charm och känsla samtidigt som den är mycket funktionell och erbjuder ett mycket bra boende.

Förening

Föreningsgatan 70

Förening

Brf Granen 10-11

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Granen 10-11 bildades 2007 och huset byggdes 1935. Föreningen är en äkta förening och består av adresserna Föreningsgatan 68-70. Föreningen äger marken (ej tomträtt). Det finns 49 lägenheter i föreningen, varav 48 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Det finns även 4 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea förvaltning.

Genomförda renoveringar:
2019 Översyn av dränering kring och under huset. ingen åtgärd krävs kommer kontrolleras igen 2025.
2019 Totalrenovering av tvättstugorna med nya torktumlare. Nya brunnar i rostfritt både i och utanför tvättstugan.
2018 Renovering av tre trappnedgångar
2018 Renovering av portar med nya lås och dörrstängningsmekanismer
2018 Bottenplattan är renoverad. Utförd relining av rörsystemet. Råttstopp insatt, brunnar i pannrummet utbytta.
2017 Obligatorisk ventilationskontroll, uppdatering underhållsplan, omfogning av tegelfasad, underhållsarbete tak, underhållsspolning avloppsstammar.
2016 Översyn av värmesystem, optimerat och förbättrat värmeflödet i huset. Installerat nya termostater och ventiler.
2014 Målning fasad mot Föreningsgatan/Grangatan.
2014 Besiktning av tak.
2014 Murningsarbete: Lagning av källargluggar mot Föreningsgatan/Grangatan samt av portgången mot gården i nr. 68.
2013 Renovering av trapphus – väggar, lister och dörrar samt justering och lagning av portar mot gatan och gården och målning av dessa.
2011-2012 Byte till fönster med hög bullerdämpning.
2011 Uppfräschning av innergården.
2011-2014 Översyn av värme – justering av termostatventiler.
2011-2012 Installation av fiber.
2010 Takbyte.
2010 Byte av elstammar samt installation av jordfelsbrytare och nya elcentraler i samtliga lägenheter.
2010 Relining av avloppsstammarna och byte av tappvattenstammar. Alla badrum renoverades samtidigt. Detta år installerades även säkerhetsdörrar och postboxar.

Kommande:
Föreningen har börjat titta på lösningar med gemensam el och gemensam bredband för medlemmarna för att få ned driften för den enskilde medlemmen. Inget beslut är taget men föreningen ser över det.
Föreningen gör under våren/sommaren 2020 underspolning av avloppsstammar.

Avgiftsförändringar: Föreningen höjde avgiften senast 2017 med 5 %. Föreningen har inga planer på att höja avgiften under 2020.

Pantsättningsavgift: ca 473 kr/pant (2,5% av prisbasbeloppet)
Överlåtelseavgift: ca 1183 kr, betalas av köpare (1% av prisbasbeloppet).

Delat ägande: Föreningen tillåter delat ägande, med minst 10% av den boende.
Juridisk person: Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via Telenor, grundutbudet ingår i avgiften.
Internet: Föreningen har fiber via Bredbandsbolaget, där varje medlem tecknar eget avtal. Föreningen håller på att kolla på ett alternativ där både kabel-TV och bredband ska ingå i avgiften, ej beslutat när det kommer ske.

Tvättstuga: Det finns två gemensamma tvättstugor med ingång från gården. De båda är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera. Bokning via låskolv.

Parkering: Föreningen har inga parkeringsplatser. I området finns boendeparkering, kontakta Malmö Stad för mer information.

Gemensamhetslokaler: Cykelparkering finns på innergården. Barnvagnsrum finns med ingång från Föreningsgatan 68. Föreningen har en trivsam innergård med grill och utemöbler.

Tillsyn: Föreningen tillämpar ingen tillsyn vid överlåtelse.

Följande uppgifter är hämtade av föreningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera dess uppgifter med föreningen.
Föreningen har en hemsida www.sbc.se/granen10_11, men håller på att bygga en ny hemsida.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter