Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Föreningsgatan 18c

City/Triangeln/Konserthuset Malmö

3 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Föreningsgatan 18c

Antal rum 3,5 rum + Kök
Boarea 114,00 kvm
faktisk uppmätn norm SS 21054:

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 165
Våning 0 av 5, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 795 000 kr
Avgift: 6 580 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV, bredband och kollektivt bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,75869%
Tillträde Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1902/2012
Energideklaration Finns för närvarande inte
Ta chansen att förvärva någonting utöver det vanliga! Vi presenterar stolt detta vackra och unika hus från 1902 som varsamt har renoverats och byggts om till tre arkitektritade bostadslägenheter. Våning 1+2 erbjuder 3 rok om 114 kvm, våning 3 erbjuder 2 rok om 60 kvm samt våning 4+5 erbjuder 2 rok om 80 kvm inklusive en takterrass om hela 40 kvm! Representativa storstadsvåningar, vad sägs om att ta hissen rakt in i lägenheten? Här har man valt att satsa på yppersta kvalité rakt igenom, inte nog med att lägenheterna befinner sig i absoluta toppskiktet, de är även belägna i ett av Malmös absolut mest attraktiva områden, mitt i City, alla bekvämligheter runt hörnet, mervärde! Välkomna på visning och upplev dessa spektakulära våningar!

På våning ett och två är denna etagelägenhet belägen med egen entré, villakänsla! Två badrum, genomgående ekparkettgolv och vita väggar.

Entré:
Via din egen ingång går vi in i hallen som har bevarats med nytt klinkergolv och plats för avhängning.

Vardagsrum/Kök:
Väl inne i den stora och rymliga sällskapsdelen möter vi en takhöjd över tre meter! Stora fönster ger ljusinsläpp. Här finns plats för stora sällskapsgrupper. Vitt matt HTH kök med rejäl förvaring, glasmosaik ovanför bänkskivan i massiv sten samt spotlights i tak. Maskiner i form av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, mikro, ugn (alla från Siemens) samt integrerad kyl och frys (Bosch). En grovingång finns även i köket.

Badrum:
Smakfullt med grått klinkergolv, vitt högblankt kakel samt en fondvägg i mosaik. Frostade duschväggar, wc med kommod och handfat. Lyxen som golvvärme och spotlights i tak. Linneskåp och städskåp.

Galleri/Kontor:
Upp längs den vackra välbevarade trappan till våning två och dess galleri. Här kan ytan användas som arbetsrum, galleri eller varför inte lekrum? Glasfönster till sovrummen för att maximera ljusinsläppet samt spotlights i tak.

Sovrum:
Rejält sovrum med fyra garderober (HTH).

Sovrum
Likaså här ett rejält sovrum med ett mindre rum eller varför inte en walk in closet.

Badrum:
Smakfullt med mörkt klinkergolv, vitt högblankt kakel samt en fondvägg i glasmosaik. Frostade duschväggar, wc med kommod och handfat. Lyxen som golvvärme, handdukstork och spotlights i tak. Linneskåp och tvättpelare (Siemens).

Kuriosa

Redan i början av 1900-talet fanns det ett slags kombinerat elektriskt solarium och ett gym. Tornhuset byggdes av direktör Lauritz Lachmann år 1902 som ett privat badhus. Direktören var mycket intresserad av friskvård, friluftsliv och hälsa, och han ville tillhandahålla ett privat bad till den tidens Malmöbor. Badhuset/Tornet var en mycket funktionell skapelse. På bottenvåningen fanns det ett bad för de mindre bemedlade arbetarna och en trappa upp fanns badet för de "medborgare som hade valt lite bättre föräldrar". På de tredje och fjärde våningarna drevs det en tvättinrättning och högst upp i byggnaden fanns ett eget vattentorn. Ett snillrikt rörsystem i huset möjliggjorde att varmvattnet och ångan kunde utnyttjas både till badet och till tvätteriet. Det kostade tjugofem öre i inträde till badet.

Det nitton meter höga tornet ritades av domkyrkoarkitekten Theodor Wåhlin (1864-1948). Han har bl a också ritat Hippodromen, Kirsebergs kyrka och Tingshuset, numera Pauli församlingshem på Kungsgatan i Malmö och portalen till Apoteket Svanen i Lund. Han ritade även stationshusen med trappgavlar längs med järnvägen Hvellinge-Skanör-Falsterbo. Men, hur var det nu med solariet och gymmet? Jo, på andra våningen kunde de rika förutom badning och tvagning också ägna sig åt friskvård. Det fanns ett sk elektriskt bad, som i princip var ett värmeskåp, ett slags föregångare till solariet. Den badande klev in i en trälåda, stängde en lucka om sig och stack ut huvudet genom ett hål. Det fanns en massa glödlampor monterade på innerväggarna. Lamporna alstrade en avsevärd värme när de var på. En läkare och uppfinnare vid namn Gustaf Zander, som samarbetade med direktör Lachmann, konstruerade olika mekaniska styrketräningsmaskiner för sin "medicinskt mekaniska fysioterapi", varav en del fanns uppställda på andra våningen i badhuset. När kvarteret runt de Lachmannska husen revs 1980-81 fick dessa stå kvar, eftersom de var Qmärkta.
Sedan dess har Tornet fått spela rollen som teaterkuliss, ockupationshus för den tidens malmöpunkare och gemensamhetslokaler för delägarna i vår förening. Och nu har en varsam renovering pågått under ett års tid. (Källa: Föreningens egna nyhetsbrev, Stephan Skougaards debutbok Malme som jag ser det, Kira förlag, Malmö, 2011, sidorna 100-107 samt något från wikipedia.)

Ta chansen att förvärva någonting utöver det vanliga! Vi presenterar stolt detta vackra hus från 1902 som varsamt har renoverats och byggts om till tre arkitektritade bostadslägenheter. Våning 1+2 erbjuder 3 rok om 114 kvm, våning 3 erbjuder 2 rok om 60 kvm samt våning 4+5 erbjuder 2 rok om 80 kvm inkl 40 kvm takterrass!

Förening

Föreningsgatan 18c

Förening

Brf Örnen i Malmö

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 167 stycken lägenheter fördelade på elva hus i centrala Malmö med adresserna Spångatan, Norra Skolgatan, Föreningsgatan och Mjölnaregatan, byggda 1988-1991. Det är en äkta bostadsrättförening som köpte fastigheten 1989.
Föreningen har tre lugna och trivsamma innergårdar med flera lekplatser och uteplatser.
Besök gärna föreningens hemsida på www.ornen.se

HUSENS SKICK:
Då husen är relativt nybyggda har inga större behov av renoveringar funnits. Man renoverade samtliga tak 2008. Föreningen är noga med att sköta det löpande underhållet och i dagsläget finns inga större planerade renoveringar.

EKONOMI:
Föreningens ekonomi är god och styrelsen har beslutat om en sänkning av månadsavgiften med 2 % från 2018-01-01.

ÖVRIGA GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Övernattningslägenhet som nyligen har renoverats. Föreningen källsorterar som standard åtta fraktioner. Kärl för fler stationer finns i det gemensamma miljÖrnen dit alla har tillträde.
Cykelförråd finns inomhus med ingång från innergården.

TVÄTTSTUGA:
I källaren finns det flera tvättstugor med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum. Som medlem kan man boka sig i alla tvättstugorna.

TV OCH BREDBAND:
Kabel-TV: Comhem. Basutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Tele 2, 250 Mbit nedladdning / 100 Mbit uppladdning ingår i avgiften.

PARKERING:
Om parkering önskas finns Monbijougaraget ca 200 meter från huset, separat kösystem tillämpas. I närheten finns ytterligare ett garage som Örehus förvaltar. Även här separat kösystem.
I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området, vilket innebär att du betalar en avgift per dygn istället för per timme. Finns att läsa mer om på www.malmo.se

Ovanstående uppgifter är hämtade av berörd förening. Köpare uppmanas att noggrant kontrollera det som är av vikt för denne.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter