Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Falkmansgatan 3B

Pildammarna Malmö

2 550 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Falkmansgatan 3B

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 91,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21
Våning 4 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 550 000 kr eller enl överenskommelse
Avgift: 4 530 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,58252%
Andel av årsavgift: 0,58252%
Driftskostnad 5 700 kr/år
varav
El: 3 500 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar I angiven driftskostnad för 4 personers hushåll ingår hushållsel om ca 3 500 kr/år och hemförsäkring ca 2 200 kr/år. Observera att kostnaderna är beräknade på nuvarande ägares förbrukning och kostnaderna kan därmed variera.
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget över en matkällare.

Säljaren upplyser om att den lilla spisplattan är ur funktion.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1958
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 21 september 2018
Energiklass: D
Primärenergital: 98 kWh/m² och år
HALL
Vi välkomnas in i bostaden genom entrén som sedan sträcker sig en bit in i lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning och även både en större klädkammare, en garderob och i den förlängda halldelen finner vi en mycket praktisk garderob bakom skjutdörrar som sväljer det mesta. Garderoberna är renoverade 2017. Brunt laminatgolv (2017) och vita väggar (2017).

KÖK
Mycket stilrent renoverat Epoq-kök från 2016. Vita luckor med både över- och underskåp för bra förvaring, bänkskiva i svart granit och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med vitvaror från Electrolux; full höjd kyl och frys (2015), induktionshäll (2015), inbyggd varmluftsugn (2015), diskmaskin i rostfritt (2015), inbyggd mikrovågsugn (2015), fläkt (2015). Här finns plats för matsällskap för ca 4 personer. Brunt laminatgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM
Med fint renoverade ytskikt (väggar, golv, tak) från 2017 kan vi njuta av det rymliga vardagsrummet. Här får vi plats med både soffgrupp, förvaring och matbord för större matsällskap. Balkongen nås från vardagsrummet och här kan vi njuta av sol från morgon till eftermiddag. Parkettgolv och vita väggar med två fondväggar (2017).

SOVRUM 1
Stort sovrum med större garderob för plats för förvaring. Plats för större säng och skrivbord eller annat enligt önskemål. Parkettgolv (2017) och vita väggar.

SOVRUM 2
Härligt sovrum med fransk balkong med lummig vy. Plats för säng och skrivbord alternativt förvaring. Parkettgolv och vita väggar med en fondvägg.

SOVRUM 3
Mysigt sovrum med fransk balkong med grönskande utsikt. Plats för säng och skrivbord alternativt förvaring. Parkettgolv och vita väggar med en fondvägg.

BADRUM
Stort och stilfullt badrum renoverat 2015. Badrummet ät utrustat med både tvättmaskin (2018) och torktumlare (2015), dusch med vikbara duschväggar och takdusch, handfat med förvaring under, spegelskåp och WC. Helkaklade vita väggar och grå klinker på golv.

GÄST-WC
Gäst-WCn renoverades 2016 i samma stilrena kulörer som badrummet. Här finns WC, spegelskåp och handfat med förvaring under. Helkaklade vita väggar och grå klinker på golv.

Stilrent renoverad fyrarummare med inglasad balkong och fri utsikt!

Guldchans för den som vill bo bra och bekvämt på attraktivt läge!
Med Pildammsparken som närmsta granne finner vi denna genomgående, välplanerade och ljust renoverade lägenhet. Mycket väldisponerad bostad som renoverats otroligt praktiskt med smarta lösningar. Här finns gott om förvaring i både klädkammare, större garderob bakom skjutdörrar samt en garderob som byggts ut. Praktiskt och lyxigt med stort badrum utrustat med både tvättmaskin och torktumlare samt en stilrent renoverad gäst-WC. Både kök, bad och ytskikten är renoverade! Inte nog med detta, här kan vi dessutom njuta av både en stor balkong som är inglasad och två franska balkonger som alla vetter mot lummiga vyer. I närområdet finner vi mataffärer, restauranger, förskola, skola, goda kommunikationer och ett stenkast ifrån finner vi både Stadion, Mobilia och attraktiva Hyllie. Bättre än såhär blir det inte, bara att flytta rakt in! Varmt välkomna hem!

Förening

Falkmansgatan 3B

Förening

Hsb Brf Roxen i Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Roxen är en stor och mycket populär förening precis intill Pildammsparken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och innefattar 171 lägenheter och 13 lokaler. Husen är byggda 1958. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlades 2020.

HSB Brf Roxen följer en underhållsplan som sträcker sig över 20 år.

Genomförda renoveringar:
2014 Fasadrenovering samt byte av stuprör och hängrännor.
2014 Yttertak på Falkmansgatan 3,5 och 7.
2015 Byte avstängningsventiler för vatten, åtgärder för körbanor/asfalt.
2015 Relining av avloppsstammar.
2016-2017 Ny belysning i samtliga källare och förråd
2016-2017 Ny tvättmaskin i 5A
2016-2017 Ny fläkt i taket, Falkmansgatan 7 B
2016-2017 Ny källarnedgång, gaveln Falkmansgatan 3A
2016-2018 Cewe instrument AB (gemensam el)
2017-2018 Nya ventiler i källarna, samtliga hus gällande värme och VVS.
2017-2018 Nya gavlar på norrsidan.
2017-2018 Justering och reparation av samtliga fönster.
2017-2018 Renovering av lokal på Falkmansgatan 3.

Kommande renoveringar:
2020 - Kontroll komplettering av hisslinor (görs en gång om året).
2021 - Yttre miljö, miljöhus, cykelförvaring, trädgård samt garagetak (membranet).
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
Åtgärderna i planen är preliminära och kan flyttas fram eller tidigareläggas beroende på bedömningar i den årliga besiktningen.

EKONOMI
Föreningen planerar att höja avgiften med ca 2-2,5 % årligen enligt föreningens 5-års kalkyl. Tomträttsavgälden höjdes från januari 2020 till 1 082 440kr/år jämfört med tidigare avgäld på 699 756kr/år. Föreningen planerar inte att höja månadsavgiften ytterligare för medlemmarna på grund av detta utan följer den årliga indexhöjningen på 2-2,5%. Föreningen är i dagsläget obelånad. Avgiften 2020 höjdes med 2,5% från och med 1 april.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 628 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 698 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och hushållen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

PARKERING
I föreningen finns 60 st parkeringsplatser som går att hyra för en kostnad om ca 95 kr/månad, 59 garageplatser i underjordsgarage som går att hyra för ca 240 kr/månad samt 31 st garageplatser i markplan som går att hyra för en kostnad om ca 290 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbud ingår i månadsavgiften.
Gällande internet finns fiberledning indragen och levereras via HSB Bolina. Flera leverantörer finns att välja mellan. HSB Bolina kommer att upphöra vid årsskiftet. Föreningen tittar på att antingen införa kollektivt avtal för internet alternativt öppet nät där varje medlem kan välja sin leverantör, inga beslut är tagna i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstugor placerade i källaren. Vardera tvättstuga består av 2-3 tvättmaskiner, 1-2 torktumlare, 1 torkrum eller torkskåp samt 1 mangel.

I föreningen finns cykelförråd, gym (Falkmansgatan 7), snickeri (Falkmansgatan 5), bastu (Falkmansgatan 3), hobbyrum samt fritidslokal i källaren som medlemmarna kan nyttja kostnadsfritt. Det finns 14st större förråd som man kan ställa sig i kö för att hyra.

Mycket insynsskyddad och trevlig gård med lekplats, grillmöjligheter och utemöbler.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Området

Närområdet erbjuder ett mycket stort utbud både för shopping, caféer, restauranger och butiker. Kommunikationerna är goda, härifrån tar vi oss till övriga delar av Malmö samt Lund och Köpenhamn mycket enkelt. Parker och promenadstråk samt cykelvägar precis utanför dörren och närhet till hav och strand. Här finns något för alla.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter