Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Falkmansgatan 3B

Lorensborg/Pildammarna Malmö

1 050 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Falkmansgatan 3B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 57,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2135-1-12
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 050 000 kr utgångspris
Avgift: 3 951 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,56277%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt - Förmedlingsobjektet är en bostadsrätt som är upplåten som lokal när huset byggdes. Formellt sätt är bostaden idag en lokal enligt den ekonomiska planen. Styrelsen har godkänt att lokalen används idag som bostad. Det är noterat i lägenhetsregistret att lokalen får användas som bostad. Vid köp av denna bostad måste framtida köpare signera ett avtal med föreningen där den nya ägaren går med på föreningens villkor gällande bostaden. Se bilaga i annonsen *Avtal mellan köpare och Brf Roxen

-Bygglov har beviljats och stadsbyggnadskontoret har genomfört ett slutbesked om godkännande av förändring från lokal till bostad.

- Det finns inte tillgång till HSB bolina i lägenheten, nuv ägare är anslutna till ComHem

- FÖRVARING
Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd från föreningens om är belägna i källaren, här råder kösystem. Kostnad för dessa förråd varierar beroende på storlek. Det finns inget källarförråd som tillhör denna bostad.

- Andel av årsavgift framgår ej

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 1 oktober 2008
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år
Äntligen har vi en unik retrolägenhet till salu med trendig känsla i populära Brf Roxen. En lokal som har genomgått en större renovering som används idag som bostad med potentiella två sovrum, generöst vardagsrum med seperat matrum och soffdel, totalrenoverat badrum från 2013 samt ett härligt retrokök med vitvaror från Smeg. Bostaden bjuder på välplanerade kvadratmetrar och en planlösning där både stil och funktion går hand i hand. Ett hem med karaktär! Varmt välkomna till visning!

Denna rymliga lokal hittar du i närheten av Lorensborgstorget och ett stenkast från city. Det är bra kommunikationer till och från stan men också nära till motorvägen. För dig som njuter av en härlig joggingtur så har du Pildammsparken bara några joggingsteg bort, helt perfekt!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
När vi kliver in i bostaden så välkomnas vi av ljusa väggar och mörkare parkettgolv. En trendig fondvägg i trä sätter sin touch! Längre in i bostaden finner vi en naturlig avhängningsplats. Hall med säkerhetsdörr.

VADRDAGSRUM
Rymligt och härligt vardagsrum med plats för en större soffgrupp. Utsikt mot den gröna innergården! Vardagsrummet är hemmets hjärta som ni når kök, sovrum och badrum via.

BADRUM
Badrummet är generöst till storlek och bjuder på en rymlig dusch med en läcker glasvägg. Kakel och klinker i jordnära toner ger en behaglig känsla! Här finner vi även en handukstork och golvvärme på el samt wc och handfat. Badrummet renoverades 2013 och kvalitetsdokument finns.

KÖK
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det härliga retroköket. Köksinredningen består av träluckor som matchas tidsenligt med vitt kakel och rostfri arbetsbänk kombinerat med trä. Läcker kombination mellan gammalt och nytt. Modern rostfri fläkt (Gorenje), spishäll och ugn från Smeg (2013) samt en fristående kyl/frys Smeg (2013). Här genomsyras köket av 50-tals känsla! Väggarna är målade och på golvet ligger både klinker och betong. Här finns gott om förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor. Matplatsen ligger fint vid köksfönstret och rymmer upp till 4 matgäster och uppåt om så önskas.

SOVRUM
De båda sovrummen är rymliga och erbjuder plats för både säng och extra förvaring för den som önskar. Väggarna är vita och bryts av med fondvägg i trä och på golvet vilar trägolv. Man har delat av ena sovrummet för att skapa en walk-in-closet men detta utrymme kan smidigt öppnas upp och göras om till ett större sovrum eller inredas till kontor eller ett enkelt sovrum.

Ett hem att trivas i! Varmt välkomna till visning!
Äntligen har vi en unik retrolägenhet till salu med trendig känsla i populära Brf Roxen. En lokal som har genomgått en större renovering som används idag som bostad med potentiella två sovrum, generöst vardagsrum med seperat matrum och soffdel, totalrenoverat badrum från 2013 samt ett härligt retrokök med vitvaror från Smeg. Bostaden bjuder på välplanerade kvadratmetrar och en planlösning där både stil och funktion går hand i hand. Ett hem med karaktär! Varmt välkomna till visning!

Förening

Falkmansgatan 3B

Förening

Hsb Brf Roxen I Malmö

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Roxen består av 171 lägenheter och 13 lokaler och förvaltas av HSB. På fastigheten finns tre 8-våningshus med tillsammans 6 trapphus och ett enplanshus som är en lokal. Byggnaderna uppfördes 1958. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Omförhandling ca 2020. Föreningen har ett gemensamt bostadsrättstillägg.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
Vattenstammar: Är bytta för ett antal år sedan
Avloppsstammar: Relining avslutades under 2015
El: Finns i underhållsplanen. Föreningen håller på att se över möjligheten till individuell mätning.
Fönster: Insatta 1983 och är i bra skick enligt föreningen.
Tak: Renoverades 2014.
Fasad: Renoverades 2014. I samband med det byttes stuprör och hängrännor samt gjorde rent balkonger.
Övrigt: Samtliga radiatorer har setts över och de byts under hand.

EKONOMI
Föreningen räknar med att höja avgiften med ca 2% de kommande fem åren.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1568 kr, betalas av köparen. Väljer köparen att pantsätta bostadsrätten tar föreningen ut en pantsättningsavgift om 672 kr/pant.

GEMENSAM EL: Föreningen har nyligen infört gemensam el
och avläsning sker löpande. Förbrukningen läggs på månadsavin.

TV OCH INTERNET:
Kabel-TV: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband/Internet: HSB-bolina. Man tittar på eventuella kollektiva lösningar framåt.

PARKERING:
Föreningen har garageplatser, både ovan och under mark, samt parkeringsplatser. Plats i garage ovan mark kostar ca 290 kr/månad, plats under mark kostar ca 260 kr/månad. Parkeringsplats kostar ca 95 kr/månad. Separat kölista tillämpas.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Två tvättstugor är belägna i källaren.
På Falkmansgatan 3 finns en festlokal, bastu och föreningens styrelserum. På Falkmansgatan 5 finns en verkstad. Föreningen har även ett motionsrum beläget på Falkmansgatan 7. Miljöhus finns på gården för sopsortering. Cykelrum finns.

FÖRVARING
Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd från föreningen som är belägna i källaren, här råder kösystem. Kostnad för dessa förråd varierar beroende på storlek. Det finns inget källarförråd som tillhör denna bostad.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter