Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fågelbacksgatan 31

Fågelbacken Malmö

1 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fågelbacksgatan 31

Antal rum 2 rum
Boarea 58,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 3333
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 3 442 kr/mån inkl värme, va, bredband samt kabel-tv
Andel i föreningen: 2,2866%
Andel av årsavgift: 2,30995%
Tillträde Enligt överrenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 27 mars 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Vemmenhög 5
Genomgående bostad med generös takhöjd och trevlig planlösning på bra läge i Slottstaden.

Hall
Plats för avhängning av ytterkläder och skohylla. Vita väggar samt parkettgolv.

Kök
Vi når köket direkt till höger från hallen. Här har vi vita väggar och ett mörkt klinkergolv. Ovan diskbänk samt på väggen ovan spis har vi stänkskydd i form av grå Köket renoverades för ca 11 år sedan, då all köksutrustning även är ifrån. Inredning såsom spishäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt en diskmaskin. All utrustning kommer från Ikea.

Halva
Mellan hall och vardagsrum har vi vår halva där vi har gott om plats för matbord om så önskas. Bra förvaring i form av två rymliga klädkammare.

Vardagsrum
Fiskbensparkett samt vita väggar. Stora fönster som ger ett trivsamt ljusinsläpp. Här har vi gott om plats för såväl soffhörnan som arbetshörnan.

Badrum
Helkaklat i stilrena färger. Nyinsatta möbler (vasksåp samt högskåp i hörnet). Dusch med glasvägg, wc, spegel samt underskåp och ett högskåp. Badrummet renoverades även detta för ca 11 år sedan.

Sovrum
Stort rum där vi både har plats för en dubbelsäng samt garderob eller byrå om så önskas. Fint brädgolv och vita väggar. Från sovrummet når vi den stora balkongen belägen i sydväst. Gott om plats för sittmöblemang. Dörrarna ut kan öppnas upp helt, vi får på så sätt en väldigt stor yta att nyttja till varma dagar.

Varmt välkomna på visning!
På optimalt läge i Slottstaden finner vi nu denna genomgående lägenhet med balkong i sydväst på våning 3. Vi bjuds på trevliga sociala ytor, helkaklat badrum med dusch och ett fräscht kök. Området bjuder på många mysiga caféer och restauranger, närhet till parker och grönområden och även bra kommunikationsmöjligheter. Vi når köpcentret Kronprinsen med ca 5 minuters gång från bostaden. Välkomna på visning!

Förening

Fågelbacksgatan 31

Förening

Brf Vemmenhygge

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Vemmenhög 5 i Malmö Kommun. På fastigheten finns 1 byggnad med 48 lägenheter. Byggnaden är uppförd 1945 och föreningen Brf Vemmenhygge bildades 2005. Föreningen beskattas som ett privatbostadsföretag enligt Inkomstskattelagen. Kallas även äkta bostadsrättsförening.

Fastighetens adress är Östra Kristinelundsvägen 12A-B & Fågelbacksgatan 31. I föreningen ingår 46 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 1 lokal som hyrs ut till näringsverksamhet. Det finns totalt 21 lägenheter med 1 rum o kök i storleken 36-40 kvm, 13 stycken 2 rum och kök i storleken 57-67 kvm och 14 stycken 3 rum o kök i storleken 70-76 kvm. Föreningen innefattar även en lokal där för tillfället ett designkollektiv använder lokalen som kontor, butik och showroom.

Husets skick
1987 - Byte av fönster.
2004 - Byte av tappvattenledningar.
2006 - Spolning av avloppsstammarna.
2007 - Byggande av ett miljöhus med sedumtak.
2007 - Installation av 100/100 Mbit/s bredband.
2007 - Installation av säkerhetsdörrar.
2009 - Elstambyte, utbyte av elcentraler samt elledningar in till lägenheterna.
2011 - Relining av avloppsstammar .
2011 - Byte av tvättmaskiner samt installation av torkskåp.
2012/2013 - Renovering av tak och balkonger.
2012/2013 - Renovering och målning av fasad.
2012/2013 - Byte av källarfönster.
2012/2013 - Renovering och målning av barnvagnsförråd samt byte till säkerhetsdörr.
2013 - Byte av torktumlare.
2014 - Installation av EB-don i alla radiatorer.
2014 - Renovering av takterrass.
2014 - Värmeinjustering.
2014 - Installation av avfuktningsenhet i källare.
2015 - Byte av fjärrvärmeväxlare samt installation av avkalkningsmaskin för tappvatten.
2016 - Installation av brandlarm i gemensamma utrymmen.
2016 - Nya utemöbler till takterrassen.
2016 - Installation av individuell elmätning.
2017 - Taksäkerhet.
2018 - Nytt bokningssystem i tvättstuga.
2018 - Installation av 4 st laddstationer för laddning av elbilar/hybridbilar.

Kommande renoveringar
Styrelsen arbetar just nu med att lägenheter på första våning ska kunna köpa loss varsin markbit på baksidan av huset mot parkeringen med avsikt att bygga uteplatser. Den försäljningen av mark ska i så fall finansiera en dränering av huset samt renovering av gården.

Ekonomi
Ekonomin i föreningen är god och stabil. Föreningen har för avsikt att höja avgiften med 1-3% per år för att bibehålla en sund ekonomisk stabilitet. Senaste avgiftshöjningen skedde den 2018-01-01 med 1,5%. Föreningen har i samarbete med Riksbyggen uppfört en underhållsplan för fastigheten, vilken uppdateras varje år. Mycket av de stora underhållsposterna på fastigheten är gjorda.

Styrelsens har arbetat med att underhålla föreningens lånebild med avsikt att binda delar av lånen på lång sikt för att skapa en stabil ekonomisk utveckling.

Parkering
Till fastigheten finns det 20 parkeringsplatser och föreningen tillämpar ett kösystem. Intresseanmälan görs direkt till Riksbyggen Bostadsadministration. Parkeringsavgiften är för närvarande 400 kr/månad och den aviseras i samband med ordinarie månadsavgift. Under sommaren 2018 har 4 st laddplatser för elbil/hybridbil installerats och för den som vill hyra en sådan plats så kommer månadsavgiften ligga något högre än de andra platserna samt att den el man förbrukar läggs på månadsavgiften precis som varje lägenhets hushållsel.
I övrigt kan boendeparkering ansökas hos Malmö Stad till en kostnad om för närvarande 15 kr/dygn.

Bostadsrättstillägg
Föreningen står för bostadsrättstillägget via föreningens försäkring hos Folksam. Därav behöver inte medlemmen teckna detta tillägg till sin privata hemförsäkring.

Cykelparkering
Cykelställ på gården, samt begränsad plats för cyklar i källaren.

Grill och uteplatser
Uteplatsen är till för alla medlemmar, använd den gärna!

Bredband
Varje lägenhet är ansluten till ett fast fibernät med kapacitet upp till 100/100 Mbit/s. Sedan juli 2016 läggs kostnaden för internet som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för alla medlemmar med Ownit. Kostnad för internet uppgår till 90 kr/månad. Mer information om operatören och tilläggstjänster hittar du på www.ownit.se.

Kabel-TV
Fastigheten är ansluten till kabel-TV. Com hems grundutbud ingår i månadsavgiften. Ingen dekoder krävs för anslutning. Mer information om operatören och tilläggstjänster hittar du på www.comhem.se

Tvättstuga
Det är möjligt att tvätta måndag-söndag, mellan 06.00-24.00. Det finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett separat torkrum. Föreningen har nyligen installerat ett elektroniskt bokningssystem där du kan boka på tvättavlan, via dator eller via app i telefonen.

Takterrass
Med utgång från vinden (mellan A-B trappan) finns en takterrass som även den är till för alla. Här finns bord och stolar för 8 personer, samt två solstolar. På takterrassen råder grillförbud.

Hemsida: www.vemmenhygge.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-04. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering