Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ehrensvärdsgatan 9

Värnhem Malmö

595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ehrensvärdsgatan 9

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 37,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1303
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 595 000 kr
Avgift: 2 599 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,2183%
Driftskostnad 5 200 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 600 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Andel av årsavgift finns ej tillgänglig hos föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1934-35
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2009
Energiprestanda: 201 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Helge 15
På centralt läge med närhet till Rörsjöparken, Värnhem, kommunikationer samt shopping finner ni denna etta om 37 kvm. En välplanerad och ljus lägenhet med bevarade originaldetaljer och låg månadsavgift. Välkomna på visning!

Entré- Vi stiger in i en ljus och rymlig hall med högt i tak och goda avhängningsmöjligheter. Här finns en stor klädkammare för förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger fiskbensparkett i original.

Vardagsrum- Från entrén öppnar sig vardagsrummet med ett fantastiskt ljus från de stora fönstren mot innergården. Här får du plats med soffgrupp, säng och byråer. På golvet ligger fiskbensparkett i original och väggarna är målade i vitt.

Kök- Mindre kök i vinkel med original inredning så som Reda kryddhylla, vita träluckor, vitt kakel, rostfri diskbänk samt skafferi för förvaring. Här finns matplats för fyra personer, kyl, frys av äldre modell och gasspis. På golvet ligger linoleumgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrum- Original halvkaklat badrum med mörkgrönt kakel och tercottafärgat klinker. Här finns dusch, vask samt toalett i vitt porslin.
På centralt läge med närhet till Rörsjöparken, Värnhem, kommunikationer samt shopping finner ni denna etta om 37 kvm. En välplanerad och ljus lägenhet med bevarade originaldetaljer och låg månadsavgift. Välkomna på visning!

Förening

Ehrensvärdsgatan 9

Förening

Brf Malmgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Malmgården är en äkta bostadsrättsförening och föreningen bildades 2007. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1935 och föreningens adresser är Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Kungsgatan 27A-B och 29. I föreningen finns 281 lägenheter, varav 251 är upplåtna med bostadsrätt och cirka 28 är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även ett 10-tal butikslokaler och ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Gällande hyresrätterna i föreningen; dessa säljs kontinuerligt av och blir därmed ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.

HUSETS SKICK
Föreningen gör löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen som uppdaterades 2018.

2019 Inpasseringssystem med tvättstugebokning installerat.
2018 Fasadrenovering samt fönsterbyten.
2016 Nyinstallation av fiber för bredband.
2013 Nya pannrum samt garageport bytt.
2012 Nya elstammar samt ny el dragen i alla lägenheter och renoverade vattenstammar. Två avloppsstammar relinades på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2010 Tvättstugorna renoverades.
2005 Hissarna renoverades.
2002 Trapphus målat.
1997 Fasad renoverad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2019 planerar föreningen att byta ut tre stora portar under hösten.
2019-2021: Föreningen planerar att renovera de hissar som ännu inte renoverats, relining av resterande avloppsledningar samt injustering av värmesystemet. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för fler planerade renoveringar.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgifterna höjdes senast 2017-01-01 med 1%. På grund av att föreningens ekonomi utvecklats väldigt bra och stabiliserats de senaste åren, samt att räntekostnaderna sänkts betydligt, har styrelsen beslutat om att justera ner avgiften för medlemmarna med 5 %. Avgiftssänkningen kommer att ske från och med den 1 januari 2020.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 4 gemensamma och välutrustade tvättstugor samt 1 express-tvättstuga. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt tillgång till torkrum och mangel finns. I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra för ca 300 kr/natt och bokas via hemsidan. Det finns vindsateljéer att hyra för den som önskar mot en avgift.

I föreningen finns en härlig grönskande innergård med grillplatser, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Bredbandsbolaget som levereras via Telenor. Bredbandskostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/månad.

PARKERING
I föreningen finns ca 50 garageplatser i det underjordiska garaget. En liten p-plats kostar ca 700 kr/månad, en stor plats ca 850 kr/månad och en MC-plats kostar ca 570 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande, med restriktion om minsta ägarandel på minst 10% för den som ska bo i lägenheten.

Föreningen uppmuntrar medlemmarna att vara med i någon av föreningens arbetsgrupper; trädgård- och trivsel, energi, julinblåsning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmgarden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2019-11-18) samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter