Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Döbelnsgatan 8

Värnhem/Rörsjöstaden Malmö

730 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Döbelnsgatan 8

Antal rum 1,5 rum + kök
Boarea 44,00 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1302 (833)
Våning 4 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 730 000 kr utgångspris
Avgift: 3 248 kr/mån inkl, värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen: 0,2525%
Driftskostnad 6 661 kr/år
varav
El: 4 548 kr
Försäkring: 2 113 kr
Beräknat antal pers: 1
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Viktigt att känna till: Lägenheten är enligt säljaren 1,5 rok och enligt föreningen 1 rok.

Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.mohv.se, eller kan fås av mäklaren.

Fördelningstal (%) andelstal: 0,25250
Fördelningstal (%) årsavgift:0,28

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2009
Energiprestanda: 201 kWh/m² (Atemp) och år
Välkommen till en lägenhet i fantastiska kvarter vid Värnhem, rörsjöparken och city på gångavstånd.
För den nya ägaren väntar här 44 välplanerade kvadratmeter med en sovalkov fyra våningar upp med fint ljusinsläpp. Området har mycket att erbjuda och allt inom räckhåll.

--- Hall med parkettgolv, ljusa väggar samt plats för avhägning. Från hallen tar man sig enkelt in till badrummet samt allrummet.

--- Rum med parkettgolv, ljusa väggar samt stort fönster och avskild sovalkov.

--- Kök med vit inredning och diskho i rostfritt samt ett fönster.

--- Badrummet är halvkaklat med badkar. Badrummen i föreningen kommer att genomgå en renovering.

Området
Ett stenkast från bostaden ligger köpcentret Entré Malmö som är ett affärscentrum med biografer, affärer och restauranger samt sportbar med bowling. Värnhem är knutpunkten för en stor del av lokaltrafiken i malmö, där såväl stadsbussar som regionsbussar utgår ifrån.

Perfekt studentlägenhet eller förstagångsboende. Här finns allt du behöver på 44 kvm! Hissen tar dig upp till fjärde våningen. Här bor du lugnt med utsikt över rörsjöstaden trots att du befinner dig mitt i stan! Perfekt planerad med sovalkov, kök, ordentligt badrum samt garderobsutrymme. Välkommen!

Förening

Döbelnsgatan 8

Förening

Brf Malmgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Malmgården är en äkta bostadsrättsförening och föreningen bildades 2007. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1935 och föreningens adresser är Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Kungsgatan 27A-B och 29. I föreningen finns 281 lägenheter, varav 251 är upplåtna med bostadsrätt och cirka 28 är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även ett 10-tal butikslokaler och ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Gällande hyresrätterna i föreningen; dessa säljs kontinuerligt av och blir därmed ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.

HUSETS SKICK
Föreningen gör löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen som uppdaterades 2018.

2019 Inpasseringssystem med tvättstugebokning installerat.
2018 Fasadrenovering samt fönsterbyten.
2016 Nyinstallation av fiber för bredband.
2013 Nya pannrum samt garageport bytt.
2012 Nya elstammar samt ny el dragen i alla lägenheter och renoverade vattenstammar. Två avloppsstammar relinades på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2010 Tvättstugorna renoverades.
2005 Hissarna renoverades.
2002 Trapphus målat.
1997 Fasad renoverad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2019 planerar föreningen att byta ut tre stora portar under hösten.
2019-2021: Föreningen planerar att renovera de hissar som ännu inte renoverats, relining av resterande avloppsledningar samt injustering av värmesystemet. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för fler planerade renoveringar.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgifterna höjdes senast 2017-01-01 med 1%. På grund av att föreningens ekonomi utvecklats väldigt bra och stabiliserats de senaste åren, samt att räntekostnaderna sänkts betydligt, har styrelsen beslutat om att justera ner avgiften för medlemmarna med 5 %. Avgiftssänkningen kommer att ske från och med den 1 januari 2020.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 4 gemensamma och välutrustade tvättstugor samt 1 express-tvättstuga. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt tillgång till torkrum och mangel finns. I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra för ca 300 kr/natt och bokas via hemsidan. Det finns vindsateljéer att hyra för den som önskar mot en avgift.

I föreningen finns en härlig grönskande innergård med grillplatser, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Bredbandsbolaget som levereras via Telenor. Bredbandskostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/månad.

PARKERING
I föreningen finns ca 50 garageplatser i det underjordiska garaget. En liten p-plats kostar ca 700 kr/månad, en stor plats ca 850 kr/månad och en MC-plats kostar ca 570 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande, med restriktion om minsta ägarandel på minst 10% för den som ska bo i lägenheten.

Föreningen uppmuntrar medlemmarna att vara med i någon av föreningens arbetsgrupper; trädgård- och trivsel, energi, julinblåsning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmgarden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2019-11-18) samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter