Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axel Danielssons väg 9

Almvik Malmö

995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axel Danielssons väg 9

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 97,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 334/1002
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5 813 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,20488%
Andel av årsavgift: 0,20861%
Driftskostnad 4 400 kr/år
varav
El: 2 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Elkostnad är individuell då den görs beroende av vilken leverantör man har och förbrukning. Försäkringskostnaden är även den en indviduell kostnad och görs beroende av försäkringsbolag och värderat bohag. Nuvarande ägare har samlat sina försäkringar i samma bolag varför exakt kostnad för försäkring ej kan sägas. Rabatt har erhållits.
Pantsatt Ja
Allmänt Tvättstuga finns i markplan.
Förråd tillhör lägenheten, finns på 2:a vån.

Bostaden är registrerad som 4 rum och kök. Idag disponeras den som 3 rum och kök men kan enkelt återställas till ursprunglig planlösning med tre sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1973
Energideklaration
Utfärdad den 8 oktober 2009
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år
Med fin uteplats och inglasad veranda, härligt generös planlösning och disposition välkomnar denna ytterst rymliga och fina lägenhet med bra fräschör, nyrenoverat badrum och praktiska detaljer. Här bor du i ett inbjudande och hemtrevligt hem som passar de allra flesta! Dessutom bor du nära kommunikationer med bra pendlingsmöjligheter. I området finns trevliga lekplatser och grönområden.

HALL:
Vita väggar möter modernt klinkergolv som övergår i lättskött laminatgolv. På höger sida finns bra avhängningsplats til ytterkläderna och inbyggda garderober skänker bra förvaring. I hallens förlängning finns en praktisk och riktigt generös klädkammare som ger gott om förvaringsutrymme!

VARDAGSRUM:
Parkettgolv och vita väggar med en sandfärgad fondvägg. Rummet är stort och ett fint fönster på rummets ena kortsida skänker ljus åt ytorna. Utgången till den inglasade verandan finns härifrån. Detta "uterum" är övergången mellan ute och inne då man når uteplatsen härifrån.

SOVRUM:
Stort sovrum (lägenhetens största) som urspungligen varit två mindre. Det finns möjlighet att återställa till ursprunglig planlösning då båda dörrarna är bevarade. Lila, mönstrad tapet möter träinspirerat laminatgolv.

SOVRUM:
Ett rymligt sovrum där det finns nytt träinspirerat laminatgolv och vita väggar. Detta rum rymmer dubbelsäng om så önskas.

KLÄDKAMMARE:
Stor walk in closet som är riktigt praktisk och bra.

KÖK:
Ett inbjudande och mysigt kök med stor matplats. Inredningen är vit och gott om både förvaring och arbetsyta. Extra arbetsyta och förvaring har skapats då man satt upp inredning mellan långsidan av köksinredningen och matplatsen. Detta skapar både ytterligare trivsel och praktisk funktion åt köket. Ljusa väggar och ljust golv.
Spis, spishäll, diskmaskin, kombinerad kyl/frys från Electrolux och spisfläkt från Gorenje.

BADRUM:
Helkaklat badrum med vit kakel och ljust klinkergolv. Badrummet är långsmalt och här finns badkar med lejontassar, WC, handdukstork, tvättställ och fönster. Renoverat 2009. Kvalitetsdokument finns.

GWC:
WC och tvättställ. Kakalat utrymme med svart och terracottafärgad kakel/klinker..

Varmt välkommen på visning!


SOVRUM:
Med en västervänd uteplats och mysig inglasad veranda ligger denna lägenhet med flexibla och generösa ytor, stort kök och renoverat badrum och gwc! Kanonläge i området!

Förening

Axel Danielssons väg 9

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 23

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

2019 förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg.
2018 dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta ut vattenledningar och avloppsrören till/från 3-våningshusen. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2020-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften omkring 3-5% ett par år framåt pga kommande renoveringar som planeras. (2020-03-13) I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är ansluten till bredband via ComHem och Telia.

PARKERING
I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-03-13 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter