Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axel Danielssons väg 75

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 457
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 995 000 kr utgångspris
Avgift: 4 325 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,175886%
Reparationsfond: 635 kr
Tillträde omgående eller enl ök
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten finns ett förråd på samma våningsplan.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1973
Energideklaration Finns för närvarande inte
I grönskande Almvik, med närhet till såväl Svågertorp som city och grönområden finner vi denna totalrenoverade trea med öppen planlösning och ljusa kvadratmeter.

Närbutik och kommunikationer når vi ett kvarter bort och den nya Citytunnelstationen i Hyllie når vi på ett par minuter. Inre Ringvägen och Öresundsbron når vi med bil på några minuter, ett centralt och attraktivt läge helt enkelt!

Entré

Stegen in i lägenheten tar vi på snyggt körsbärslaminat som ligger genomgående i alla rummen. Väggarna är vita och från hallen når vi lägenhetens samtliga rum.

Badrum

Till höger från hallen når vi badrummet. Stilfullt, snyggt och i modernt mörkgrått och vitt. Helkaklat och med klinker på golvet. Designhandfat, wc samt en exklusiv duschhörna!

Gäst-wc

Mitt emot badrummet hittar vi gästtoaletten. Även denna är totalrenoverad i grått och vitt, design och funktionalitet!

Sovrum 1 & 2

Vidare i hallen och till höger nås lägenhetens två sovrum. Här har vi vita väggar, samma genomgående körsbärslaminat som i hallen samt fönster ut mot grönskan.

Vardagsrum

Stort, ljust och inbjudande vardagsrum i delvis öppen planlösning med köket. Plats för soffgrupper och tv-hörna! Även här sträcker sig det fina laminatgolvet och de vita väggarna. Stora fönsterparti samt utgång till balkong!

Kök

Stilfullt och modernt kök från Kvik i högblankt svart! Klinkergolv i bruna nyanser och brunt kakel ovanför diskbänken. Spishäll, integrerad ugn och microvågsugn, spisfläkt samt kyl och frys i matchande svart.
Stilfullt totalrenoverad trerummare med öppen planlösning på trivsamma Almvik. Med västerbalkong, genomgående snygga nylagda golv, vita väggar och genomtänkta materialval är denna toppmoderna lägenhet en riktig pärla!

Förening

Axel Danielssons väg 75

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 23

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

2018 dränerades garaget och installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut.
2017 utfördes relining av dagvattenledningarna i låghusen och flera tvättmaskiner samt torktumlare byttes ut.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.

KOMMANDE UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
Föreningen planerar byte av tappvattenstammar i låghusen på Axel Danielssons väg. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2019-01-01.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om 1 163 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om 465 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive 50 kr/månad. Föreningen har även en festlokal som kan hyras för 500 kr/kväll. Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-tv via Comhem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är ansluten till bredband via Comhem, Bredbandsbolaget och Telia.

PARKERING
I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel. Kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av, kölistan finns hos Riksbyggen Västerås: 0771-860860.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter