Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Arkitektgatan 19

Södertorp Malmö

1 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

1

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Arkitektgatan 19

Antal rum 3,5 rum
Boarea 84,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2164-2-34-4
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 5 019 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 0,31899%
Andel av årsavgift: 0,31899%
Reparationsfond: 37 kr
Pantsatt Ja
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 23 november 2018
Energiklass: E
Primärenergital: 123 kWh/m² och år
Lägenhetens 84,5 kvadratmeter är planerade enligt följande:

I hallen finns ett stilrent klinkergolv av natursten som sedan går över till ett parkettgolv som lades in 2007. I hallen finns en större garderob som ingår i köpet samt smart skoförvaring som rymmer många par skor. Takbelysning i hallen ingår i köpet. Precis i början av hallen ligger lägenhetens stora badrum som totalrenoverades under 2009 (kvalitetsdokument finns). Badrummet går i ljusa toner med ljusbeige kakel och klinker, tvättställskommod med underskåp och spegelskåp i trä, fristående badkar och tvättmaskin från 2017. Badrumsskåpet ingår i köpet.

Intill badrummet ligger en gäst-wc som renoverades under 2014 och håller en väldigt hög standard. Gäst-wcn är halvkaklat med vitt kakel och klinker som bryts av mot en ljus fondtapet. Skåpet ingår i köpet.

I mitten av hallen finns ett av bostadens sovrum. Här är väggar och tak vitmålade och golvet är av parkett. Här finns stora ytor och sovrummet ger plats åt en stor säng, skrivbordshörna och garderober (Garderob samt takbelysning ingår i köpet)

Lägenhetens kök håller toppklass och erbjuder gott om förvaring (lägg märke till sockellådorna längs golvet), stora arbetsytor och fantastiskt ljusinsläpp. Köket renoverades 2011 och är från IKEA. Skåpsluckorna är vita som kontrasteras av ett mörkare ekgolv och trädetaljer med belysning ovanför bänkskivan. Samtliga väggskåp har spotlights installerade med olika färgval. I köket finns inbyggd ugn och micro, diskmaskin från 2018 och induktionshäll från 2011 då köket renoverades. Fullhöjds kyl och frys är från LG 2016. Takbelysning i köket ingår vid köpet.

Intill köket finns ett mindre rum som i dagsläget används som arbetsrum men som även passar perfekt som barnrum/lekrum. Även i detta rum finns samma ekgolv som i köket och väggarna är vitmålade. Nuvarande takbelysning ingår i köpet.

Bostadens vardagsrum är rymligt och ljust. I vardagsrummet ligger ett parkettgolv och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når man lägenhetens balkong som har ett härligt sydväst-läge vilket innebär sol större delen av dagen/kvällen. Balkongens fönster längs långsidan går skjuta åt sidan vilket innebär att man kan öppna upp helt och maximalt med solljus. Vill man däremot ha lite svalare så finns rullgardiner till samtliga fönster. Balkongens tak- och väggbelysning ingår i köpet.

Sovrummet ligger längst in i lägenheten och här får man plats för en stor dubbelsäng och garderobsinredning. All garderobsinredning samt takbelysning ingår i köpet.

Övrigt: Samtliga persienner byttes ut 2016 och under 2019 bytte föreningen samtliga radiatorer i samband med stambyte.

Inflyttningsklar trea på lugna Södertorp!

På andra våningen ligger denna renoverade och inflyttningsklara trea med stor härlig balkong i sydväst-läge. Lägenheten har såväl renoverat badrum som gäst-wc och det renoverade köket erbjuder stora arbetsytor, väldigt mycket förvaring och matplats. Två väl tilltagna sovrum samt ett mindre arbetsrum/gästrum vilket gör att lägenheten lämpar sig perfekt för barnfamiljen. Varmt välkommen på visning!

Förening

Arkitektgatan 19

Förening

HSB Brf Anneberg

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Anneberg består av 315 st lägenheter. I fastigheten finns 7 bostadshus med tillsammans 27 trapphus med adresserna Arkitektgatan 1-55. Förvaltningen svarar HSB för och husen är byggda 1967. Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlades 2020.

UTFÖRT UNDERHÅLL
- Fönster utbytta, i samband med det glasades även balkongerna in - 2004
- Tilläggsisolering av takbjälklagen - 2014
- Renovering av dränering vid Arkitektgatan 11, 19, 29 och 35 samt pelare och brunnar i garaget - 2014
- Hissarna i höghusen moderniserades - 2015
- Renovering av tegelfasader, grundmurar och entréer i låghusen slutfördes - 2017
- Installation av larm på entrédörrar och källardörrar i samtliga hus samt byte av passagesystem och porttelefoni - 2017
- Nytt tvättbokningssystem har installerats - 2017
- Byte av entrépartier i höghusen - 2018
- Stamrenovering med relining av avloppsstammar, nya tappvattenrör samt byte av element i samtliga fastigheter slutfördes - 2019
- Föreningen har installerat laddplatser för elbilar - 2019
- Renovering av tegelfasader, balkongskärmväggar samt grundmurar på 8-vån husen - 2019
- Uppfräschning av utemiljön vid hus 11-35 - 2019

De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
- Byte av elmätare, föreningen har individuell mätning och debitering (IMD).
- Målningsarbeten i garage och källare.
- Uppförande av miljöhus.

TV OCH INTERNET
Kabel-tv via Sydantenn, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har tecknat avtal med Bredband2 om gruppanslutning av bredband. Det innebär att bredband med hastighet 100/10 MB ingår i månadsavgiften. Anslutningsavgift: 200,- (engångskostnad). Se föreningens hemsida för mer info.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns 9 tvättstugor i föreningen, belägna i källarplan. Alla är utrustade med två tvättmaskiner,, en elmangel samt en torktumlare. Två st torkrum hör också till varje tvättstuga. I källaren på Arkitektgatan 3 finns en fritidslokal som föreningens medlemmar kan hyra. Gymmet finns i källaren i Arkitektgatan 11-19 och kostnaden är 400 kr per person och år. Möjlighet finns också att nyttja biljard, dart, boule, bridge och canasta.

EKONOMI
Föreningen har planerat att höja avgiften 3 % årligen fram til 2024 på grund av det utförda underhållet av avloppsstammarna samt för att täcka in kostnader för övriga renoveringar som är planerade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

PARKERING
Föreningen har både garage och parkeringsplatser för uthyrning. Parkeringsplats ca 150kr / mån och garageplats ca 350kr / mån. Kontakta vicevärden för att anmäla dig till kön.

Det finns även 4 gästparkeringsplatser vid Arkitektgatan 43 som man måste ha skriftligt tillstånd i framrutan för att få använda. Dessa är främst avsedda för föreningens entreprenörer, men medlemmar kan få tillstånd till sina hantverkare vid behov. Den som vill ha tillstånd vänder sig till vicevärden.

Vill du läsa mer om föreningen? Gå in på www.brfanneberg.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-06-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Södertorp är ett lugnt och grönskande område med mycket grillplatser och lekplatser. Från Arkitektgatan 19 har man Mobilia ca 5 minuter bort med cykel, Malmö Stadion ca 5 minuter bort och Stora Coop Stadion på gångavstånd.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter