Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Aktrisgatan 14

Lindeborg Malmö

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Aktrisgatan 14

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 94,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 451
Våning 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr
Avgift: 4 462 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,20103%
Andel av årsavgift: 0,20103%
Reparationsfond: 2 678 kr
Driftskostnad 6 664 kr/år
varav
El: 5 200 kr
Försäkring: 1 464 kr
Beräknat antal pers: 4
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Fönstren är nymålade, nya vita persienner
Tv-uttag i vardagsrum och i alla sovrum

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 23 mars 2010
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år
Totalrenoverad hörnlägenhet i absoluta toppskick! Denna genomgående fyrarummare ligger belägen på tredje våningen som nås antingen via trappor eller hiss. Omsorgsfull renovering från 2011 med moderna och smakfulla materialval. Genomgående bredspacklade väggar, ljusa laminatgolv, läckert kök i högblankt rött, helkaklat badrum och toalett. Stora fönster i flera olika vädersträck bidrar till ett härligt ljusinsläpp på de stora sällskapsytorna samt en stor inglasad balkong i söderläge! Nära till hands finner vi citytunnelns station samt bra bussförbindelser in mot stan. För den som inte vill ta sig så långt kommer Nordens största köpcentrum, Emporia, snart att öppna upp endast ett stenkast iväg!

Hall:
Vi kliver in i en bred och öppen hall och välkomnas av ett praktiskt klinkergolv i en mörkgrå ton som sedan övergår till ett ljust laminatgolv. Vita väggar med en snygg fondvägg av kakel. Här bjuds även på goda förvaringsmöjligheter i form av inbyggd klädkammare.

Vardagsrum:
Ljust och fräscht vardagsrum med fönster i två olika vädersträck. Ett ljust laminatgolv, vitmålade väggar med en snygg fondvägg som belyses av spotlights. Här finns det gott om plats för sällskapsmöbler.

Kök:
Toppmodernt kök med rostfria Samsung maskiner, röda högblanka skåpsluckor samt ett mörkt kakel ovanför arbetsytan. Väggar är målade i vitt och på golv ligger ett grått klinkergolv. Här bjuds det på gott om förvaringsutrymmen i skåpen samt stora arbetsytor tack vare två diskbänkar. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn installerad i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt integrerad mikro.

Matsal:
Intill köket är matsalen belägen med ett ljust laminatgolv och vita väggar tillsammans med en snygg fondvägg. En skjutdörr skärmar av köket.

Badrum:
Rymligt helkaklat och modernt badrum med spotlights i tak. Svart klinkergolv, vitt högblankt kakel samt en fondvägg av svart kakel. Vägghängd toalett, handfat med förvaring, handdukstork samt en takdusch.

Toalett:
Även här lyses rummet upp av spotlights i tak. Väggarna är kaklade i vitt, en fondvägg som är kaklad med stora svartmönstrade kakelplattor samt svart matchande klinkergolv. Toalett och handfat med förvaring.

Sovrum:
Rymligt rum med plats för stor dubbelsäng, ljusa väggar samt ljust laminatgolv. Förvaring ges i form av en stor garderob. I direkt anslutning till sovrummet ligger den stora balkongen i söderläge.

Sovrum:
Ljust laminatgolv, väggarna är målade i en ljusblå kulör.

Sovrum:
Ljust laminatgolv och väggarna är målade i en rosa kulör. Till detta rum ingår två garderober som bidrar till bra förvaringsutrymme.

Totalrenoverad hörnlägenhet i absoluta toppskick! Denna genomgående fyrarummare ligger belägen på tredje våningen som nås antingen via trappor eller hiss. Omsorgsfull renovering från 2011 med moderna och smakfulla materialval. Genomgående bredspacklade väggar, ljusa laminatgolv och helkaklat bad och wc.

Förening

Aktrisgatan 14

Förening

Hsb Brf Sofieholm

Allmänt om föreningen

HSB Brf Sofieholm är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 573 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 lokaler, varav 3 är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens adresser är fördelade på Regissör- Dansör- och Aktrisgatan samt Lindeborgs butikscentrum. Husen färdigställdes 1972- 1973. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, senaste omförhandlingen skedde 31/12 2016. Det nya avtalet gäller tom 31/12 2026. HSB Brf Sofieholm har tillsammans med grannföreningarna HSB Brf Lindeborg och HSB Brf Henriksdal gemensam förvaltning med fastighetskontor på Orkestergatan 1. I Lindeborgs butikscentrum finns bl.a. gym, ICA-butik och frisör. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.

2018 utfördes ny energideklaration och solceller installerades på taken på låghusen.
2017 infördes gemensam el.
2015-2016 byttes frånluftsfläktar i låghus.
2015 spolades spillvattenledningarna och rensning av ventilationssystem utfördes samt renovering av garage.
2013 tilläggsisolerades vindarna och ledbelysning installerades i höghus och källargångar.
2012 renoverades värmecentralerna och värmepumpar byttes ut. Taken lades om i låghusen. Taket på höghusen är omlagt sedan tidigare.
2004 sågs fasaderna över i samband med att balkongerna renoverades och glasades in.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 planerar föreningen att renovera hissar samt att installera laddstolpar på en del av parkeringsplatserna.
Ca 2020-2021 planerar föreningen att renovera fönster.
Ca 2022 planerar föreningen att renovera vattenstammar.
Ca 2040 planerar föreningen att renovera avloppsstammar.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Månadsavgiften höjdes med 2% 2020-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en gemensam försäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån individuell förbrukning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns 2 tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och torktumlare i vardera höghusen och 1 tvättstuga med 2 tvättmaskiner och torktumlare i låghusen. 2 torkrum och 1 mangelrum finns också. Barnvagnsrum finns att tillgå utan avgift. Miljöhus med sopsortering finns.
I föreningen finns en fin och lummig innergård med tillgång till cykelställ, lekplats och sittplats.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-tv via Sydantenn där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bahnhof, 100/100 ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Från och med 2020-01-01 gäller nedan priser.
P-plats: 127 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Garage: 323 kr/mån. Kösystem tillämpas.
MC-plats: 162 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Cykelbox: Finns att hyra för 56 kr/mån. Kösystem tillämpas. Cykelrum finns också att hyra mot deposition. 56 kr/mån
Höjning av garage-, p-platser och cykelboxar sker varje år med ca 2 % enligt avtal.
Det finns 356 st garageplatser samt 154 st p-platser.
I dagsläget finns ett fåtal lediga p-platser och en kortare kö till garageplats (Dansörgatan).

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/sofieholm/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-03-18. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Lindeborg har en stor variation av hus, radhus och bostadsrätter. I närheten finns diverse stora varuhus som IKEA och Jysk. Det är även enkelt att ta sig till köpcentret Emporia och Malmö arena. Här finns Lindeborgskolan som har årskurs F-9, härlig grönska, lekplatser och fotbollsplaner. Närheten till Hyllie allé gör att det är enkelt att pendla med så väl buss som tåg. Det är även oerhört lätt att pendla med bil då Lindeborg är i nära anknytning till yttre ringleden.

Bilder

Visa alla

HitCounter