Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tullgatan 3C

Centrum Lund

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Tullgatan 3C

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 59,30 kvm
Information enl ekonomisk plan

Lägenhet

Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Lgh.refnr 21
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 261 kr/mån Inkl värme, Vatten, kabel-TV, bredband och el
Andel i föreningen: 4,28592%
Driftskostnad 921 kr/år
varav
Försäkring: 921 kr
Beräknat antal pers: 1
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Det finns två stycken förrådsutrymmen i källaren och ett på vinden.

Uppgift om vilken mätnorm som använts vid uppmätningen har ej gått att få fram.

Andelstalen
Ospecificerad andel i föreningen, 4,28592%. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte uppgivit om andelstalet avser bostadens andel av den totala insatsen eller andelen av årsavgifterna till föreningen.

INFORMATION OM BOSTADSFÖRENING
En bostadsförening bildades innan bostadsrättslagen trädde i kraft år 1930 och omfattas därför inte av bostadsrättslagen utan av lagen om ekonomiska föreningar, men fungerar i princip likadant som en bostadsrättsförening. Det som styr en Bf är stadgarna samt lagen om ekonomiska föreningar. I skatterättsliga frågor hanteras en Bf och en Brf likvärdigt.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1926
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 8 oktober 2009
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år
På en av Lunds mest attraktiva adresser finner vi denna välplanerade 2:a med anor från 1926 som högt i tak och härlig välbevarad fiskbensparkett. Här bor man bara ett stenkast från stadens puls och har trevliga Stadsparken precis runt hörnet. Välkommen på visning!

HALL
Vi kommer in i den öppna hallen som leder in till lägenhetens alla rum, väggarna är grönmålade och på golvet ligger en fiskbensparkett.

KÖK
Vitt modernt kök (2006) med grön mosaik ovan bänkskiva. Köket är rymligt och här finns gott om plats för matsalsmöblemang för 4-6 personer, väggarna är vita och här ligger ett brädgolv. Härifrån har man utsikt över den trevliga innergården. Utrustning: Kyl/frys, spis och spisfläkt.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på ett ett fint ljusinsläpp från två stora fönster, väggarna är vita med en mönstrad fondvägg och på golvet ligger en fiskbensparkett. Här finns gott om utrymme för mindre soffgrupp och bord.

SOVRUM
Ljust sovrum med plats för större dubbelsäng och en stor garderob som ingår i köpet. Här finns även möjlighet att ha en skrivbordshörna för att optimera användningen av rummet. Även här är väggarna vita och på golvet ligger en fiskbensparkett.

WC
I anslutning till hallen ligger toaletten som har ett litet fönster ut mot trapphuset, väggarna är ljusa, delvis kaklade med våtrumsmatta på golvet. Utrustning: WC och handfat.

DUSCHRUM
Separat duschrum med generöst duschutrymme klätt med våtrumsmatta.
På en av Lunds mest attraktiva adresser finner vi denna välplanerade 2:a med attribut från 1926 såsom högt i tak och välbevarad fiskbensparkett. Här bor man bara ett stenkast från stadens puls och har trevliga Stadsparken precis runt hörnet. Välkommen på visning!

Förening

Tullgatan 3C

Förening

Bf Högevall u.p.a

Allmänt om föreningen

FÖRENING
Bostadsföreningen Högevall U.P.A bildades 1926, samma år som fastigheten byggdes. Bostadsföreningen består av 24 lägenheter fördelade på tre trappuppgångar. Ekonomisk förvaltare är HSB.

ALLMÄNT OM BOSTADSFÖRENINGAR
En bostadsförening är ett bostadsföretag och en ekonomisk förening, tillika en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades (1930). Inga nya bostadsföreningar av denna typ får idag bildas. Bostadsföreningar lyder under Lagen om ekonomiska föreningar och den specifika föreningens stadgar. I skatterättsligt hänseende behandlas en bostadsförening på samma sätt som en bostadsrättsförening. En bostadsförening ska inte blandas ihop med en oäkta förening det är två olika saker.

TV-OCH INTERNET
Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via Telenor ("Bredband 250") ingår i avgiften.

PARKERING
Det finns ingen tillhörande parkeringsplats till lägenheten. Avgiftsbelagd parkering längs gatan utanför, man kan även parkera i något av parkeringshusen i området.

EKONOMI
Det finns inga planerade avgiftsändringar per 2020-06-18. Mer info finns i den senaste årsredovisningen på MOHV.se. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

UTFÖRT UNDERHÅLL
Vattenstammar: Byttes 1994.
Avloppsstammar: Byttes 1994 och spolades senast 2019.
Elstammar: Renoverades 1994.
Fönster: Renoverades 2014.
Balkonger: Byggnation under 2018
Säkerhetsdörrar: Installerades 2016.

FRAMTIDA UNDERHÅLL
Byte av tak på gårdshuset planeras och finansieras med egna medel. Mindre uppfräschning av trapphus planeras i två av tre trappuppgångar. Byte/renovering av trapphusdörrar och porttelefoner planeras.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Bastu finns i källaren samt badkar och dusch som de boende kan använda. Parkering för cyklarna finns på innergården. I källaren finns också en tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkrum. Augusti 2017 byttes maskinerna i tvättstugan, två nya tvättmaskiner, två nya torktumlare, en ny mangel, nya tvättlinor och en extra fläkt i torkrummet.

ÖVRIGT
Ägarandelar: Personen som ska bo stadigvarande i lägenheten måste äga minst 10%.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-06-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter