Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Neversvägen 35

Brunnshög Lund

975 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

9

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Neversvägen 35

Antal rum 1,5 rum + Kök
Boarea 55,40 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 311
Våning 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 975 000 kr
Avgift: 4 533 kr/mån Inkl värme, Vatten, kabel-TV, bredband
Andel i föreningen: 0,9172%
Kommentar Kostnaden har ej gått att fastställa, utan är endast en uppskattning. Driftskostnaderna varierar beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Nej
Allmänt Mätstandard okänd.
Om exakt boarea är av vikt för köparen, uppmanas denne utav säljaren att göra uppmätning.
Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.MOHV.se, eller kan fås av mäklaren.
Ospecificerad andel i föreningen: 0,9172. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte uppgivit om andelstalet avser bostadens andel av den totala insatsen eller andelen av årsavgifterna till föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2005
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ ftx
Energideklaration
Utfärdad den 8 juni 2011
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Solfångaren 1
BESKRIVNING
Välkommen in i vad som tidigare var en föreningslokal men som nu totalrenoverats och byggts om till bostadsrätt.

Entré
Lägenheten har en egen entré, vilket innebär att du slipper trapphus och port.
Du kliver in i en rymlig hall med klinker på golvet och ljusa väggar. I hallen finns det gott plats för avhängning. Här finns även praktiska, inbyggda garderober.

Badrum
Direkt till höger finns ett badrum med vit kakel och grå klinker. Detta moderna badrum renoverades 2012 och här finns dusch, wc och tvättställ. Här finns gott om utrymme för insättning av tvättmaskin. Föreningen har förberett så att installation av detta är möjligt.

Sovrum
Från hallen når vi även ett sovrum med parkett och ljusa väggar.

Vardagsrum
Rymligt allrum med parkettgolv och ljusa väggar. Rummet får ett härligt ljusinsläpp med hjälp av stora fönsterpartier mot lägenhetens uteplats som vetter mot både söder och öster.
I allrummet finns det gott om plats att inreda med såväl köksmöblemang, soffgrupp och soffbord.

Kök
I allrummet finns det ett kök. Köket avgränsas av en modern köksö med inbyggd spis samt fläkt.
Köket erbjuder mycket förvaringsmöjligheter genom skåp och lådor. Utrustning: kyl, frys, spis, fläkt, diskho.

Uteplats
Ifrån allrummet nås bostadens södra uteplats, vilken bostadsrättshavaren har rätt att förfoga över. Ca 30 kvm uteplats i både öster - och söderläge, som erbjuder möjlighet till härliga middagar ute, odling osv. De två uteplatserna ingår i upplåtelsen.

Området
Den nya stadsdelen Brunnshög ligger med unik närhet till Lunds Universitet, Lunds Tekniska högskola, forskarbyn Ideon och många världsledande kunskapsorienterade företag.
Här finner du en barnvänlig miljö med lummig grönska och fina naturområden inpå knutarna. Innerstadens trafik och buller märks inte här, men samtidigt har du närmsta busshållplats precis utanför med en väl utvecklad kollektivtrafik, som snabbt tar dig in till Lunds centrum. Cykelnät och gångstråk är också väl utbyggda för att lätt ta sig runt i Lund. Närhet till Ica Tornet. På området finns även en lekplats.
Nyrenoverad lägenhet som erbjuder stor uteplats med både öster-och söderläge. Ljusa ytor och moderna val, det är bara att flytta in! Välkommen.

Förening

Neversvägen 35

Förening

Brf Solhöjden

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Solhöjden omfattar 84 lägenheter fördelade på tre bostadshus uppförda 2006 (Neversvägen 31, 33 och 35). Dessa är belägna nära vattentornet och Lunds högsta punkt 87 m över havsnivån. Lägenheterna är ljusa och har balkonger/uteplatser mot söder och väster, varifrån en magnifik utsikt över landskapet utbreder sig.

EKONOMI
I månadsavgiften, som faktureras av Riksbyggen, ingår värme, vatten, TV-signal från ComHem samt bredband 1000Mbit från Bredband2. Föreningen har ännu ej tagit beslut om framtida avgiftsändringar men det kan bli aktuellt med mindre höjningar framöver. Vid överlåtelse av lägenheten tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av ett prisbasbelopp (1138 kr för 2018) av köparen.

Vid pantsättning av lägenheten tar föreningen ut en avgift på 1% av ett prisbasbelopp (455 kr för 2018).
Vid uthyrning i andra hand tillkommer en årlig avgift om 10% av ett prisbasbelopp (4550 kr för 2018). (Observera att andrahandsuthyrningar också måste godkännas av styrelsen.)


FÖRVALTNING
Riksbyggen har genom avtal fått uppdrag att förvalta och sköta Föreningens egendom. I Riksbyggens åtagande ingår ekonomisk och teknisk förvaltning.

El
Föreningen tillämpar gemensam el med individuell debitering. Det betyder att medlemmarna tecknar inget eget elavtal utan använder föreningens el. Förbrukning per lägenhet mäts av föreningen och debiteras med 4 månaders fördröjning på samma avi som månadsavgifterna till föreningen. Föreningen tar ut en fast avgift (i nuläget 45kr/månad) för administration av elmätningen. Detta ska jämföras med de fasta avgifterna till nätägare och elbolag som annars skulle betalas för ett individuellt elavtal.

Efter överlämning kommer säljaren att få ytterligare avier för elen de månader som ännu inte är betalda och köparen kommer inte få någon debitering för förbrukning av el de första månaderna efter inflyttning.

Säkringar och jordfelsbrytare till varje lägenheten finns bakom en lucka i närheten av entrén till varje lägenhet.

Säkringar till gemensamma utrymmen samt elmätare och huvudsäkringar för lägenheterna är placerade i ett centralt rum i varje hus. Ifall något där behöver bytas/återställas/lagas kontakta Riksbyggen. Några personer i styrelsen har också nyckel till dessa utrymmen och kan hjälpa till i enklare fall, men observera att de inte har någon jour och därför inte alltid är tillgängliga.

PARKERING
Föreningen förfogar över 83 garageplatser. Avgiften är för närvarande 300kr/månad. För information om dagsaktuell platskö, uthyrning och fakturafrågor hänvisas till Riksbyggens ekonomicentral. De kan nås på telefon 0771-86 08 60 eller e-postadress boa@riksbyggen.se. Besöksparkeringen på området har tagits över av Lunds kommuns Parkeringsbolag (LKP) vilket innebär att du kan betala med parkeringsappar som parkster. Observera att parkeringsplats inte medföljer lägenheten i samband med överlåtelse.

Föreningen har nyligen installerat laddstationer. För mer info se https://www.brfsolhojden.se/wp-content/uploads/2019-09-Nyhetsbrev-september-2019.pdf)

TVÄTTSTUGA
Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. För föreningens medlemmar finns också gemensam tvättstuga med två 5-kg tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tre tvättider finns per dag och bokas via tavlan utanför tvättstugan i Hus 35.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan om 10 år. Enligt planen visas ett underhållsbehov om 1,5 miljon kronor de kommande 10 åren. Föreningen ser inget behov av större renovering i dagsläget och har inget sådant arbete inplanerat.

Balkonginglasning
Föreningen har valt ett system för inglasning från Windoor Sverige AB. För prisuppgifter och mer information kontakta Windoor på telefon 040-631 23 00 eller www.windoor.se.

Hemsida
Föreningens hemsida är www.brfsolhojden.se

ÖVRIGT
Cykelrum och barnvagnsrum finns. Post levereras till postfack i huvudentrén. Andrahandsuthyrning ska godkännas av föreningen. Utanför soprummet till Neversvägen 35 finns även en slang för påfyllning av luft till cyklar

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-09-09. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter