Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Flygelvägen 319

Östra Torn Lund

2 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

1

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Flygelvägen 319

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 75,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr utgångspris
Avgift: 5 835 kr/mån inkl. värme, vatten, TV, bredband & bostadsrättstillägg i hemförsäkring
Andel i föreningen: 0,9156%
Andel av årsavgift: 0,91525%
Pantsatt Nej
Allmänt - Till lägenheten hör ett förråd.
- Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg om 125kr för bredband. Total månadsavgift: 5960kr

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Energideklaration Utfärdad

HALL

I hallen har det låtit öppnas upp mot köket för att skapa mer rymd och en luftiga känsla. Resultatet är lagom öppet utan att tumma på det faktum att man gärna vill ha en avskild hall. Plats för avhängning innanför entrén till vänster samt med större klädkammare längre in i hallen. Mörk klinkers och vita väggar.

KÖK

Riktigt fint kök som inbjuder till både matlagning och socialt umgänge. Fint inrett med vit köksinredning, massiv träbänksiva och grått kakel. Allt mycket smakfullt. Bänkyta finns det gott om då köket är byggt i vinkel och både kyl och frys är i fullhöjd - gott om plats för familjen. Vid fönstret, som vetter åt framsidans uteplats, finns plats för matbord. Mörkt parkettgolv och vita väggar. Vitvaror. Kyl & frys i fullhöjd, spis/ugn, spisfläkt samt diskmaskin.

BADRUM

Även badrummet är ytterst smakfullt renoverat (kvalitetsintyg finns), med helkaklade väggar i vitt, mörk klinkers samt med grön mosaikdetalj i duschdelen. En påkostad renovering med bland annat golvvärme, handdukstork och vägghängd WC. Övrig utrustning i from av dusch med duschvägg, stor tvättkommod med dubbla utdragbara lådor, spegelskåp samt tvättmaskin & torktumlare.

VARDAGSRUM

Rejält vardagsrum med fönster och altandörr mot trädgården. Rummet fungerar idag som både sällskapsrum och som arbetsplats. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 1

Det första sovrummet ligger mellan vardagsrummet och köket. Idag inrett som master-bedroom med dubbelsäng. Här finns plats för extra garderober och placeringen är rofylld då fönstret vetter mot trädgården. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet har även det fönster ut mot trädgården och trädäcket. Vill ni hellre använda detta rummet som sovrummet med dubbelsäng kan ni möblera med huvudändan där det idag står skrivbord. Rummet är rejält med plats för garderober längs ena kortväggen. Laminatgolv och vita väggar.

TRÄDGÅRD

Väldigt mysig trädgård som omgärdas av en fint uppvuxen häck som ramar in tomten perfekt. Från altandörren löper trädäcket som är uppdelat i två tilltänkta sektioner där den första, till höger utanför dörren, ger plats åt stor matplats och medan det andra utrymmet passar utmärkt för solstolar och grill. Där trädäcket tar slut tar gräsmatta vid och sträcker sig runt husknuten och hela vägen till framsidan, där den avgränsas med staket. Vill ni anlägga fler rabatter eller sätta pallkragar för odling är det fritt fram och plats finns det gott om! På baksidan, på huslängans gavel, finns mindre trädgårdsförråd.

Riktigt fin markplanstrea med den rätta huskänslan! Trädgård & trädäck.

En fin möjlighet att bli ny ägare till en av de mycket populära markplanstreorna med trädgård. Det är med stor entusiasm som vi förmedlar denna fina lägenhet på grönskande och populära Östra Torn. Letar ni efter en bostad med radhuskänsla, med en riktig trädgård och inte bara en täppa? Då gör ni klokt i att titta på denna fina renoverade lägenhet på Flygelvägen. Tomten är en av områdets större och läget på hörna gör att trädgården även sträcker sig runt huset, något som förhöjer huskänslan avsevärt. Lagom mycket att sköta med stort trädäck och mestadels gräsmatta.

Läget inom föreningen är mycket bra. Med läge på hörna är placeringen privat och ni har endast grannar åt ena hållet. På framsidan finns en mindre stenlagd uteplats där ni kan njuta av morgon och förmiddagssol medan trädgården på baksidan ger er eftermiddag och kvällssol – precis som man vill ha det!

Interiört är lägenheten genomgående renoverad och håller hög standard i såväl kök som badrum. Golv och ytskikt även dem i bra skick och här kan ni flytta rakt in och börja bo och trivas från första dagen.

Området är populärt för sin grönska och sina lugna kvarter. Inom föreningens område finns flera lekplatser och grönområden precis bredvid. Lilla Coop finns på gångavstånd och någon kilometer längre bort finns välsorterade Ica Tuna. Både förskola och skola finns i området och nås utan att korsa någon bilväg. Ett stenkast bort stannar stadsbussen som tar dig till centrum på ca tio minuter. Vill du hellre cykla till stan går det lika fort. I området finns även Östra Torns 4H-gård som är mycket omtyckt.

Både bredband och egen parkeringsplats ingår i avgiften.

Förening

Flygelvägen 319

Förening

HSB Brf Mandolinen i Lund

Allmänt om föreningen

Brf Mandolinen bildades i samband med byggnation 1992. Föreningen äger fastigheten Mandolinen 1 med adresserna Fygelvägen 121 - 333. På fastigheten står 14 flerbostadshus och 32 småhus, totalt finns det 106 stycken lägenheter med bostadsrätt.

Förvaltare:
SBC har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Avgiftsförändringar:
Föreningen har haft oförändrad avgift i över 10 år. Avgiften förblir oförändrad inför 2021. Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget (kontrollerat 2021-04-09).

Medlemskap:
Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen tillåter delat ägande. Den boende måste dock minst äga 10% av bostadsrätten.

HSB medlemskap:
I samband med överlåtelser i en HSB-förening måste förvärvaren ansöka om medlemskap i HSB Skåne. HSB Skåne tar i samband med detta ut en andelsavgift på ca 500 kr/medlem samt en medlemsavgift om ca 300 kr/hushåll. Detta är en engångskostnad. Andelsavgiften återbetalas vid utträde från HSB.

Övrig information:
I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en tillsyn av bostadsrätten. Denna bokas med vicevärden.

Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida http://www.hsb.se/skane/mandolinen

Renoveringar:
Utförda och planerade

Underhåll senaste åren:
Installation av nytt fibernät.
Byte av utomhusbelysningen till lågenergialternativ.
Målning av ytterdörrar, renovering av yttertrappor och rengöring fasader
2004 Installation av bergvärmeanläggning
2018 Genomgång av fläktsystemen
2019 Utbyggnad av bergvärme/gas anläggning
2019 Gemensamhetslokalen renoverades, nya maskiner, nytt kök och helt ombyggd samlingslokal.

Planerat och pågående underhåll kommande år:
- 2020 ombyggnad av perosnalutrymmen
- 2020/21 installation av laddstolpar vid parkeringarna, ca 10-15 st
- 2020/21 byte av ventilationshuvar på taken

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering
Varje hushåll förfogar över en parkeringsplats, märkt med lägenhetsnumret. Parkeringsplatsen ingår i månadsavgiften.

Gästparkering mot parkeringstaxa finns.

TV/bredband
Bredband (250/100 mbit/s) och IPTV med basutbud. Möjlighet till IP-telefoni genom Telenor, liksom kabel-TV med Com Hems basutbud. Kostnaden för detta ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen
Det finns ett cykelförråd för cyklar och barnvagnar samt cykelställ utanför varje lägenhet.
Föreningen har en gemensam tvättstuga på Flygelvägen 153 A. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.
I samma byggnad som tvättstugan finns en gemensamhetslokal med pentry att låna, samt bord och stolar för ca 40 personer. Medlemmar kan kostnadsfritt boka lokalen högst två gånger i månaden. Lokalen, jämte hall och toalett, skall städas efter nyttjandet. Det finns gräsklippare och andra trädgårdsredskap att låna för de som har trädgård.

Vid parkeringarna finns sophus för mat- och hushållsavfall. På den norra parkeringen står återvinningscontainern för föreningens källsortering.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter