Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Snövägen 397B

Björkskatan Luleå

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Snövägen 397B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 75,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 244
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 3 593 kr/mån inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV & bostadsrättstillägg. Bredband via Telenor 100 Mbt - 125kr/mån obligatoriskt tillägg.
Andel i föreningen: 0,2532%
Andel av årsavgift: 0,2532%
varav
Beräknat antal pers: 1
Rymlig balkong
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1977
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 4 april 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 134 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Björkskatan 1:1233

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av kläder samt förvaring i garderob och städskåp. Fönster ut mot innergården, plastmatta i ljus kulör som löper vidare in i kök.

KÖK

Lägenhetens kök rymmer plats till matgrupp och är fullt utrustat med spis/ugn, fläkt, diskmaskin och fullstor kyl- och frysskåp. Fönster vetter ut mot innergården. Köksinredningen går i ljust gula toner med vitt kakel ovan diskbänken.

VARDAGSRUM

Det rymliga och mångsidiga vardagsrummet har ingång från hall med separat dörr som leder in till ett av sovrummen. Originalparkett på golvet som ä r i behov av renovering kring fönstret. Utgång till generös balkong i soligt läge.

SOVRUM 1

Detta sovrum nås genom ingång från vardagsrummet och hyser plats till säng och övrigt möblemang. Tapetserade väggar och plastmatta. Fönster vetter i samma riktning som balkongen.

KLÄDKAMMARE

Mellan de två sovrummen finns detta rymliga och praktiska förvaringsutrymme som erbjuder gott om plats till kläder. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Två fristående garderober samt väggfast del med avhängningsmöjligheter.

SOVRUM 2

Med fönster och utsikt ut mot innergården samt med ingång från köket finner vi detta sovrum som även det erbjuder plats för säng och övrigt möblemang.

BADRUM

Lägenhetens badrum är renoverat någon gång under 2000-talet och har utförts med våtrumsmatta och våtrumstapet i ljusa kulörer. Här finns duschhörna, handfat med spegelskåp, WC, tvättmaskin och torkskåp.

ÖVRIGT

Stort tillhörande förråd finns på samma våningsplan som lägenheten.

Trivsam trerummare i omtyckt förening!

- Stor balkong i solläge
- Praktisk klädkammare
- Lättmöblerade rum
- Stort förråd i anslutning till entré
- Generösa gemensamhetsutrymmen i föreningen
Kliv in i denna välplanerade och ljusa trerummare med praktisk klädförvaring mellan de två sovrummen och med stor balkong i soligt läge på natur-och-universitetsnära Björkskatan. Bostaden disponerar yteffektivt kök med plats för matgrupp, lättmöblerat vardagsrum med stort fönster, rymligt badrum med tvättmaskin och torkskåp, två sovrum och fina förvaringsmöjligheter. Stor balkong i soligt läge sätter guldkant på boendet! Avgiften inkluderar allt och lägenheten kan tillträdas snabbt vid önskemål.

Brf Björkskatan är en stabil och stark förening med fina gemensamhetsytor såsom; bastu, övernattningslägenhet, tvättstugor, samlingslokal och hobbyrum. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Föreningen har carportplatser, motorvärmarplatser, parkeringshus och garageplatser med separat kösystem.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och omtyckta aktivitetsområdet Ormberget med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan. Varmt välkommen på visning!

Förening

Snövägen 397B

Förening

Brf Björkskatan

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)

Tv och bredband

TV: Kabel-TV via ComHem.
Internet: Bredband via Telenor, 100 Mbt, 125 kr/mån - obligatoriskt tillägg.

Parkering

- Parkeringshus med 176 platser (270 kr/mån exkl el)
- Garage med 102 platser (305 kr/mån exkl el)
- Carport med 86 platser (255 kr/mån exkl el)
- Parkeringsplatser med motorvärmare 22 st platser (240 kr/mån exkl el)

Renoveringar - utförda och planerade

Senast utförda:
- Byte av fönster och balkongdörrar, 2007
- Renovering av balkonger, 2009
- Ommålning fasader, påbörjades 2013

De närmsta åren planerar styrelsen följande åtgärder:
- Omasfaltering av innergårdar
- Målning av kvartersgård
- Stambyte år 2022

Övrigt

Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett.
Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närservice

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter