Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rektorsgatan 36C

Östermalm Luleå

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rektorsgatan 36C

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 57,70 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 300593001-0057
Våning 2 av 3, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 106 kr/mån inkl; värme, vatten/avlopp, sophantering, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,03045%
Andel av årsavgift: 1,03044%
Driftskostnad 1 440 kr/år
varav
El: 1 440 kr
Beräknat antal pers: 1
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1970 & 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Seminariet 1
Övriga byggnader Källarförråd medföljer.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en garderob. Vitmålade väggar och inbjudande ekparkett som löper vidare in i lägenhetens övriga rum.

KÖK

Till vänster om hallen finns bostadens trevliga kök som erbjuder gott om arbetsytor och förvaring i både över- och underskåp. Köksinredningen har en stilren utformning med åskmolnsblåa luckor där de diskreta handtagen förstärks med inslag av metall. Vacker marmor klär arbetsytan och utgör även stänkskydd samt har en nedsänkt dubbel disko. Integrerad belysning och flertalet eluttag finns att tillgå. Maskinell utrustning som återfinns är kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Plats för matgrupp finns intill köksdelen.

VARDAGSRUM

Lägenhetens sociala planlösning erbjuder gott om rum för soffgrupp och TV-möbler såväl som övrigt möblemang. Två fönster ger ett fint ljusinsläpp till lägenheten.

BADRUM

Det rymliga och välplanerade badrummet andas lyxig hotellkänsla med sina materialval där ljus marmor möter vitt kakel på väggarna som övergår till en kontrasterande takfärg i dovgrönt. Här finns WC, dushssektion med glasvägg, handfat med kommod och spegel med väggmonterad belysning samt vägghängt skåp och praktisk tvättpelare. Trivsam golvvärme tar hand om morgontrötta fötter.

SOVRUM

Ett generöst sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Sovrummet erbjuder även en praktisk garderobsvägg. Fönster vetter ut mot Seminariegatan.

Ljus och inbjudande lägenhet i omtyckt förening på Östermalm!

- Exklusiva materialval
- Enhetlig ekparkett
- Pampig takhöjd om 3,2 meter!
- Rymligt sovrum med gott om garderober
- Lugnt och omtyckt område
Trivsam lägenhet belägen på andra våningen i lugnt och lummigt kvarter mitt i hjärtat av Östermalm. Lägenheten präglas av stora fönster och en pampig takhöjd på 3,2 meter! Här välkomnas man av stiligt parkettgolv i ek som löper vidare in i lägenheten, stort socialt allrum med plats för matplats intill köksdelen samt ett kaklat badrum med tvättpelare och ett generöst sovrum med gott om klädförvaring.

Brf Seminariet 1 är en välskött förening med god ekonomi med tvättstuga, bastu/relax och gemensamt cykelförråd. Månadsavgiften inkluderar värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Till lägenheten finns även ett källarförråd.

Östermalm är ett omtyckt och populärt område som ligger med bekvämt promenadavstånd till stadskärnan och dess utbud av restauranger och butiker. Från Seminariet ner till Skurholmsfjärdens glittrande vatten och lummiga promenadstigar är det bara runt 150 meter. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå tekniska universitet.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Förening

Rektorsgatan 36C

Förening

Brf Seminariet 1

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Seminariet 1 äger och förvaltar fastigheten Seminariet 1 i Luleå kommun. På fastigheten finns 3 byggnader uppförda 1907, 1915 och 1970 med 66 lägenheter fördelat på adresserna Seminariegatan 12A och B samt Rektorsgatan 36 A, B och C. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. De historiskt karaktäristiska byggnaderna hyste rum för utbildning av folkskolelärare innan konverteringen till dagens exklusiva lägenheter skedde. De gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga (i hus B), torkrum, valla- och hobbyrum samt en samlingslokal. Dessutom finns förvaringsrum för cyklar och barnvagnar.

Föreningens lägenheter fördelar sig enligt följande:
1 rok 1 st
2 rok 38 st
3 rok 8 st
4 rok 17 st
5 rok 2 st

Tv och bredband

Föreningen har tecknat gemensamt avtal för bredband, TV och ip-telefoni.
Leverantör av TV är Viasat där grundutbudet ingår.
Bredband via Lunet och leverantör Bredband 2.
Obligatorisk kostnad för detta är 212 kr/mån.

Parkering

Föreningens parkeringsplatser disponeras enligt följande;
59 st parkeringsplatser med motorvärmaruttag (500 kr/mån + elförbrukning/elavläsningsavgift Riksbyggen & Giro). Ledig motorvärmarplats finns.
14 st carport-platser (700 kr/mån + elförbrukning/elavläsningsavgift Riksbyggen & Giro). Kö till dessa platser.
10 st elbils-platser (820 kr/mån + elförbrukning/elavläsningsavgift Riksbyggen & Giro.) - Finns några platser tillgängliga

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen planerar en avgiftshöjning vid årsskiftet på 4% (preliminärt procenttal).

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen planerar att anlägga trädgård på innergården inom överskådlig framtid, tidigast klart hösten 2021.
Kontinuerliga översynsarbeten på fastigheterna från entreprenörens sida - bl.a. utbyte av kyl- och frysskåpsluckor i några lägenheter.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Luleå centrum är uppbyggt av följande stadsdelar; Innerstaden, Norra hamn, Gültzauudden, Västra strand, Oscarsvarv, Södra hamn, Stadsviken, Charlottendal & Östermalm. Östermalm är ett omtyckt och trivsamt bostadsområde som präglas av gamla träbyggnader och dess närhet till centrumkärnan. Här kan du promenera längs med Skurholmsfjärden och stanna till i utegymmet i Kanalparken eller lätt transportera dig med buss till universitetet.

Närservice

I centrum finns det förutom de stora butikskedjorna mängder av andra butiker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, omtyckt kulturhus, badhus och mycket mer. Då Luleås centrala delar är omgiven av vatten är det alltid trevligt att ta en trevlig promenad- eller cykeltur mot stadsdelen Gültzauudden där det även finns en mysig badplats. Vintertid plogas och upprätthålls den populära isvägen som sträcker sig från Norra hamn till Södra hamn. Centrala delarna erbjuder även flertalet parker; Stadsparken, Floras kulle, Hermelinsparken & Museiparken.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter