Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Munkebergsgatan 60

Mjölkudden/Munkeberg Luleå

995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Munkebergsgatan 60

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 33,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 207263001-0084
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 995 000 kr utgångspris
Avgift: 1 901 kr/mån inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-tv, sophantering, bredband och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,24981%
Andel av årsavgift: 0,30321%
Driftskostnad 1 800 kr/år
varav
El: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1964
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Matrosen 3

HALL

Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Från hallen nås lägenhetens övriga rum. Vitmålade väggar och mörkt vinylklickgolv.

ALLRUM

Det stora och härliga allrummet erbjuder plats till soffa, TV-möbel, säng och skjutdörrsgarderob. Fönsterpartiet har utsikt in mot föreningens innergård och ger fint ljusinsläpp i rummet. Den generösa takhöjden skapar en fin och rymlig känsla. Vitmålade väggar och samma enhetliga vinylklickgolv som i hallen.

KÖK

Lägenhetens kök är fullt utrustat med spishäll/ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt fullstor diskmaskin. Den vita köksinredningen är kombinerad med metallhandtag och grå laminatbänkskiva samt vitt kakel som utgör stänkskydd. Intill fönstret som vetter in mot innergården finns plats för matgrupp. Tapetserade väggar och mörkt golv.

BADRUM

Bostadens badrum erbjuder WC, duschhörna, handfat med spegelskåp. Ljusa våtrumsytskikt.

Kvadratsmart 1:a på populära och natursköna Munkeberg!

- Separat kök med matplats
- Stora fönster med fint ljusflöde
- Rymlig garderob med skjutdörrar
- Låg avgift på 1 909 kr/mån
- Närhet till både centrum och LTU
Välkommen till Munkebergsgatan 60 och detta trevliga läge på andra våningen. Välplanerade 33,5 kvadratmeter med smart planlösning fördelat på separat kök med matplats, allrum med plats för både soffa, säng och rymlig garderob med skjutdörrar samt ett badrum med dusch. Snygga golv i hela lägenheten och fint ljusflöde tack vare stora fönster.

Riksbyggens Brf Matrosen är en bostadsrättsförening med stabil ekonomi och lägenheten har en låg månadsavgift på 1 909 kr där värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg ingår. I föreningen finns det fina gemensamma utrymmen som exempelvis tvättstuga, torkrum, bastu med relax, mindre gym och samlingslokal.

På Mjölkudden/Munkeberg bor du i omtyckt område endast ett stenkast från naturen. I närheten finns fina badstränder och mysiga utflyktsmöjligheter oavsett om du promenerar, cyklar eller åker längdskidor. I Mjölkuddens centrum finns mataffär, restaurang, gym, vårdcentral och apotek. Storhedens handelsområde och dess stora utbud ligger bara ca 5 km bort och både centrumkärnan och Luleå tekniska universitet ligger ca 2,5 km bort.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse och för att boka visning!

Förening

Munkebergsgatan 60

Förening

RBF Matrosen

Allmänt om föreningen

Brf Matrosen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016, då man förvärvade fastigheten Matrosen 3 i Luleå kommun. Föreningen förfogar över 193 st bostadsrätter som är fördelade på 7 byggnader med adresserna sträcker sig längs med Munkebergsgatans jämna nummer 36-92. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Enligt senaste årsredovisning beslutade föreningen att behålla årsavgifterna oförändrade under 2019, ingen höjning under 2020. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg.

Lägenhetsfördelning:
- 23 st 1 rum och kök
- 52 st 2 rum och kök
- 97 st 3 rum och kök
- 21 st 4 rum och kök

Tv och bredband

Kabel-TV via ComHem.
Bredband via Bredband2 där 100mbit hastighet ingår i hyran.

Parkering

I föreningen finns det 45 st garage och 104 st parkeringsplatser med motorvärmare.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Senaste årsavgiftshöjning skedde 2019-04-01 och höjdes då med 3%

Renoveringar - utförda och planerade

Senast utförda renoveringar är utbyte av dörrar till säkerhetsdörrar samt målning av trapphus.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närservice

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. Vidare finns i anslutning till centrumet vårdcentral och apotek. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn. På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 mot Sunderbyn samt linje 6 mot LTU och Porsön, samtliga ansluts på Bodenvägen.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter