Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bäckebolsängen 30

Hisings Backa Hisings backa

1 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

1

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Bäckebolsängen 30

Antal rum 3 rum
Boarea 72,60 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 10
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 5 370 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkering.
Andel i föreningen: 0,18558%
Andel av årsavgift: 0,18558%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1972-1974
Energideklaration Utfärdad
Fastighetsbet. Backa 99:3
Genomgångstrea på 72,6 kvm.

Möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Välplanerat ljust kök från HTH med mycket förvaring och bra arbetsytor.Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro.Alla vitvaror är i rostfritt. Köksö som erbjuder extra förvaring och arbetsytor.

I vardagsrummet får du plats med soffgrupp, tv-möbel och matplats. Härifrån nås lägenhetens inglasade balkong där du får plats med en mindre sittgrupp. Balkongen ligger i västerläge vilket innebär att ni kan njuta av solen från tidig eftermiddag till kväll.

Ljust helkaklat badrum utrustad med både tvättmaskin och torktumlare.

Stora sovrummet ger plats för dubbelsäng samt garderober.

Det mindre sovrummet rymmer säng med tillhörande möblemang

Rymlig trea med inglasad balkong i västerläge.

Rymlig genomgångstrea med inglasad balkong i västerläge.
Lägenheten är ljus och smart planerad med vitt modernt kök från HTH med goda förvaringsytor och bra arbetsytor.Stort Vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matplats, härifrån nås den inglasade balkongen som har ett perfekt läge i väster med eftermiddag och kvällssol. Badrummet är helkaklat och utrustat med både tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen att boka in er på vising.

Förening

Bäckebolsängen 30

Förening

HSB Brf Bäckebol i Göteborg

Allmänt om föreningen

Via föreningen har man tillgång till sex större innegårdar med såväl lekplats som grillplats. Via föreningen får man tillgång till en samlingslokal (kan hyras för 300 kr/gång), träningslokal med bastu på Bäckebolsängen 4 (kostnad 600 kr/år), hobbyrum på Bäckebolslyckan 3 (kostnad 100 kr/år) samt två övernattningslägenheter (fyra bäddar, för uthyrning) belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. Till bostadsrättslägenheten hör ett förråd, det finns även möjlighet att hyra extra förråd. Miljöstation finns på Cederflychts gata. Tvättstugorna har 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, torkrum samt mangel.

Tv och bredband

TV, internet och telefoni: Kabel-TV och digital-TV levereras via Comhem. Medlemmen väljer 8 favoriter ur mediumpaketet för digital-TV (ComHem). Bredband kan levereras både via ComHem och Bredbandsbolaget (fiberkabel), avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Parkering

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på p-däckets olika plan) eller under tak på p-däck. Det finns 100 st termogarageplatser att hyra, separat kö. För mer information om parkering kontakta föreningens vicevärd på 010-442 20 73.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen arbetar utifrån en 5-årig, en 10-årig samt en 20-årig underhållningsplan enligt MUFA. 2002/2003 renovering och uppgradering av trapphus och stora p-platsen. Alla fönster är utbytta, de senaste under 2004. Under 2009 genomfördes installation av elmätare i alla lägenheter. Under 2010/2011 byttes alla termostater till elementen ut. 2012 ombyggnation och upprustning av gårdarna. 2013 renoverades alla loftgångar. 2014 reparerades socklar och grunderna på husen målades, frånsett trädgårdssidan. OVK utfördes. Under 2014 gjordes undersökning inför eventuellt stambyte. Förstudien visade att stammarna har god kondition och att byte inte är aktuellt i dagsläget. Under 2015 har reparation av termogarage, miljöhusen samt miljöstationen skett, genomgång och kalibrering av värmesystem utfördes. Även renoveringen av bastu- och gymlokal är utförd och avloppsstammar i kök har spolats. 2016 skedde renovering av föreningslokalen. Samtliga belysningsarmaturer byttes uppe på p-däcket ut till LED-armaturer. Avgiftshöjning med 4 % skedde 1 januari 2020. Inga beslut att fattade avseende kommande avgiftsförändringar men höjningar kan komma att ske då föreningen har ett större renoveringsprojekt avseende renovering av tak, balkonger, fönster och fasader på gång. Styrelsen arbetar även med förslag om att förlänga och glasa in balkongerna. Inga avtal om fasadprojektet är signerade. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt hemsida.

Övrigt

OBS! Viktig information till köpare: Vid lägenhetsöverlåtelse sker en obligatorisk besiktning av el och VVS. Mellan kontraktsskrivning och tillträde håller föreningen en OBLIGATORISK medlemsinformation (kallelse sker av vicevärden). En förutsättning för att kunna godkännas som medlem i föreningen. Det utförs även en besiktning av HSB. Köpare ska erhålla minst 4 ljusblå elektroniska brickor av säljaren, dessa är numrerade 1-4. Föreningen uppmanar alla köpare att på hemsidan läsa de fyra rubrikerna under: "Är du spekulant på en bostadsrätt?"

Vi uppmanar dig att besöka föreningens hemsida för viktig information www.hsb.se/goteborg/backebol samt läsa årsredovisning.Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Överlåtelseavgift

1 182 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Dagis och skolor finns för alla åldrar, Backaskolan (åk F-5), Backatorpsskolan (F-6), Brudbergsskolan (åk F-5), Brunnsboskolan (åk F-9), Brandströmska skolan (åk F-9), Skälltorpsskolan (åk 6-9) är några av de alternativ som finns. I Skogaberg ligger Fenestra S:t Jörgen som är en Montesoriinspirerad skola (åk F-6) och Waldorfskolan Grenkvist åk.6-9. Svenska Balettskolan (åk 4-9) finns vid Selma Lagerlöfs torg. Det finns även ett flertal förskolor i området. För den som använder bilen är det inte långt till E6:an, men för den som föredrar kollektivtrafik så finns det mycket bra förbindelser då man utökat busstrafiken. Här finns både direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Linje 18 (Skälltorpsvägen-Backa- Johanneberg), 19 (Backa-Fredriksdal-Bifrost), 45 (Bäckebol-hjalmar Brantigsplatsen- Marklandsgatan) 47 (Tuve-Backa industriområde-Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered - Hj. Brantingsplatsen.) 311 (Kungälv-Bäckebol-Göteborg). Stenungsunds express stannar vid Bäckebolsmotet. Den som tycker om att motionera har många alternativ att välja på. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några av de exempel som Backa har att erbjuda. Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och där flera amatörteatergrupper repeterar och spelar sina pjäser. Ibland gästas de även av professionella teatergrupper som gör gästspel. Även Backateatern har en del aktiviteter. Selma Lagerlöfs torg har ett bibliotek. På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, sportbutiker och Systembolag. Allt samlat på ett och samma ställe. För den som ska se över sitt hem är Bäckebol Homecenter att rekommendera. Här har man samlat allt för den som ska förnya sitt hem så som Ikea, Bauhaus m.fl. Du får tillgång till ett brett utbud av möbler, elektronik, inredningsdetaljer och byggvaror. Utöver det finns även Coop m.m. Selma Lagerlöfs torg som är under utbyggnad har mataffär, fiskbutik, apotek, flera småbutiker och restauranger. För mer information om Hisings Backa besök gärna http://goteborg.se/wps/portal/enheter/stadsdelsforvaltning/norra-hisingens- stadsdelsforvaltning

Övrigt

https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/om-foreningen1/valkommen-till-var-hemsida/

Bilder

Visa alla

HitCounter