Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Helmfeltsgatan 7

Rosengården Helsingborg

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Helmfeltsgatan 7

Antal rum 2,5 rum + Kök
Boarea 69,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 2102
Våning 1, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 076 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 2,6448%
Andel av årsavgift: 2,64%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Kommentar - Driftskostnaderna är individuella och varierar med avtal och förbrukning. - Föreningen tillämpar ett speciellt elförbrukningssystem. Detta innebär att elförbrukningen mäts separat för varje lägenhet och kostnaderna fördelas och debiteras i förhållande till verklig förbrukning. Betalningen för detta sker månadsvis och adderas då på månadsavgiften. Du behöver således ej teckna ett eget elavtal med en leverantör.
Pantsatt Ja
Allmänt Robust källarförråd tillhör bostaden.

Driftskostnaderna är individuella och varierar med avtal och förbrukning.

Föreningen tillämpar ett speciellt elförbrukningssystem. Detta innebär att elförbrukningen mäts separat för varje lägenhet och kostnaderna fördelas och debiteras i förhållande till verklig förbrukning. Betalningen för detta sker månadsvis och adderas då på månadsavgiften. Man behöver således ej teckna ett eget elavtal med en leverantör.

Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.mohv.se, eller kan fås av mäklaren.

Mätstandard okänd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1935
Energideklaration
Utfärdad den 22 april 2008
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Samson 12
Entré:
Rymlig hall med vitmålade väggar och bevarad fiskbensparkett. Härifrån når du bostadens stora klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter till kläder för alla årstider.

Kök:
Köket renoverades smakfullt 2006 i samband med fastighetens renovering. Köksinredning i björk, kakel i en ljus nyans och en bänkskiva i mörkt laminat. Här finner vi stora arbetsytor för den matintresserade, rejäla rostfria vitvaror, matplats för fyra personer samt utgång till den egna stensatta uteplatsen. Väggarna är ljusa och på golvet vilar det ekparkett. Köket är utrustat med integrerad mikrovågsugn, diskmaskin, kyl/frys, spishäll/ugn samt fläkt.

Vardagsrum/Matplats:
Vardagsrum med fiskbensparkett på golv och vitmålade väggar. Tilltagen takhöjd och trevligt ljusinsläpp från den öppna planlösningen mot matsalsdelen och bostadens två stora fönster. Se potentialen att möblera efter tycke och smak, här finns alla möjligheter! Matsalsdelen knyter ihop vardagsrummet och gör rummet större med matplats för upp till 10 personer.

Sovrum:
Stort och luftigt sovrum med högt i tak, vitmålade väggar samt den bevarade fiskbensparketten. Här erbjuds god förvaring i form av fem rymliga garderober, plats för dubbelsängen samt en trevlig yta som idag används till kontor. Varför inte göra en mysig läshörna?

Badrum:
Helkaklat badrum med väggar i två gråa nyanser samt ett grafitgrått klinker på golvet. Badkar, vägghängd WC, handdukstork, vask, kommod.
I en mycket trivsam och stabil förening på ett perfekt läge på populära Tågaborg finner vi denna smakfulla bostad som genomgick en totalrenovering 2005/2006. En bostad Centralt belägen med många fördelar. Högt i tak, egen uteplats i västerläge samt en expresstvättstuga. Välkomna på visning!

Förening

Helmfeltsgatan 7

Förening

Brf Karl X

Allmänt om föreningen

Förening:
Brf Karl X är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005 när fastigheten genomgick en totalrenovering. Föreningen innehar 34 bostadsrätter samt 1 lokal som idag hyrs ut. Föreningen äger tomten och är i mycket gott skick.

Fastighetens skick:
Tak: Original, besiktades -12 och är i gott skick
Fasad: Totalrenoverades -05
Fönster: 3-glas samt 2-glas
Trapphus: Renoverades -05/-06
Avlopps- och vattenstammar: Renoverades -05
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Värmeväxlare
Drift: Föreningen tillämpar ett speciellt elförbrukningssystem. Detta innebär att elförbrukningen mäts separat för varje lägenhet och kostnaderna fördelas och debiteras i förhållande till verklig förbrukning. Betalningen för detta sker månadsvis och adderas då på månadsavgiften. Man behöver således ej teckna ett eget elavtal med en leverantör.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att förbättra garagegolvet samt ska på sikt måla om källarplan. Balkongerna är nyligen uppfräschade

Tvättstuga + Expresstvättstuga:
Föreningen har en mycket fräsch tvättstuga som rustades upp i samband med fastighetens stora renovering -05. Här finner vi 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 mangel, 1 torkrum. Föreningen har dessutom en mycket smart expresstvättstuga som fritt kan användas utan att behöva boka tid.

Gemensamhetslokaler:
Föreningen har ett gemensamt cykelrum för medlemmarna.

TV- och Internetanslutning:
I månadsavgiften ingår kabel-TV som levereras utav Com hem. Vad gäller internetanslutning är föreningen ej ansluten till någon leverantör. Däremot finns möjligheten att teckna Comhem's höghastighetspaket om så önskas.

Parkering:
Föreningen innehar 12 garageplatser som kan hyras för 1100 kr/mån, separat kösystem tillämpas. Fri parkering finns även på gatorna i området.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2013-08-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Budgivning
All budgivning via MOHV Fastighetsförmedling i Malmö är s.k. öppen budgivning. För att du som spekulant skall känna dig trygg redovisar vi alla inkomna bud. Alla som deltar i budgivningen godkänner att budlistan med deras namn, nummer samt lagda bud delas ut till köparen och säljaren vid kontraktskrivningen. Ingenting är klart förrän kontraktet är skrivet. I det fall det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan kontrakt är skrivet, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren.

Fri prövningsrätt
Säljaren har enligt lag fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren är fri att välja till vem, vilket pris, hur och när de väljer sälja sin bostad. Säljaren kan när som helst välja att avsluta en försäljningsprocess eller påbörja en ny. D.v.s. säljaren är inte bunden att sälja till bud över utgångspriset.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter