Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mörtvägen 15

Fyllinge Halmstad

2 095 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mörtvägen 15

Antal rum 4 rum
Boarea 117,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 267
Våning 0 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 095 000 kr Som utgångspris
Avgift: 5 807 kr/mån Inklusive garage, bostadsrättstillägg samt Kabel-TV
Andel i föreningen: 1,46366%
Andel av årsavgift: 1,45854%
Driftskostnad 27 565 kr/år
varav
Värme: 10 440 kr
El: 9 039 kr (11289 kWh)
VA: 3 563 kr
Försäkring: 4 523 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar I uppvärmning ingår uppvärmning av bostad samt vatten. Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Säljaren har även ett bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring därför är den dyrare än vanligt. Driftkostnaden som annonseras är säljarens verkliga förbrukning. Årsförbrukning vatten : 115m3
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1986
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas isoler
Övriga byggnader Renoveringar: 2019: Badrum både på nedre plan samt övre plan. Gjorda av behörig firma. 2020: Trall samt inbyggd ovanmarkspool samt tak på utedel vid trallen. 2020: Stenläggning en extra parkeringsplats. Ny elcentral,jordfelsbrytare samt bytt ut merparten av alla elluttag samt kontakter till schneider. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
Nedervåning:

HALL
En ljus och välkomnande hall med gott om plats. Här finns plats för avhängning direkt till höger för att hänga av sig jackan samt ställa av sig skorna. Till höger finns även en praktisk garderob perfekt för att hänga undan ytterkläder samt annan förvaring. På golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv samt är väggarna målade i vitt. Med ett Yale Doorman system installerat på ytterdörren så slipper du oroa dig för att barnen tappar bort nycklarna men alltid kommer in i huset säkert med kodlåset.

BADRUM
Ett riktigt snyggt, modernt badrum i kvalitetsmaterial där man installerat spotlights med dimmer funktion samt många andra smarta lösningar. Spegel med belysning som styrs via touchknappar direkt på spegeln där det går att ställa in olika typer av ljus, ljusstyrka samt av och på knapp. Handdukstork med en snygg och diskret design, vask med kommod och två praktiska elluttag i den nedre lådan samt golvvärme för maximal komfort. På golvet ligger samma snygga klinker som i hallen, i duschdelen så ligger mindre mosaikstenar och på väggarna sitter ett vitt kakel. Badrummet är i övrigt utrustat med vask med kommod, WC, dusch med vikbara väggar i glas och bra förvaring i ett högskåp i vitt.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster. Ett stort Härjedalskök med vita luckor och beslag i silver, med gott om plats för att umgås och laga mat. Ett fint ljus insläpp från två stora fönster i två olika väderstreck mot den egna trädgården. I köket finns gott om plats för att ha en köksö med sittplatser som nuvarande ägare har eller att ha ett matbord med plats för 4-6 personer. Köket är rymligt med många bra arbetsytor samt skåp för förvaring. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, dubbel diskho med blandare samt hel kyl- och frysskåp. En arbetsbänk i ljust laminat och ett stänkskydd i mörkare kakel. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i beige.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket finns den praktiska och fräscha tvättstugan. Här finns tvättmaskin samt torktumlare samt handfat med blandare. För en smidig förvaring så har man gjort hyllor ovanför tvättavdelningen, arbetsbänk vid diskhon samt ett förvaringsskåp till höger med hyllor. Väggarna är målade i vitt och på golvet finns en grå plastmatta. I tvättstugan finns även husets fjärrvärmeväxlare.

VARDAGSRUM
Rakt fram i hallen kommer man till det stora vardagrummet. Tack vare den genomgående bostaden så blir det ett fint ljusinsläpp i vardagsrummet. Här har nuvarande ägare valt att ha den ena delen som en matsal där man lätt får plats med 8-10 personer och sen vidare genom valvet in till höger använder man som vardagsrum del med större soffa samt annat möblemang. Här i denna del har en del andra i föreningen valt att göra om det till ett sovrum och använda matsalsdelen till vardagsrum istället. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Från vardagsrummet når man uterummet på vänster sida.

UTERUM
Till uterummet tar man sig via altandörren i vardagsrummet som är belägen praktiskt vid trappan. Ett stort uterum med plats för en matplatsdel samt en loungedel. Här kan man verkligen njuta extra länge utav året och ha känslan av ett extra rum. Här finns fönster i två väderstreck ut mot den egna trädgården och insynsskyddat tack vare det höga staketet runt trädgården. I uterummet så finns det träpanel målad i vitt under fönsterna och en plastmatta i ljust på golvet. På vänster sida finns det en altandörr som leder en vidare ut till trädgården.

KONTOR
Från tvättstugan så tar man sig vidare ut till groventrén och den extra hallen. Stort förråd som gjorts om av tidigare ägare till kontor som många gör i föreningen. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och ett mindre fönster vetter ut mot den egna baksidan. Perfekt storlek på rummet för att ha en spelhörna till barnen eller ett hemmakontor för den som behöver det. Rummet har en fondvägg i mörkare färg och övriga väggar är målade i vitt. I anslutning till rummet finns en separat hall/groventré som har dörr ut mot framsidan samt den egna trädgården. Här i den extra hallen ligger ett klinker i ljusa färger samt en aprikos färg på väggarna samma som på fasaden till bostaden.

ÖVRE PLAN:
Upp till ovanvåningen tar man sig smidigt via trappan som renoverats under 2019 i ljusa färger.

SOVRUM
Det första sovrummet nås in till vänster. Detta rum lämpar sig väldigt bra som barnrum med en våningssäng som nuvarande ägare har, så man maximalt kan utnyttja ytan under sängen som förvaring. Likaväl går det att använda som tonårsrum eller kontor. Fönster ut mot gaveln, på golvet ligger ett ljust laminatgolv, väggarna har en fondtapet samt övriga väggar vitmålade.

BADRUM
Även här har vi ett riktigt snyggt kvalitetsbadrum! Spotlights i taket med dimmerfunktion, golvvärme för maximal komfort, snygg handdukstork i stilren design samt en vask med belysning i som ger ett trevligt ljus. I kommoden har man även här valt att installera 2 eluttag samt ytterligare ett uttag vid dörren för smidig användning. Här har man istället för dusch valt att ha ett stilrent badkar från Westerbergs, spegel med belysning samt en praktisk infälld hylla vid badkaret med mosaikdetaljer. På golvet ligger ett ljusgrått klinker och på väggarna en något ljusare grå ton på kaklet.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås också från hallen in till vänster. Också detta passar perfekt som barnrum eller kontor. Här har man också valt att utnyttja ytan maximalt med en våningssäng med skrivbord under. På golvet ligger även här ett ett ljust laminatgolv och en fondtapet i mörkare färg samt övriga väggar vitmålade.

SOVRUM
Det sista och största sovrummet nås via hallen in till höger. Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. På höger sida finns en stor garderob med skjutdörrar med smart inredning med klädstång samt hyllor och lådor. På golvet ligger ett laminatgolv samt ljusa tapeter. Fönster ut mot den egna trädgården på gaveln.

TRÄDGÅRD
En stor härlig tomt på hörnläge med en trädgård där man kan njuta länge i kvällssolen. Här finns en större gräsmatta på baksidan perfekt för att barnen kan ha en studsmatta på, ytterligare en större gräsmatta finns vid gaveln på huset som man också kan nyttja om man vill. På framsidan av huset så är det förmiddagssol och en lättskött framsida. I trädgården så har nuvarande ägare byggt ett stort trall med gott om plats för matbord samt loungemöbler och även en inbyggd ovanmarkspool. Ett högt staket kring hela trädgården gör det insynsskyddat samt en grind till garaget och parkeringsplatserna. Runt gräsmattan finns praktiska planteringslådor och perfekt utrymme för mindre växthus eller liknande. Ut mot parkeringen och garaget finns planteringar på bägge sidor för att kunna ha blommor eller andra odlingar. På det stora trallet är delen med matplatsdel även försedd med ett plasttak, samt en vattenslang kopplad till vattenutkastaren i uterummet så man smidigt kan vattna planteringarna i trädgården.

På kortsidan av huset finns 2 egna stenlagda parkeringsplatser samt ett garage med fjärrstyrd port samt nyckelfritt system med kodlås. I garaget finns hyllor samt plats för olika förvaringslösningar.

Bostadsrättsvilla på hörnläge!

Här är en bostad ni inte vill missa! Vad sägs om en bostad som är helt friliggande vilket är väldigt unikt i området, på bästa hörnläge med stor tomt, inte nog med det så finns två egna parkeringsplatser vid huset samt eget garage i anslutning till huset. Dessutom erbjuder bostaden två fantastiska helkaklade badrum med golvvärme som renoverades så sent som 2019 av behörig firma, stort inglasat uterum samt ett förråd som byggts om till kontor. Den stora trädgården med kvällssol har en gräsmatta för mycket spring och lek samt ett stort trall där även en inbyggd ovanmarkspool byggts till 2020. Föreningen Brf Fiskekroken är en stabil förening med bra ekonomi som de senaste åren har sänkt avgiften med ca 7-10 % de senaste 3 åren samt amorterat extra på befintliga lån.

Detta huset har allt man behöver och vill ha så boka in er på din personliga vinsingstid redan idag för att inte missa din chans till att bli ny lycklig ägare till detta fina boende!

Förening

Mörtvägen 15

Förening

Brf Fiskekroken

Allmänt om föreningen

BRF Fiskekroken ligger lugnt belägen i Fyllinge med närhet naturen. Både Stjärnarpsskogen och Stadsbondgården Olofstorp finns i närheten. På cykelavstånd
nås såväl Östra stranden som Trönningestranden. På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral samt shoppingcentret Hallarna!

Föreningen äger fastigheten Fyllinge 20:399. Föreningen består av 74 lägenheter fördelade på 17st 3rok, 42st 4rok och 15st 5rok. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Halland här ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat avtal med SBC om ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Farmartjänst i Laholm.

Föreningen brukar anordnar gemensamma aktiviteter så som grillfest på våren och glöggfest i början av december.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://fiskekroken.bostadsratterna.se/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra med bord, stolar och köksutrustning som kan användas för max 30 personer.

RENOVERINGAR
Utförda:
2016 - Utvändig renovering och ommålning tegelfasader, träfasader, fönster m.m.
2017 - Underhåll yttre miljö, hårdytor samt nya P-platser.
2017 - Underhåll garage ytterväggar.
2018 - Underhållsspolning av spillvattenledningar.
2019 - Byte av samtliga tjänstefördelare inne i lägenheter samt huvudswitchar (internet)
2020 - Lekplatser

Kommande:
2021 - Omläggning körbar yta, maskin.
2022 - Byte armaturer utebelysning.
2022 - Rengöring av ventilationskanaler.

PARKERING
Ett eget kallgarage med fjärrstyrd portautomatik medföljer till varje lägenhet. I övrigt finns det flertalet fria parkeringsplatser i området.

TV & INTERNET
Fiber via Halmstads Stadsnät finns indraget i lägenheterna. Den enskilde bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar valfritt abonnemang. Kabel-TV via Viasat Bas Plus som ingår i avgiften med ca 20 kanaler.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring). Även skydd mot hushållsmaskiner ingår i försäkringen. Självrisken betalas i så fall av dig som ägare till maskinen

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2020-09-04: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en väldigt god och stabil ekonomi, har därför valt att sänka belåningsgraden med extra amorteringar på 0,6 mkr 2018, 1 mkr under 2019 samt ytterligare 2 Mkr år 2020. Detta för att sänka deras räntekostnader. Föreningen har dessutom sänkt avgifterna 2018-01-01 med 7,4, 7 % 2019-01-01 samt 10% under från 2020-01-01. Föreningen har budgetmöte i November då man belsutar om nästa års budget.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”hund-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstad nya stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Förskola Gäddans förskola, Gyllebolets förskola, Klackens förskola, Fyllinge förskola Grundskola Fyllingeskolan F-9

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter