Oscar & Johanna – franchisetagare MOHV Täby

2022-08-19
Möt Johanna och Oscar, Franchisetagare MOHV Täby, och läs om deras resa.

Möjlighet att ha en liten kort ingress. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at dolor purus.

Hur har karriären sett ut fram till nu?

OSCAR: ”Under mina första arbetsverksamma år arbetade jag brett med försäljning men det som jag verkligen brann för var arbetet med människor med funktionsnedsättning. Det gav mig en människoförståelse och en förmåga att hantera människor med olika personligheter och behov. Det har jag stor nytta av i min kommunikation med kunder och medarbetare idag. Som 22 åring var jag på visning med min nuvarande sambo som tyckte att jag var som klippt och skuren för jobbet som fastighetsmäklare och jag hamnade på Högskolan i Gävle.”

JOHANNA: ”Jag gick direkt från gymnasiet till Högskolan i Gävle. Oscar och jag gick i samma klass och höll kontakten även efter skolan. Efter att ha prövat vingarna hos olika varumärken under fem år bestämde vi oss för att det var dags att starta eget. Något som vi kunde växa med och bygga tillsammans.”

 

Oscar om Johanna: Johanna är ärlig och går gärna rakt på sak. Driven men besitter samtidigt ett lugn med inställningen att det mesta ordnar sig. Vi kompletterar varandra väldigt bra och det gör att vi har en stark och utvecklande arbetsrelation.”

Johanna OM OSCAR: Oscar är glad och positiv som person och med massor av energi. Älskar utmaningar och att ha mycket på gång. Drivet delar vi och gör att vi snabbt når våra mål och ständigt har nya idéer som fortsätter göra vårt företagande utmanande och roligt.

 

Hur var första året?

”Vi startade 2019 och vi hittade vår lokal ganska omgående men det var en rå nybyggd lokal så allt behövde byggas upp från grunden. Det blev fem intensiva månader där vi satt på kontoret i Solna och mäklade i Täby samtidigt som vi var byggledare för det nya kontoret. Vi trodde väldigt mycket på projektet från start och vi drevs av samma värderingar och plan. Allt tog fart när vi installerat oss på det nya kontoret. Första mäklaren in var Anton Zellman som vi anställde efter sex månader. Marknaden i Täby var verkligen mogen för uppstickaren MOHV. Vi ville från start vara nischade och är alltid extremt noga med hur vi paketerar vår tjänst.”

Hur var första året?

”Vi fick tidigt en presentation av MOHV Mäklarsupport och tänkte att det var bra men det var och är fortsatt över förväntan. Redan från första dagen med bolagsuppstart följt av projektledning med planering av lokalen och beställning av inredning, möbler, kontorsplatser, skrivare, larm och allt man kan tänkas behöva upphandla till ett kontor. Täby blev även pilotkontor för den nya snygga industriella stilen vi har på kontoren idag och det är vi lite stolta över.

Mäklarstödet med assistenter på distans gjorde att vi klarade oss bra utan att behöva dra på oss fasta kostnader under uppstarten och det är en tjänst vi fortfarande nyttjar.

Vi hade från start inte så mycket kunskap om hur man driver och bygger ett bolag och kanske framför allt inte tiden. Men med bolagscoaching från Mohv Mäklarsupport varje månad har vi fått en insikt i och lärdom om hur vi på bästa möjliga sätt kan nyttja bolaget ekonomiskt, vilka fällor vi ska undvika och hur vi bygger en stabil och trygg verksamhet. Det har utvecklat oss fantastiskt mycket som företagare men även som ledare.”

Hade det gått utan mäklarsupport?

”Allt går ju men vi hade inte hunnit med att omsätta det vi gjorde under vårt första år. Vi förstår om man ifrågasätter konceptet, det gjorde vi också. Men det är precis så bra som det låter. Vi hade inte heller hunnit med att växa i den takt som vi gjort. Vi pendlar mellan andra och tredje plats i kommunen idag efter bara två verksamma år och det är mot dom som har fler mäklare och varit etablerade mycket längre. Vi har alltid fått den hjälp vi behöver och varit trygga i att kompetensen finns där.”

Vad blev resultatet, vart befinner ni er idag?

”Vi utvecklas ständigt i våra ledarskapsroller och investerar i både interna och externa ledarskapsutbildningar. Vi har 10 anställda och bygger redan om kontoret för att få fler platser. Vi är där vi vill vara för tillfället. Nu driver vi vår verksamhet med affärsmässighet och tydlig kommunikation.”

Vad är det bästa med att vara egenföretagare?

”Att vi skapar våra egna förutsättningar, väljer våra kollegor med omsorg och har kontroll över vår vardag. Känslan av frihet och att vi hela tiden utvecklas gör varje dag spännande och vi älskar att gå till jobbet.”

Vad är du/ni oväntat bra på?

OSCAR: ”Att jag har sådant tålamod! Men med tre småbarn hemma så kanske det är något man av naturen blir rustad med.”

JOHANNA: ”Att jag är lösningsorienterad, kreativ och kommer med nya idéer. När man har roligt på jobbet och driver eget så kommer det naturligt.”

Vad är du/ni oväntat bra på?

”Vårt mål har alltid varit att ligga på första plats avseende marknadsandelar i Täby. Vi är inte riktigt där än men vi är på god väg. Och att kunna vara den coachande chefen, så att alla våra medarbetare känner sig sedda och trygga. Vi är på en bra plats i dagsläget och skyndar långsamt för att ha övergripande kontroll över vår verksamhet.”

Vilka råd skulle ni ge någon som går i tankarna att själv starta en franchise?

JOHANNA: ”Kör! Våga! Det kommer bli bra.”

OSCAR: ”Ta chansen och tro på det du gör. Var modig!”

LÄNKTIPS

www.randomlänk.se/random
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at dolor purus.

www.randomlänk.se/random
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at dolor purus.