Visningar

Måndag 27 Mars KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Vännäs, Vännäs

Hantverkargatan 35

Nu saluförs äntligen denna familjevänliga och och hemtrevliga villa på Hantverkargatan! Här erbjuds en stor och rymlig tomt på 1024 kvm, vidbyggt garage, fräscht kök och badrum, vardagsrum med mysig kamin samt 3–4 sovrum.

Här bor ni på ett mycket bra läge i centrala delarna av Vännäs med direkt närhet till flertalet förskolor och med cykelavstånd till högstadie samt gymnasieskola och även cykelavstånd till centrum och dess stora utbud.

Snabbt tillträde möjligt.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 125 kvm + 90 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3-4 sovrum
Tomt 1024 kvm
Byggnadsår 1961
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

1,5-plans villa med källare i barnvänligt kvarter!

Hantverkaregatan 35 Hantverkaregatan 31 Fastighetskarta

Hantverkaregatan 35
Hantverkaregatan 35
Hantverkaregatan 31
Hantverkaregatan 31
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hantverkargatan 35

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3-4 sovrum
Boarea 125 kvm. taxeringsinformation

Nu saluförs äntligen denna familjevänliga och och hemtrevliga villa på Hantverkargatan! Här erbjuds en stor och rymlig tomt på 1024 kvm, vidbyggt garage, fräscht kök och badrum, vardagsrum med mysig kamin samt 3–4 sovrum.

Här bor ni på ett mycket bra läge i centrala delarna av Vännäs med direkt närhet till flertalet förskolor och med cykelavstånd till högstadie samt gymnasieskola och även cykelavstånd till centrum och dess stora utbud.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

ENTRÉPLAN:

HALL
Du välkomnas in i detta trevliga boende via en mycket ljus, stor och öppen hall. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter via en stor garderobsvägg och det finns gott om utrymme för att hänga av er ytterkläderna. Hallen rymmer med lätthet att ställa in en barnvagn. På golvet ligger ett snyggt kakelgolv och på väggarna har ni charmig vitmålad träpanel. Nyligt installerat fönster släpper in härligt med naturligt ljus.

SOVRUM 1
I direkt anslutning till hallen finner ni husets första sovrum och det enda sovrummet på entréplan. Här rymmer ni med lätthet en dubbelsäng. Bra förvaring erbjuds via garderobsvägg. På väggarna sitter charmig boasering med mönstrad tapet och på golvet ligger ett parkettgolv.

KÖK
Här erbjuds ett fräscht, rymligt och renoverat kök (7 år) . Maskinparken består av kyl och frys i rostfritt utförande, mikrovågsugn samt ugn i bekväm arbetshöjd, diskmaskin i rostfritt utförande samt induktionshäll och snygg fläktkåpa. Köket har även gott om förvaringsmöjligheter vida kökslådor och köksskåp i vitt utförande med snygga och moderna handtag. Ovanför den mörka bänkskivan i laminat sitter ett stilrent mörkt kakel och väggarna är målade i en grå ton. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv.
Köket har även en öppning mot resterande del av bostadsplanet via ett ”fönster” som blickar ut mot hall och vardagsrum. Perfekt för att stå och förbereda maten och ha koll på barnen som leker i vardagsrummet!
Intill köket har ni även plats med en större matgrupp och ni når även en nyligt ombyggd altan på baksidan som ligger i varmt och soligt läge. Från altanen når ni också den rymliga baksidan med mycket utrymme för hopp och lek!

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med gott om utrymme för en större soffgrupp, TV-möbel, matgrupp eller för ett skrivbord, lekhörna osv. Här flödar det naturliga ljuset in via fönsterpartier i olika väderstreck.
Ytskikten pryds av parkettgolv, vitmålade väggar samt en charmig ”fondvägg” bestående av liggande vitmålad träpanel.
Här inne finner ni även kaminen som verkligen höjer mysfaktorn i detta trevliga rum! Snyggt inbyggt invid kaminen har ni även utrymme för vedförvaring.

BADRUM
Entréplan tillhandahåller även ett rymligt och helkaklat badrum i moderna och sobra färgval. På golvet ligger ett grått kakel och på väggarna sitter ett vitt kakel. Inredningen består av badkar, dusch, WC, handfat med kommod, spegel samt badrumsskåp. Ett fönster släpper in härligt med naturligt ljus.

ÖVRE PLAN:
Övre plan erbjuder två sovrum på varsin sida av våningsplanet. Emellan dessa rum finns även ett allrum som nuvarande ägare även använder som ett extra sovrum. På våningsplanet finner ni även en nyligen renoverad WC.
Det största sovrummet på våningsplanet erbjuder bra med utrymme för säng och diverse annat möblemang. På golvet ligger en snygg plastmatta och väggarna är målade i vita/gråa kulörer. Även taket är vitmålat. Ett fönster släpper in härligt med ljus.


KÄLLARPLAN:
Huset erbjuder även ett rymligt källarplan där ni finner mycket förvaringsmöjligheter, inredd gillestuga som fungerar perfekt som TV-rum, lekrum/hobbyrum eller som ett extra sovrum. I källaren finner ni även en äldre bastu samt duschrum i behov av renovering. I anslutning till detta utrymme har ni även en tvättstuga. Från tvättstugan når ni tomten via en ytterdörr och trapp.

GARAGE/ TOMT
Invid huset ligger ett vidbyggt garage med plats för en bil samt förvaring. På uppfarten inryms med lätthet två bilar. På tomten står även två ytterligare byggnader som ger bra med förvaringsmöjligheter. Tomten är en av de större på området och erbjuder bra med utrymme för aktiviteter såväl på framsidan som på baksidan.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Fastighet Timmermannen 9
Boarea 125 kvm
Biarea 90 kvm
Byggnadsår 1961
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä / betong
Fasad Trä
Fönster 2-glas kopplade i bågar / enstaka 3-glas isolerrut
Bjälklag Betong
Tak Tegel
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme, kamin
Ventilation Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-10-01
Energikonsumtion 140 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 1 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 410 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 201 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 209 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 209 000 kr
Värdeår 1961
Summa inteckningar 1 583 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 44 744 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 23 158 kr
  • Vatten/avlopp: 5 099 kr
  • Försäkring: 4 576 kr
  • Renhållning: 3 911 kr
  • Hushållsström: 8 000 kr

Driftkostnaden baseras på nuvarande ägares förbrukning och uppgifter, kan därför komma att ändras. Driftkostnaden bör därför tolkas som ett exempel. Renhållning: Renhållning: Fast + rörlig avgift per kilo avfall Vatten och Avlopp: Fast avgift vatten: 3 364 kr/år Rörlig avgift utifrån beräknad årsförbrukning på 83 m3: 1735 kr (20,90 kr/m3) Fjärrvärmeförbrukning: 22 756 kWh Elförbrukning: 11 502 kWh

Tomt

Tomtarea 1024 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Vännäs ligger väster om Umeå ca 3 mil från Umeå centrum. Vännäs är en gammal kyrkby som bildades 1825 men området omnämdes redan 1535. 1986 upprättades tvärbanan mellan Umeå och Vännäs vilket underlättar för veckopendlare. Här annordnas Vännäsdagarna vilket är en årlig marknad som kombineras med en festival och är mycket uppskattad. Här får man möjlighet till naturliv samtidigt som man har närheten till centrum med ett bra serviceutbud.

Närområde

Vännäs centrum med bl.a. livsmedelsbutiker, systembolag, vårdcentral, apotek, flertalet klädbutiker och restauranger.

I Vännäs finns ett flertal förskolor, låg och mellanstadium Vegaskolan, högstadium Hammarskolan och gymnasieskolan Liljaskolan. Vegaskolan är nyligen utbyggd där kommunen har fått sitt nya bibliotek. På vintertid kan du nyttja slalombacken Middagsberget och de många skoterlederna och skidspår som finns i området.

Vännäs erbjuder ishall, fyra idrottshallar, biblotek, motormuseum, Vännäs bad & camping samt fiske.

Jämteböle är en genuin byamiljö med badplatser, grillstugor, bygdegård och bagarstuga.

Kommunikation

Det finns goda pendlingsmöjligheter till Vännäs och Jämteböle. Det finns lokalbussar och tåg. E12 går strax utanför Vännäs, från Umeå och fortsätter mot Lycksele. Även Riksväg 92, som är gemensam väg med E12 till Umeå, går genom Vännäs.

Övrigt

Förutom det familjevänliga Vännäsbadet med uppvärmda bassänger finns det ett flertal badsjöar inom ett par mils avstånd, Mjösjö, Hjåggsjö, Snåltjärn, Tallbacken, Pengsjön samt Umeälven och Vindelälvens naturreservat.

Räkna på ditt nya boende