VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Stenmarksvägen 1A

Välkommen till Stenmarksvägen 1A! På andra våningen finner du denna fantastiska bostad som utstrålar en fräsch och underbar charm. Missa inte chansen att äga denna tvårumslägenhet som sträcker sig över 54 kvadratmeter i ett mycket attraktivt område. Här kan du bo bekvämt och tryggt. Ljuset flödar in i lägenheten och skapar en förtrollande atmosfär. Det generösa vardagsrummet ger möjlighet att bjuda in vänner och familj till middagar och fester!

Denna pärla ligger högt och avskärmat, vilket ger dig en fantastisk utsikt över omgivningarna. Området erbjuder en perfekt balans mellan närhet till stadslivets bekvämligheter och tillgång till grönområden med närhet till skog, natur samt idrottsmöjligheter som elljusspår.

Bostaden har ett utmärkt läge med gångavstånd till centrum, buss- och tågstation, samt närhet till förskolor, skolor, mataffärer, gym, universitet och sjukhus.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3964 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1945
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Haga - En förtjusande tvårumslägenhet i det nedre området av Haga med generös takhöjd!

Stenmarksv 1A Robin
Stenmarksv 1A Robin

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stenmarksvägen 1A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3


HALL:
Stig in i denna inbjudande hall där de vita väggarna elegant kontrasterar mot det ljusa parkettgolvet. Här finns praktiska inbyggda garderober och en smidig avhängningsyta som gör det enkelt att snabbt hänga av dig när du kommer in.

KÖK:
Direkt till höger öppnar sig det smakfullt renoverade köket, som imponerar med sina vita köksluckor, träarbetsbänk och moderna detaljer såsom infällda spotlights. Maskinparken inkluderar en kombinerad kyl/frys, en diskmaskin, en integrerad ugn, en induktionshäll och en spisfläkt.

SOVRUM:
Fortsätt rakt fram till höger och du kommer till lägenhetens charmiga sovrum med väggar prydda av tapetsering och ett vackert ljust golv. Här finner du även två inbyggda garderober och tillräckligt med utrymme för en arbetsplats om så önskas.

VARDAGSRUM:
Lägenhetens höga tak (2.7 meter) skapar en imponerande atmosfär i det välplanerade vardagsrummet, där ljusa väggar förstärker rymdkänslan. Här har du plats för en bekväm soffa, en tvbänk och ett större matbord, perfekt för de stunder då du vill bjuda in nära och kära. Balkongen, nås direkt från vardagsrummet, ger dig en avkopplande plats badad i eftermiddagssol.

BADRUM:
Det stambytta badrummet är praktiskt utformat med klinkergolv och väggar klädda i kakel. Här finns alla bekvämligheter som wc, tvättställ, spegel, ett högskåp, en rymlig dusch och en handdukstork.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1945
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd, samlingslokal med gästrum och tvättstuga med torkrum.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-01
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212306001-0009
Pris 1 795 000 kr
Avgift 3964 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive värme, vatten och tv. Kabel-tv/bredbandsavgift 150kr, tillägg balkong 120kr ingår i månadsavgiften. Föreningen har individuell mätning på elen. En viss andel ingår i månadsavgiften men beroende på förbrukning kan extra avgift tillkomma eller pengarna tillbaka. Detta regleras en gång per år.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 74 659 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Långfristiga + kortfristiga skulder - eget kapital x andel i årsavgift.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1782
Gatuadress Stenmarksvägen
Hemsida www.stenmark135.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheten Hornet 7 i Umeå kommun. På fastigheten finns tre byggnader som består av 56 lägenheter fördelade på 1:or - 3,5:or, med adresserna Stenmarksvägen 1 A-B, 3A-B samt 5A-B. Husen är uppförda under 1945 till 1946. Byggnaderna har fint ljusinsläpp och är ställda i nordsydlig riktning. Föreningen har 2 st gemensamhetslokaler fördelade på samlingslokal samt ett gästrum med bastu.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god och föreningen är stabil. Avgiften höjdes senast den 1/7-2021 då den höjdes med 1%. Månadsavgiften blev sänkt i år (2023) med 4 % då föreningen installerat IMD (individuell elavläsning). Elen kommer då separat och inte med schablon som tidigare.
Avgiften kommer troligtvis höjas nästa år men eftersom budgetarbetet inte görs förrän till våren vet vi inte vilken höjning det eventuellt blir, enligt föreningens förvaltare 2023-10-24.

HUSETS SKICK
1996 - Byte värmekulvert, tamburdörrar, el-rot och trapphusmålning.
2005 - Renovering balkonger
2015 - Byte termostater och luftskruvar
2017-2018 - Relining ventilationskanaler. Byte av hängrännor.
2018-2019 - Byte vindskivor, takfötter samt viss takrenovering. Stamspolning.
2022 - Reparation takbryggor samt diverse ytterligare takreparationer. Byte fönsterbleck på samtliga fönster ovan källarplan, dock ej på balkonger. Helrenovering av samlingslokal och övernattningslägenhet. Stamspolning.
2023 - stamspolning och byggt ett nytt staket.

GÅRDEN
Fin innergård med sittgrupper, grillplats, odlingslotter, grönytor och syrenberså.

BILPLATS
Motorvärmarplats kostar 200 kr/mån. Det finns 4 lediga platser i nuläget. 1 person i kö, enligt Riksbyggen 2023-10- 24. Kön hanteras f o m 2022 av Riksbyggen.
Fråga har inkommit till föreningen gällande laddplatser och det är något som styrelsen ska titta vidare på.

TVÄTTSTUGOR
Finns belägen i hus 1 och här finns 2 st tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

KABEL TV OCH INTERNET
IP-telefoni, internet och Kabel TV via Tele2. Ingår som ett obligatoriskt tillägg i den angivna månadsavgiften.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensamhetsutrymmen finns i form av samlingslokal och gästrum med bastu. Gemensamhetsutrymmen bokas via Riksbyggens app ”Mitt boende”. Det finns dessutom cykelförråd och hobbyrum.

ÖVRIGT
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.
Till lägenheten hör två förråd. Möjlighet finns att hyra extra förråd om så skulle önskas. Merparten av de extra förråd som finns är kallförråd på vindarna. De extra förråden har olika priser som baseras på storlek samt om det är kallt eller varmt. Det kallförråd som idag finns kvar har en kostnad om 50:-/mån och är beläget på vinden på Stenmarksvägen 3A. I dagsläget bara ett extra förråd kvar för uthyrning.
I föreningens sophus tillämpas sopsortering. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och förvaltare 2023-10-24. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningen har även en kollektiv hemförsäkring. För mer information se även föreningens hemsida www.stenmark135.se
Överlåtelseavgift 1182 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Balkong Balkong i söderläge

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende