VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Berghem, Umeå

Orienteringsstigen 8C

En halv trappa upp finns denna drömtrea med bevarad charm. Fint burspråk i kök och vackra fönsterbrädor i marmor - som sagt, en drömtrea som måste upplevas på plats. Lägenheten disponerar balkong mot lummig gård, rymligt vardagsrum, kök i klassisk stil med burspråk, stambytt badrum med klinker och egen tvättutrustning, två sovrum samt gott om förvaring i garderober. På omtyckta Berghem bor du med promenadavstånd till Universitet, sjukhus, IKSU och affärer. Mycket stabil förening med stark ekonomi och låg avgift som inkluderar allt. Fina faciliteter för de boende som tex gym, tvättstuga, samlingslokal, övernattningsrum. Till lägenheten hör dessutom två förråd. Här finns alla möjligheter att skapa ditt eget drömboende. Mer information kommer...visning kommer hållas under vecka 37. Välkomna att boka visning via vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 71 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4482 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1952-54
Pris 2 295 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Orienteringsstigen 8C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Renoverad 3:a på första våningen med både charm och personlighet i centrala stadsdelen Berghem. Området erbjuder allt man kan behöva såsom restauranger, livsmedelsaffär, kiosk, bra kommunikationer, Universitet, Sjukhus och träningscenter. Rymligt och modernt kök med burspråk och badrum med kakel och klinker. Från vardagsrummet nås en privat balkong i sydväst läge.

HALL
Öppen hall med både garderober och utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Vitmålade väggar och laminatgolv.

KÖK
Renoverat kök med både charm och personlighet där burspråket erbjuder yta för matplats. Vit köksinredning blandas med öppna hyllor i ek som matchar bänkskivan i ek. Rostfria vitvaror och skafferi. Väggarna kläs av turkos mosaik, tapet och vitmålade väggar. Här finns kyl, frys, vask, diskmaskin, spis, ugn, fläkt, skafferi och tidstypisk kryddhylla. Laminatgolv. Från köket nås det ena sovrummet som idag används till matsal.

SOVRUM/MATSAL
Laminatgolv och vit tapet. Garderober.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum som kan rymma både sittgrupp och matplats. Vackert parkettgolv och ljusgrå tapet på väggen med en fondvägg. Här finns utgång till den privata balkongen.

SOVRUM
Vita väggar med svart fondvägg och laminatgolv. Gott om förvaring via skjutdörrsgarderob.

WC
Badrum med kakel och klinker i vitt och ljusgrått. Det är förberett för att sätta in egen tvättmaskin. Här finns skåp, dusch, WC, tvättställ och spegel.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 71 kvm
Byggnadsår 1952-54
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-24
Energikonsumtion 75 kWh/m2 år.
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12309.000.0102
Pris 2 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift 4482 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Inre reparationsfond 609 kr
Andel i förening 0,9514%
Andel av årsavgift 0,95153%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 9
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1774
Gatuadress Rågången
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Nabo och tekniskt av Riksbyggen, fastighetsförvaltningen är via FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjs med 3,5% 1/7 2022, enligt ordförande 2022-06-08.

HUSENS SKICK
2022: Ny markdränering, samt förbättring av utemiljön. Installera elbilsladdning till ett antal p-platser ute och inne.
2021: Inspektion av balkonger
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERING
2022: Ny markdränering (start innan sommaren)
2023: När markdräneringen är avslutad behöver man kapa ner balkongerna och upp nya, detta då betongplattan åldrats. Man kan då sätta upp likvärdig balkong men det blir inte dyrare att förstora balkongerna något. Ett annat alternativ är inglasning. All förändring från nuvarande tillstånd kräver stämmobeslut och bygglov. Mer information presenteras till medlemmarna under 2022.

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsmöjligheter:
64 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe, 150 kr per månad. 13 stycken i kö (Riksbyggen).
21 st parkeringsplatser i garage, 480 kr per månad + elavgift på 250 kr för laddstolpe. 27 stycken i kö (Riksbyggen).
4 st mc-platser i garage, 150 kr/mån. 3 stycken i kö (Riksbyggen). 2022-06-08.
Det finns även 12 gästparkeringar fördelade över husen. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning, uthyrningen sker via Riksbyggen. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende