VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/City, Malmö

Majorsgatan 14

*PRIVATVISNINGAR ERBJUDS!*

Perfekt cityläge, på lugn tvärgata har vi nöjet att presentera en generös trea med trevliga sällskapsytor. Ta dig ut genom porten och direkt finner du utbudet av stadens butiker, caféer och restauranger. Mer centralt blir det inte! Lägenheten är belägen på femte våningen med hiss från markplan. Såväl kök som vardagsrum är rymliga till ytan och vi får enkelt plats med matplatser och soffhörna. Vidare bjuds det på två sovrum varav det ena innehar otroligt god förvaring i stora inbyggda garderober längs en vägg och det andra en praktisk klädkammare. Ifrån det större sovrummet nås även den härliga balkongen i västerläge! Lägenheten bjuder dessutom på ett stilrent badrum med tvättmaskin och en rymlig och möblerbar hall som leder oss in i bostadens alla rum.

Föreningens renoverade innergård bjuder på trädäck, grönska, murad grill och lekplats - en riktig oas mitt i stan och en perfekt plats för de små.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse och bokning av visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 83 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6088 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1979
Pris 2 995 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Yteffektiv trerummare högt upp i huset mitt i city!

Profilering maklarbild_hires

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Majorsgatan 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 83 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 83 kvm
Byggnadsår 1979
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-11-05
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 864-1-2402
Pris 2 995 000 kr föreslagen budstart
Avgift 6088 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,2746%
Andel av årsavgift 2,2746%

Förening

Föreningsnamn Brf Brita 14
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769635-3544
Gatuadress Majorsgatan 12
Postnummer 21141
Ort MALMÖ
Hemsida https://brfbrita14.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Brita 14 tillträdde fastigheten 2017-12-22 och ligger i city. Föreningens hus har adresserna Majorsgatan 12-16 och Amiralsgatan 7. Föreningen äger fastigheten/tomten. En bostadsrättsförening i hjärtat av Malmö, nära till stadens puls, grönområden och närheten till havet. En oas mitt i centrum.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen eller via www.brfbrita14.se
Föreningens ekonomi Föreningens banklån löpte ut under sommaren 2022 och därför beslutades det om en avgiftshöjning om ca 30% pga. det förändrade ränteläget. I dagsläget finns inga fler planerade avgiftshöjningar. Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 49
Antal hyresrätter 10
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan.

2021 Underhållsarbete på hiss
2020 Renovering av gård
2019 relining av avloppsstammar
2017 Byte av undercentral
2014 Uppdatering av maskinell utrustning tvättstugan
2011 Hiss Majorsgatan 12
2009 Hiss Majorsgatan 14 samt byte av garageport
2003 Hiss Majorsgatan 16
1996 Renovering av fönster

Renoveringar byggnaden Amiralsgatan 7:
1982: Utfördes en större renovering av byggnaden som avsåg renovering av tappvattenstammar, avloppsstammar, värmeledningar, radiatorer, el, värmecentralen samt ny mekanisk frånluftsventilation.


Framtida underhåll:
I kommande perioders underhåll ingår bland annat underhåll av fasad, uppdateringar av ventilationssystemet i delar av byggnaden. Eventuellt byte av fönster samt tak mot gården, finns ej några beslut i dagsläget på om och när detta i så fall ska ske.
Parkering Föreningen har 37 garageplatser på Majorsgatan 12 som hyrs ut till medlemmar till en kostnad om 550 kr/månad, kösystem tillämpas. Möjlighet till parkering finns även i närliggande P-huset Anna.
Tv och bredband Föreningen har kabel-TV via Comhem. Basutbudet ingår i avgiften. Internet: Tecknas själv av boende. Föreningen har grundavtal med Comhem och Telia.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gemensam lummig innergård vilken erbjuder trätrall, utemöbler, lekplats och grill att nyttja fritt.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en tvättstuga på markplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt två torkrum.

det finns även bastu, motionsrum/pingisrum för alla medlemmar att nyttja.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren 2022-11-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Föreningen vill ha in anmälan från bostadsrättsinnehavare innan arbete påbörjas som avser mer omfattande renoveringar av lägenheten, exempelvis vid badrumsrenoveringar, köksrenoveringar och ingrepp i bärande konstruktion.

Dokument

Området

Centrum/City är en av Malmös mest aktiva platser när det kommer till uteliv och shopping, det finns även lugnare ställen på östra sidan av stadsdelen. Denna stadsdel består av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Det är en väldigt mysig miljö då husen sträcker sig tillbaka till 1558 med Thottska huset. En av de få stadsdelarna i Malmö som har bevarat sina gammla byggnader.

Närområde

I Malmö city hittar du många möjligheter till aktiviteter, all shopping oavsett om du gillar köpcentrum eller mysiga gatubutiker hittar du det mesta i denna del. Det finns även gym av diverse olika kedjor som nordic wellness och fitness24seven. När det kommer till restauranger finns det många bra alternativ oavsett om du vill ha billig gatumat eller fin restaurangmat.

Kommunikation

Kommunikationen i Malmö centrum är optimal då du har Centralstationen väldigt nära där nästan alla busslinjer passerar, det finns även tillgång till tåg där du kan välja att åka över till Danmark eller resa till andra städer i Sverige som Stockholm eller Göteborg.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I Malmö centrum finns det även möjlighet för uthyrning av trampbåt under sommartid. I närheten av Centrum ligger även Malmöhus slott som även är södra Sveriges största museum med bla. Konst och andra antikviteter.

Räkna på ditt nya boende