VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Dammfri, Malmö

Korsörvägen 12A

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av privat visning!

Välkomna till denna fräscha funkislägenhet, fint belägen mellan Pildammsparken och Rönneholmsparken. Här möts vi av en välplanerad och genomgående bostad med fönster i två väderstreck som skapar ett ljuvligt ljusflöde genom hela lägenheten. Lägg därtill härlig fiskbensparkett, brädgolv och en fin takhöjd som ger en extra känsla av rymd samt en väl tilltagen balkong i härligt söderläge. Lägenheten fördelar sig över 68 kvadratmeter med ett stort sovrum, ett mindre som passar utmärkt som kontor/gästrum/barnrum, goda förvaringsmöjligheter, generöst kök, renoverat badrum samt ett rymligt och socialt vardagsrum med utgång till balkongen. Som grädde på moset ingår det även fri parkering för föreningens samtliga medlemmar! Här bor du på en av Dammfris lugna gator med närhet till både hav, shopping, nöjen och kommunikationer.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 68 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4644 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 2 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mysig trerummare med balkong i söderläge!

Profilering maklarbild_hires

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Korsörvägen 12A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 68 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 68 kvm
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Stor och välkomnande hall som leder vidare till bostadens samtliga rum. Goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vita.

Vardagsrum

Ljust och socialt vardagsrum som inrymmer både matplats och soffhörna. Utgång till balkong. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vita.

Sovrum

Generöst sovrum som med enkelhet ger plats åt större dubbelsäng med tillhörande sängbord. På golvet ligger ett ljust brädgolv och väggarna går i en grå ton.

Kök

Stort kök med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Luckorna går i vitt med svarta beslag, en träfärgad bänkskiva och vitt kakel. Plats för köksbord. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. På golvet ligger brädgolv och väggarna går i en behaglig grön ton.

Sovrum

Mindre sovrum som idag används som barnrum men som också fungerar utmärkt som kontor eller gästrum. På golvet ligger ett ljust brädgolv och väggarna är vita.

Badrum

Snyggt renoverat badrum utrustat med dusch med vikbara väggar, wc, kommod, spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger ett klinker i en ljus grå ton.

Balkong

Mysig balkong vänd mot den lugna innergården i härligt söderläge. Här ges det plats åt både utemöbler som en odlingshörna för den som önskar!

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-01-07
Energikonsumtion 1603 kWh/m2 år.
Primärenergital 175

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208507001-0003
Pris 2 695 000 kr
Avgift 4644 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, vatten, tv, bredband via fiber, parkering på innergården samt bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 6,48481%
Andel av årsavgift 6,60988%

Förening

Föreningsnamn Brf Wore 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-0917
Gatuadress Korsörvägen 12A
Postnummer 21747
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Wore 2 är en äkta förening som bildades 1947 och huset stod färdigt 1949. Föreningen består av 15 lägenheter, alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger sin mark i form av fastigheten Jylland 4 i Malmö kommun med adress Korsörvägen 12 A-B. Riksbyggen är ekonomisk förvaltare.
Föreningens ekonomi Föreningens årsavgift ändrades 2016-01-01 då den höjdes med 2%. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om oförändrad årsavgift. Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 15
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2014 Byte källardörrar soprum
2014 Byte källarfönster
2010 Elarbeten, alla elledningar i fastigheten samt alla lägenheter är utbytta
2010 Injustering radiatorer
2005 Omfogning av fasad
2004 Utbyte kall- och varmvattenstammar. Avloppsstammar spolade och kontrollerade, i gott skick
1995 Fasadrenovering
1984 Fönsterbyte
1982 Takomläggning
1977 Installation fjärrvärme

Föreningen undersöker priser för att utföra en relining av avloppsstammarna. Inget datum för detta är ännu beslutat. I övrigt är inget större underhåll planerat.
Parkering I avgiften ingår en parkeringsplats på innergården. I området råder boendeparkering, för mer information om boendeparkering kontakta Malmö Stad.
Tv och bredband Kabel-TV: Telias basutbud, ingår i avgiften Bredband: Telia via fiber 100/100 Mbit, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På gården har föreningen satt upp pallkragar för de medlemmar som är odlingsintresserade vilket har visat sig vara ett mycket uppskattat inslag.
Gemensamma utrymmen Det finns en tvättstuga belägen i källaren. Den består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har även ett enkelt gym i källaren, en övernattningslägenhet, piskbalkong och ett större gemensamt vindsförråd. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och ett hobbyrum beläget i källaren.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av säljaren samt berörd förening 2022-08-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Dammfri är en stadsdel i Malmös innerstad och som angränsar till Rönneholm och Pildammsparken. Här bor du med endast ett stenkast till havet och stadens centrum, på perfekt cykel och -gångavstånd.

Närområde

I området har du flertalet livsmedelsbutiker, mysiga fik och restauranger.

Kommunikation

Kollektivtrafiken i Dammfri har bra busslinjer där bland annat linje 1 tar dig från Dammfri genom större delen av centrum och ända ut till Kristineberg via Oxie.
Linje 3 och 10 tar dig till centralen på några minuter och vidare ut till Lindängen.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner du den mysiga parken Rönneholmsparken som uppfördes på 1700-talet. En kort promenad bort finner du även Pildammsparken som bjuder på bra motionsspår och utegym.

Räkna på ditt nya boende