VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vita Höja, Malmö

Karolingatan 10

Nu finns möjlighet att förvärva en rymlig och genomgående 3:a belägen på våning två med stor inglasad balkong! Utsikt över den gröna innergården med fint ljusinsläpp från tre väderstreck samt hiss från markplan ger fin bekvämlighet. Här finns möjligheter att skapa ett hem utefter smak och tycke i en stor och stabil förening, bland grönskande omgivningar. Närhet till serviceutbud samt kommunikationer in till city såväl som kranskommunerna tack vare närliggande ringvägarna gör att du bor lugnt men med närhet till det mesta!
Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 85 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4179 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1969
Pris 1 650 000 kr

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Eftertraktad trea på Vita Höja!

Planritning

planskiss
planskiss
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Karolingatan 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 85 kvm
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Vi tar hissen upp till andra våningen och välkomnas in i lägenheten genom ytterdörren. Vi möts av en rymlig hall som ansluter till samtliga rum i bostaden.

Sovrum

Intill hallen finner vi lägenhetens första sovrum som bjuder på ett härligt ljusinläpp med hjälp av det stora fönsterpartiet. Sovrummet är klätt i ett ljust parkettgolv och tapet i en ljus kulör. Här har vi även förvaringsmöjligheter med hjälp av platsbyggda garderober.

Badrum

Från hallen hittar vi bostadens första badrum i bra storlek, inrett med en plastmatta i neutral nyans samt våtrumstapet i en ljus kulör. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegel och dusch.

Kök

På motsatt sida av badrummet når vi köket där inredningen bär vita köksluckor. Vi har goda förvaringsmöjligheter med hjälp av över- och underskåp. Köket är dessutom utrustat med en praktisk arbetsbänk, spis, ugn, fläkt samt delad kyl och frys. I det rymliga köket finns dessutom plats för en matgrupp.

Gäst-WC

Gäst-WC:n är inredd i helkaklade vita väggar och golvet klär klinker i en naturnära kulör. WC:n är utrustad med vask och kommod, spegel och toalett.

Sovrum

I lägenhetens andra sovrum som är av det större slaget, vilar det ett ljust laminatgolv och väggarna är klädda i vit tapet. Här får vi plats med en större säng, tillhörande sängbord samt gott om förvaringsmöjligheter med hjälp av platsbyggda garderober.

Vardagsrum

I anslutning till sovrummet och hallen finner vi det rymliga vardagsrummet som bjuder på bra ljusinsläpp, charmigt original parkettgolv samt väggar klädda i vitt. Här har vi gott om plats för en större soffgrupp, soffbord, tv-möblemang samt matgrupp om så önskas.

Balkong

Från vardagsrummet når vi ut till den inglasade balkongen i västerläge som tittar ut mot den grönskande innergården. Här avnjuter vi gärna sommarkvällarna med vännerna och familjen. Balkongen rymmer en större loungegrupp alternativt ett matbord med stolar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-04
Primärenergital 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0222
Pris 1 650 000 kr
Avgift 4179 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatoriskt kostnad om 694kr för värme. Föreningen har individuell mätning av el där medlemmen blir debiterad efter faktisk förbrukning. Total månadskostnad är 4873 kronor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,29701%
Andel av årsavgift 0,30302%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Vita Höja
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8118
Gatuadress Karolingatan 1
Postnummer 21234
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@vitahoja.se
Hemsida http:// www.vitahoja.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Vita Höja bildades 1969 och föreningens fastigheter är uppförda samma år. Föreningen består av 6 niovåningshus med totalt 324 bostadsrätter fördelade på 1:or-3:or, samt affärslokalerna vid Höja centrum. Föreningen äger marken.

Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, dans- och grillkvällar, allsång, loppis, julmarknad m.m. Medlemmarna i föreningen har även möjlighet att vara med i olika studiecirklar, i föreningens regi. Föreningen har ett eget välutrustat gym, som är kostnadsfritt för medlemmarna att använda. Det finns även ett solarium i föreningen, i vilket man kan sola till självkostnadspris. Föreningen tillhandahåller även fastighetsskötare som medlemmarna kan ringa.
Föreningens ekonomi Från och med 2023-01-01 kommer föreningen höja månadsavgiften med 8%.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 324
Antal lokaler 5
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar för ett takbyte, men när är ännu inte bestämt.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Ny belysning på gård, trapphus, vind, källare och garage.
2020 - Breddning av parkeringsplatser.
2019 - Gemensamma utrymmen.
2019 - Huskropp utvändigt
2019 - Markytor.
2018 - Relining av avloppstammarna och ny belysning.
2016 - Takfläktar är bytta.
2015 - Injustering av värmesystem och byte av värmeväxlare.
2014 - Totalrenovering värmecentraler med nya värmeväxlare och reglerutrustning. Även radiatorventiler är utbytta och elementen renspolade.
2011-2012 - Byte av garageportar. Avfallstankar till sopsortering med sopsugar installerade i källare. Avloppsstammar spolade.
1994 - Fasad
1984 - Fönster med ytterbåge i aluminium

Föreningen följer en underhållsplan.
Parkering Föreningen har 272 parkeringsplatser med p-kort där man får ställa sig vart man vill. Parkeringsplatserna kostar 60 kr/mån. Föreningen har dessutom 120 garageplatserna som kostar 175 kr/mån.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Internet kan erhållas via Com Hem. För mer info om utbud och priser, besök www.comhem.se.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningens gård är ett mycket attraktivt grönområde. På gården finns möjligheter till allehanda rekreation, t.ex. boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många möblerade utemiljöer.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns ett kostnadsfritt gym, gemensamhetslokal, bibliotek och hobbyrum. I varje hus som föreningen har finns det en tvättstuga med tillhörande mangelrum, torkrum och torktumlare. Tvättstugor är renoverade för några år sedan och är i fint skick.
Övrigt För mer information besök föreningens hemsida: http:// www.vitahoja.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga P-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Vita Höja är en del av Höja som tillhör stadsdelen Husie, Malmö. Området består utav sex stycken niovåningshus som byggts 1969 och ligger på Malmös högsta naturliga punkt, vilket innebär att många har en milsvid, fantastisk utsikt.

Närområde

På Höja Centrum som ligger i norra delen av området hittar vi en livsmedelsbutik, konditori, frisörsalong samt blomsterbutik. På andra sidan Agnesfridsvägen hittar vi Husies vårdcentral. Det är ca 3 km till Jägersro Center där vi finner matbutik, kaféer, restauranger, klädaffärer och apotek.

Kommunikation

Från hållplats Malmö Höja går linje 170 & 31 som tar dig snabbt både till centrala Lund samt centrala Malmö på nolltid. Ett stenkast bort hittar vi hållplats Västra Skrävlinge där vi hittar MalmöExpressen linje 5 samt linje 33. På 5 minuter tar du dig ut på både yttre samt inre ringvägen vilket gör att man snabbt till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området har vi även en förskolan Höja samt grundskolan Höjaskolan som huserar ca 530 elever fördelat över årskurserna F-9. På andra sidan Agnesfridsvägen finner vi Husies vårdcentral.

Räkna på ditt nya boende