Visningar

Söndag 2 April KL: 10:40 - 11:30 Tidsbokad visning! Anmälan görs via mäklarens hemsida! Boka
Tisdag 4 April KL: 18:30 - 19:00 Tidsbokad visning! Anmälan görs via mäklarens hemsida! Boka
Boka visning
S:t Knut, Malmö

Henrik smithsgatan 11

En halv trappa upp med närhet till mysiga S:t Knuts Torg finner vi denna charmiga tvåa med välbevarade attribut från husets byggår, 1904. Lägenheten bjuder på gott om uppskattade attribut från förr som djupa fönsterbänkar, höga golvlister, stuckatur och en tilltagen takhöjd. Här erbjuds en bostad med väl tilltagna rum, ett välplanerat kök och rymligt badrum samt ett härligt ljusinläpp från fönster i två väderstreck. Här får ni en bostad där det finns chans att renovera utefter din smak och behov. Området kring S:t Knut har en härligt avslappnad atmosfär och erbjuder, trots sitt centrala läge, en lugn miljö med vackra fastigheter och mysiga caféer. Från Henrik Smithsgatan har du endast en kort promenad till Triangeln och Malmö centrum. En kort cykeltur bort har vi Möllans pulserande krogliv samt grönskan på Folkets Park. Denna bostad vill du inte missa!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2339 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1904
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charmig tvårummare med vackra attribut från tidigt 1900-tal!

Profilering maklarbild_hires Moriskan park 4 - kopia Park 5 - kopia Park

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires
Moriskan
Moriskan
park 4 - kopia
park 4 - kopia
Park 5 - kopia
Park 5 - kopia
Park
Park

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Henrik smithsgatan 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 1904
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft), självdrag

Rum

Hall

Vi går en halvtrappa upp och tar oss in i denna charmiga bostad. Vi möts av en mysig hall med goda förvaringsmöjligheter med hjälp av klädkammaren. Här är väggarna målade i en ljus nyans med klinker i en naturfärgad kulör.

Badrum

I direkt anslutning till hallen finner vi badrummet som är helkaklat i en naturnära kulör. Badrummet är utrustat med kommod med vask, spegelskåp, handdukstork, högskåp, toalettstol och duschkabin.

Vardagsrum

Vidare finner vi det väl tilltagna vardagsrummet som är målat i en grå nyans som samspelar sig väl med det träfärgade laminatgolvet. Här får vi plats med soffgrupp, soffbord, tv-möblemang samt matbord. Vardagsrummet gör det till en perfekt plats att bjuda sina nära och kära på middag.

Kök

Köket når vi genom vardagsrummet och möts av luckor i vitt, vitt kakel samt bänkskiva i massivt trä. Här har vi goda förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, fläkt, ugn samt kombinerad kyl och frys. Sittyta finns vid bardisken med vy över vardagsrummet.

Sovrum

Till vänster om hallen möts vi av sovrummet som bjuder på ett härligt ljusinläpp och är i bra storlek med förvaringsmöjligheter tack vare den platsbyggda garderoben. Här får vi plats med en större säng, sängbord samt skrivbord om så önskas.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-11-25
Energikonsumtion 2245 kWh/m2 år.
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Pris 1 695 000 kr
Avgift 2339 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 170 kr/mån för bredband. Den totala månadskostnaden blir då 2 509 kr.
Andel i förening 3,7849%
Andel av årsavgift 3,7849%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt föreningens årsredovisning 2021.

Förening

Föreningsnamn Brf Malmöbryggeriet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716439-4970
Gatuadress Henrik smithsgatan 11
Postnummer 21156
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsförening Malmöbryggeriet är en äkta förening som bildades -91, den består av 16 st lägenheter varav en är hyresrätter. Förvaltningen svarar SBC för. Huset byggdes 1902.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde inte månadsavgiften inför 2023. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 16
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2023 - Renovering av källare.
2024 - Lagning av fasad mot innergård.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Lagning av fasadsockel.
2021 - Målning av plåttak.
2021 - Renovering av fönster mot gata, nedervåning.
2019 - Vattenstambyte.
2018 - Värmeväxlare och styrcentral.
2015 - Renovering av skorstenar.
2014 - Relining av avloppsstammar i källare.
2013 - Indragen fiber för bredband och tv.
2013 - Elstambyte.
2012 - Underhåll hyreslägenhet nr 15.
2012 - Målning av träfönster på bottenvång.
2011 - Relining av avloppsstammar.
2010 - Målning av trapphus.
2010 - Renovering av tvättstuga.
2010 - Lagning av sprickor i fasad mot gård.
2009 - Blyinfattade fönster renovering/byte.
2006 - Spolning av avloppsrör.
2005 - Fönsterbyte.
2000 - Lagning och ommålning, fasad mot gator.
2000 - Omfogning av fasadtegel.
2000 - Omläggning av tak.
Parkering Boendeparkering finns i området. Kontakta P-Malmö för mer information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband (100100) via Telia. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 170 kronor i månaden och grund utbudet ingår. Går att utöka om man skulle önska.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har en välskött gårdsyta där vi finner grillmöjligheter, cykelställ, grönska och bord.
Gemensamma utrymmen Fullt utrustade tvättstugor som är belägen i källaren. Cykelparkering på gården.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Det finns ett källare och vindsförråd till lägenheten.

Dokument

Området

Malmös kulturkvarter S:t Knut är en central stadsdel beläggen i Västra Sorgenfri. Området består till största delen av flerbostadshus som är uppförda i nordisk klassicistisk arkitektur. Förutom en stor variation av restauranger och caféer så finner vi även skolor för alla åldrar. Vi finner flertalet förskolor där vi bland annat har den judiska förskolan Chinuch. Vi har grundskolan Sorgenfriskolan som huserar klasser från förskoleklass till årskurs nio. I området har vi även den nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan som har klasser från årskurs sju till nio. På andra sidan Föreningsgatan hittar vi även Pauliskolan som utbildar ca 1100 gymnasieelever.

Närområde

I området finner vi ett stort utbud av caféer med smakrikt kaffe från mikro-rosterier samt restauranger med olika kulinariska bakgrunder där bland annat vår favorit Spoonery finns. På andra sidan Amiralsgatan finner vi en större Coop och runt i området finns mindre matbutiker så som den populära Ekolivs som säljer närproducerat och ekologiska varor. I den södra delen av området hittar vi den lokala vårdcentralen Sorgenfrimottagningen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. I den sydvästra delen av området har vi Amiralsgatan där vi finner Linje 5 samt linje 32. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. Linje 32 tar dig mellan Norra Hamnen och Käglinge med bland annat stopp i centrala Malmö. Området avgränsas i nordväst av Föreningsgatan där vi finner linjerna 6 och 34. Linje 6 tar dig mellan Toftanäs och Klagshamn och passerar genom större delen av Malmö. Linje 34 tar dig från Sibbarp och dess härlig badstrand till Värnhem. Den som gillar att ta sig runt på cykel kommer snabbt märka hur nära centrum är och hur enkelt man tar sig runt i Malmö med hjälp av dem uppmärkta cykelbanor. För bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen på några få minuter för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

I området finner vi Sorgenfri idrottsplats där bland annat Malmö City FC tränar regelbundet. Under sommaren öppnar Folkets Park upp deras aktiviteter där det alltid finns något att göra, både dag som natt. För dem minsta barnen så finns det hoppkuddar, teaterföreställningar eller varför inte besöka Terrariet där vi kan bekanta oss med allt som kryper, krälar, hoppar och klättrar. I parken ligger även restauranger från Folkparksgrillen som serverar saftiga högrevsburgare till Far i Hatten som serverar mat efter säsong och vedeldade pizzor.

Räkna på ditt nya boende