Visningar

Torsdag 8 December KL: 17:30 - 18:00 Bokad visning, vänligen anmäl dig! Boka
Söndag 11 December KL: 11:30 - 12:00 Bokad visning, vänligen anmäl dig! Boka
Boka visning
Ribersborg, Malmö

Fridhemstorget 20B

Välkommen en halvtrappa upp till en helt inflyttningsklar lägenhet! Här bor du i trivsamma och centrala Ribersborg i en smart planerad 3:a, två rejäla sovrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett riktigt snyggt badrum med golvvärme. Genomgående och toppmodernt boende med härliga sociala ytor på en attraktiv adress med närhet till mysiga restaurang- och caféutbud. En kort promenad bort ligger Ribersborgsstranden, Slottsparken och även Rönneholmsparkens stora och mysiga grönområden.
Detta är en lägenhet för dig som har höga krav på läge, komfort och funktionalitet.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4030 kr/mån
Rum 3
Våning 1.5 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1944
Pris 2 645 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Christina Ovallius
Reg. Fastighetsmäklare
0708-25 63 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Topprenoverad 3:a en halvtrappa upp på populär adress!

Sergels väg 2 (38494) - 33

Sergels väg 2 (38494) - 33
Sergels väg 2 (38494) - 33

Planritning

Christina Ovallius

Christina Ovallius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fridhemstorget 20B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 64 kvm. faktisk uppmätning norm SS 21054:2020
Hiss Ja

Lägenheten är belägen en halv trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entré

Bra och rymlig hall med stor garderob för mycket förvaring. Parkettgolv, vita väggar och spotlights. Från hallen når man alla lägenhetens rum.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med öppen planlösning till köket. Här finns bra med plats till soffa och annat möblemang. Samma stilrena parkettgolv och de vita väggarna. Snyggt med ledbelysning under gardinerna.

Kök

Snyggt och smart planerat kök i vinkel. Bra med belysning genom ledslinga. Här är det en härlig och öppen planlösning mot vardagsrummet. Mycket förvaring och arbetsyta. Ljust grå skåpsluckor och undertill finns ledslinga för extra belysning, bänkskiva i komposit. Utrustning som finns här är kyl och frys, vask, diskmaskin, spishäll, köksfläkt, ugn och micro.

Sovrum

Sovrum med parkettgolv och vita väggar. Bra med plats till dubbelsäng Plats finns här till garderober. En ljusslinga finns här för extra belysning under gardinerna.

Sovrum

Även det andra sovrummet är rymligt med plats till större säng samt garderober. Även här sitter en ljusslinga för mer belysning under gardinerna.

Badrum

Badrum med marmorinspirerat klinkergolv och kakel. Spotlights i taket, duschhörna med takdusch och med en snygg och rak duschdörr som avskiljare. Här finns WC, handfat med underskåp, spegel med belysning och golvvärme.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-02-14

Ekonomi

Lägenhetsnummer 70005
Pris 2 645 000 kr utgångspris
Avgift 4030 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme & VA (obligatoriskt tillägg på 95kr/mån för kabel-tv tillkommer
Andel i förening 2,89671%

Förening

Föreningsnamn BRF Fridhem 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769612-5124
Gatuadress Fridhemstorget 20B
Postnummer 21753
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Fridhem 20 är en äkta förening som registrerades år 2005. Föreningen innehar fastigheten Krageholm 5 med äganderätt. Fastighetens adress är Fridhemstorget 20A-B. Föreningens byggnad är uppförd år 1944 och består av 41 st bostadslägenheter samt två hyresrättslokaler. Den 31 augusti 2021 förvärvades fastigheten av Brf Fridhem 20 och lägenheterna ombildades till bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.
Föreningens ekonomi Inga avgiftsförändringar är genomförda eller planerade. Inga beslut är tagna i dagsläget. (2022-08-29)
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 41
Antal lokaler 2
Renoveringar Genomförda renoveringar:
2022 - Status besiktning av stammar.
2019 - Yttertaket renoverades.
2017 - Installation datoriserat styrsystem Bastec.
2014 - Indragning nya elstigare till alla lägenheter på adress Fridhemstorget 20A.
2013 - Renovering av gårdsbjälklag.
2000 - Byte av tappvattenstammar.

Planerade/Pågående renoveringar:
Föreningen följer en uppdaterad underhållsplan.
År 1 - Komplettering av taksäkerhet (yttertak), lagning och målning (källare invändigt) och frånluftsfläktar i källare.
År 2-6 - Justering plattor/beläggning på gården, lagning och målning (källare invändigt), byte av maskiner i tvättstugan, underhållsarbeten hissar samt byte av avloppsstammar.
År 7-11 - Omfogning av tegelfasad, renovering av balkonger, lagning och målning (källare invändigt), byte av maskiner i tvättstugan, underhållsarbeten hissar samt byte av termostater.
Status (2022-08-29): Styrelsen ser i dagsläget över År 1-6 och tar in offerter. Styrelsen kommer även se över elen för förbättringar.
Parkering Boendeparkering råder i området. Kontakta Malmö stad för mer information.
Tv och bredband Föreningen har fiberavtal samt kabel-tv via Telenor, varje medlem tecknar eget avtal för bredband. Ett obligatoriskt tillägg om 95 kr/mån tillkommer för kabel-tv.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Trevlig innergård för föreningens medlemmar och med plats till utemöbler.
Gemensamma utrymmen I källaren finns föreningens tvättstuga som består av två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt en mangel. I huset finns även en mindre tvättstuga som kan användas spontant av medlemmarna, tid behöver inte bokas i denna.

I föreningen finns en gemensam innergård för medlemmar att nyttja. Både gård samt miljöuppställningsplats delas med grannföreningen St Andreas. Det finns ett cykelrum i källaren.
Övrigt Föreningen utför tillsyn vid överlåtelse av bostad.

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett källarförråd.
- Enligt föreningen är lägenheten registrerad som 2 rok.
- Enligt föreningen är lägenheten registrerad som 62 kvm men säljaren har valt att mäta upp lägenheten.

Dokument

Området

Ribersborg är känt för sin lugna puls och härifrån har du nära till det mesta! Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är, tillsammans med Slottsstaden och Davidshall, ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden! Området ligger innanför Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljshus. Här bor man nära Ribersborgs strand, eller Ribban som den brukar kallas, men man har även närheten både till parker med fina promenadstråk och till innerstaden!

Närområde

På Ribersborg har man alltid bekväm närhet till vad man än ska behöva. Längsmed Tessins väg hittar vi matbutiker som förenklar veckohandeln. Vi har konditori och fikaställen som Valhall och S:t Jakob som erbjuder på fina bakelser. Och restauranger med olika utbud med allt från burgare på Surf Shack, pasta hos Via Napoli eller husmanskost från Hörnet. I området finner vi även frisörer, skräddare och mindre butiker som möbelbutik och klädesbutiker.

Kommunikation

I norra delen av området längsmed Limhamnsvägen hittar vi stadsbusslinje 7 som tar oss mellan Ön och handelsområdet Svågertorp. Snett igenom Ribersborg har vi Tessins väg där stadbusslinje 3 passerar och är Malmös ringlinje med stopp på Malmö C, Nobeltorget och Erikslust. Längst Regementsgatan i södra delen har vi linje 4 som tar oss mellan Bunkeflostrand och Segevång med stopp genom centrala Malmö. Från Ribersborg har man aldrig långt till något då man på 5 minuter med cykel når pulsen av centrala Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området har vi två stora grundskolor, Fridhemsskolan som huserar ca 450 elever fördelat på årskurserna F-6 samt Ribersborgsskolan som huserar ca 530 elever fördelat på årskurserna F-6. I anslutning till grundskolorna hittar vi även förskolorna Fridhem och Ribersborg. På bekvämt gångavstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende