Ellstorp, Malmö

Eriksdalsgatan 3a

Varmt välkomna till en ljus och rymlig tvåa med rymlig balkong. Lägenheten erbjuder en luftig hall med gott om avhängningsmöjligheter, ett hemtrevligt kök med gott om förvaring i under- och överskåp, ett rymligt sovrum med gott om förvaring i inbyggda garderober, stort helkaklat badrum samt ett stort sällskapsrum med utgång till bostadens balkong!
Detta hem ligger i en omtyckt och välskött bostadsrättsförening.

I hjärtat av Katrinelund säljs nu en perfekt planerad tvåa. Goda kommunikationsmöjligheter med buss som tar dig snabbt in till stan och Lund från Värnhem. Två väldisponerade sovrum med plats för bredare säng samt förvaring. Snyggt och välplanerat kök som rymmer mycket förvaring bakom vita skåpsluckor. Balkong i uppskattat läge som vetter in mot föreningens mark. Rymligt vardagsrum, gott om plats för både soffgrupp som för matplats.
Solid förening med god ekonomi.
Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 59.5 kvm
Avgift 3353 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris

Ansvarig mäklare
Fabian Rietz
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
William Dam
Reg. Fastighetsmäklare
0766-455727
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Välplanerad tvårummare på lugnt läge!

Fabian Rietz

Fabian Rietz

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Eriksdalsgatan 3a

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59.5 kvm. Föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Boarea 59.5 kvm
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Rum

Hall

Vi välkomnas in i en praktisk hall med gott om avhängningsmöjligheter och förvaring i en garderob. På golvet ligger klinker och väggarna pryds i vitt färg.

Badrum

Till höger in i hallen finner vi bostadens rymliga helkaklade badrum. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp, handduktstork och dusch.

Kök

Vi leds in till det fräscha köket som går i vit kulör med bra förvaring i under- och överskåp. Stänkskydd i kakel och bryts av med en arbetsbänk i grå kulör. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, fläkt, kyl/frys och micro. Rymmer plats för matbord för ca 4 personer.

Sovrum

Från köket hittar vi det rymliga sovrummet med väldigt mycket förvaring i inbyggda garderober. Här får man plats med dubbelsäng.

Vardagsrum

Stort och rymligt sällskapsrum som har plats för stor soffgrupp och plats för middagsbord om så önskas. Stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Här har vi utgång till bostadens balkong.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-22
Primärenergital 141

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5
Avgift 3353 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,37072%
Andel av årsavgift 0,37072%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Eriksdal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5874
Gatuadress Eriksdalsgatan 5b
Postnummer 21216
Ort Malmö
Epostadress Styrelse@hsberiksdal.se
Hemsida www.hsb.se/malmo/brf/eriksdal/om-brf-eriksdal
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Eriksdal är en äkta bostadsrättsförening beläggen i Katrinelund, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av fastigheten 1961 som består av tre bostadshus fördelade på adresserna eriksdalsgatan 3,5 och 7. Det finns totalt 240 lägenheter i föreningen där samtliga innehas med bostadsrätt samt tre lokaler som innehas med hyresrätt.
Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31. För att bli godkänd av föreningen krävs medlemskap i HSB.
Ekonomisk förvaltare: HSB.
Teknisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja avgiften lite varje år för att följa kostnadsutvecklingen och undvika stora höjningar enskilda år. (Ingen avgiftshöjning ansågs vara nödvändig under år 2022)
Äger föreningen marken Nej - Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31.
Antal lägenheter 240
Antal lokaler 3
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2022 - Relining avloppsstammar.
2020 - Gemensam el, varje lägenhetsinnehavare betalar för sin förbrukning.
2020 - Gemensamt bredband installerat.
2019 - Byte av tak på Eriksdalsgatan 5 och 7.
2019 - OVK-besiktning
2019 - Radonmätning (inga anmärkningar på nivåerna)
2019 - Spolning av avloppsstammar.
2017 - Dörröppnare till inre portdörrar i trapphus.
2017 - Belysning vid portarna och gräsplanen utbytta.
2016 - Belysning till grillplatserna utbytta.
2014 - Utbyte av belysning i trapphus
2013 - Spolning av avloppsstammar.
2013 - Fasader och balkong, utökning av p-platser, avfallshantering.
2011 - Renovering av tvättstugor.
2009 - Målning av socklarna.
2008 - Bytt tappvattenstammarna och radiatorerna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR:
2022 - OVK: åtgärder på anmärkningar (sedan ska ombesiktning göras)
2022 - Hissrenovering. Arbetet beräknas vara klart under 2022.
2022 - Nya cykelskjul
2022-2023 - Uppfräschning av utemiljö.
2022-2023 - Renovering av exteriör på kakelideas lokal.
2022-2023 - Putsning av socklarna på de tre husen.
Parkering Parkering: Föreningen disponerar över totalt 162st parkeringsplatser som går att hyra, samt 3 MC-platser. Separat kö tillämpas och kostnaden är ca 300 kr/mån. I övrigt är det boendeparkering i området.
Tv och bredband Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via Tele2. Basutbudet ingår i avgiften. Internet: Föreningen har bredband via Banhof, 1000/1000, ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har två stortvättstugor (med två tvättmaskiner och en torktumlare) och en veckotvättstuga (med tre tvättmaskiner och tre torkskåp) i källaren i respektive hus. Det finns även två torkrum i respektive hus.

Gemensamt cykelrum att tillgå. Fritidslokal finns i källaren i 7 B. Föreningen har gott om sällskapsytor på sina om sommaren gröna och välskötta gårdar. Om våren plockas gemensamma utemöbler och grillar fram och det finns även lekplatser för de små.

Varje lägenhet har ett tillhörande vindsförråd samt ett matförråd i matkällaren. Föreningen har även ytterligare förråd för uthyrning, för mer information kontakta föreningen.

Övriga avgifter: 500 kr/person i medlemsavgift till HSB (fås tillbaka när man flyttar). 300 kr i årsavgift (betalas endast för innevarande år, fr o m året efter betalas årsavgiften av bostadsrättsföreningen)

För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/eriksdal

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-30. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Närområde

I området finner vi bland annat tandläkare, frisör samt någon mindre restaurang. En kort promenad bort finner vi Värnhem med shopping, nöjen och stort utbud av restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

Längst Sallerupsvägen går stadsbusslinje 6 som tar dig mellan Handelsområdet Toftanäs till Klagshamn och passerar genom centrala Malmö. I korsningen Sallerupsvägen/Nobelvägen hittar vi även linje 3 och 33. Linje 3 är Malmös ringlinje som passerar bland annat Malmö C, Nobeltorget och Mellanheden. Linje 33 tar dig mellan Shoppingrika Värnhem och Ön med badstränder och småbåtshamn. Endast någon minut bort finner vi påfarten till motorvägen som leder oss vidare till E22 mot Kalmar eller E6 mot Göteborg.

Parkering

I området finns parkeringsplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I dagsläget planeras det att byggas ytterligare 700 bostäder i norra delen av Ellstorp, intill Östervärns station som knyter samman Kirseberg med de centrala delarna av Malmö.

Räkna på ditt nya boende