VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Dalaplan/Södervärn, MALMÖ

Dalaplan 4E

En mycket ljus och fräsch 30 tals lägenhet med klassiskt parkettgolv och modernt badrum och kök. Genomgående med stor rymd, mycket ljusinsläpp och en god planlösning. Stabil förening med en låg månadskostnad. Närhet till såväl Möllevången som Mobilia och Pildammsparken. Väldigt goda kommunikationer.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 38.2 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2395 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1936
Pris 1 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Otto Gröön
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Perfekt lägenhet ett stenkast ifrån Möllan!

Planritning

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dalaplan 4E

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 38.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 4 av 4

En mycket ljus och fräsch 30 tals lägenhet med klassiskt parkettgolv och modernt badrum och kök. Genomgående med stor rymd, mycket ljusinsläpp och en god planlösning. Stabil förening med en låg månadskostnad. Närhet till såväl Möllevången som Mobilia och Pildammsparken. Väldigt goda kommunikationer. Välkomna!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 38.2 kvm
Byggnadsår 1936
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Bakom säkerhetsdörren stiger man in på stilrent klinkergolv i en matt grå/svart färg. Runt omkring är vita bredspacklade väggar med visa extra detaljer såsom frostade glasrutor i väggen in mot badrummet. Krokar för avhängning finns till höger om ingången och till vänster går man in mot resten av lägenheten.

Kök

Köket som är placerat mellan sovrum och vardagsrum är i väldigt gott skick. Stilrent IKEA kök med vita högblanka luckor mot ett svart kakel med vita fogar. De vitvaror som finns är även de fräscha och samtliga är av märket Electrolux. Här har vi kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Golvet som är genomgående med hallen har samma stilrena klinker.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum. Klassiskt holländskt parkett på golvet samt vita bredspacklade väggar, här finns även klassiska detaljer som lamprosetter. Stort fönster som ger ett bra ljusinsläpp till denna redan ljusa lägenhet. Här får man plats med såväl soffa som arbetshörna alternativt matbord.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum. Stor dusch samt spotlights i taket. Hela badrummet går i svart och vitt.

Sovrum

Smart placerat med fönster mot innergården som ger en lugn och rofylld känsla. Ljusblå, bredspacklade väggar och ett snyggt parkettgolv. Stort nog för dubbelsängen och förvaringsmöbler.

Energideklaration

Utförd Ja, 2019-12-03
Energikonsumtion 2683 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 54
Pris 1 295 000 kr
Avgift 2395 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för internet och kabel-TV 290:-
Andel i förening 1,74724%
Andel av årsavgift 1,424%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 107 358 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Södersol
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-1436
Gatuadress Dalaplan 4
Postnummer 21428
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Södersol är en äkta förening. Föreningen köpte huset 1936 och består av 43 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har 4 lokaler. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 443 kr/pant samt en överlåtelseavgift om 1108kr som betalas av köparen. Föreningen äger tomten.

Ekonomisk förvaltare: Bredablick
HUSETS SKICK

Utfört underhåll:
Fönster: 3-glas och 2-glas.
El-stammar: Delvis omdragna.
Säkerhetsdörrar installerade.
Tappvattenstammar: Varmvatten bytta -70, kallvatten -80.
Avloppsstammar: Relining -07. I dagsläget finns inga planer på renovering.
Värmesystem: Bytt 2008 - Fjärrvärme.
Tak: Omlagt slutet av -11, början av -12.
Tvättstuga: Bra skick med maskiner från 2013.
Innergården renoverades under 2014 med fin grillplats och miljöhus.
Nya portar med porttelefon och taggsystem sattes in 2013.
Bastu, relaxavdelning samt gym har byggts i fastighetens källare 2016, bastun kommer vara öppen mellan 10-20.
Övernattningslägenhet planeras vara klart 2017-18
Byte av fönster in mot gården.
Renovering av fasaden.

Planerat underhåll: 2-fas elkablar kommer bytas till 3-fas kablar under hösten 2023.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
TV: Föreningen är ansluten Triple Play där kabel-tv, bredband och IP-telefoni ingår i avgiften.
INTERNET: Föreningen är ansluten till internet via bredbandsbolaget, i dagsläget ingår bredband om 100 mbit/s i den redovisade avgiften.
Föreningens ekonomi Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar.
Gemensamma utrymmen Tvättstuga i källaren med tre tvättmaskiner, torkrum, och en torktumlare. Tvättstugan är placerad mellan A och B trappen. Bastu, relaxavdelning och gym.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens register men är omgjord till en 2 rok.

I dagsläget disponeras ett vindsförråd.

Areakälla: Föreningens information, mätstandard okänd.

Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.MOHV.se, eller kan fås av mäklaren.

Dokument

Området

Området Dalaplan/Södervärn är ett centralt område med lång historia som en av Malmös främst knutpunkter. Området tillhör stadsdelen Södra Innerstaden och består till största del av flerbostadshus från mitten av 1900-talet.

Närområde

I området har vi närhet till det mesta, vi har shoppingmöjligheter med småbutiker runt området samt köpcentret Mobilia i södra delen av området. Vi har flertalet olika restauranger som erbjuder stor variation av kulinariska maträtter, nöjen samt gymanläggningar.

Kommunikation

Stadsbussar finns endast ett stenkast från lägenheten. Pendelbussar till Lund/Lomma och många fler destinationer finns inom ett behagligt avstånd på Södervärn. För dig som åker tåg är det inte långt till Triangelns tågstation. Den med bil tar sig snabbt ut till den inre ringlinjen, motorvägen och Öresundsbron.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

Runt i området hittar vi flertalet förskolor för dem minsta och för dem äldre barnen finns grundskolor som Annebergsskolan och Johannesskolan i grannområden.

Räkna på ditt nya boende