Almhög, Malmö

Almhögsgatan 6

På centralt läge att stenkast från Triangeln och Mobilia hittar du denna välskötta och renoverade villa på Almhögsgatan 6. Fastigheten bebyggdes 1966 och fördelas på tre plan, där du i första plan möts av en stor hall med vackert stengolv och WC. Vidare in i huset möter du köket med full maskinpark, ett sovrum och husets två stora allrum för tv-rum och matsal. Via matsalen når du husets stenlagda upphöjda veranda. Via hallen når du trappan till ovanvåningen där de andra tre rymliga sovrummen är placerade. Här finner du även ett stort och modernt badrum som nyligen renoverades, samt en stor klädgarderob med fönster. Via hallen når du även trappan ner till den inredda källaren som disponerar över flertalet förvaringsutrymmen, en gillestuga, ett pannrum, tvättstuga med dusch samt garaget med elektrisk öppningsbar port. Garaget når du praktiskt via huset.

Här bor du i ett välskött hus, invändigt som utvändigt, med praktiskt tilltagna rum, stora och flertalet fönsterpartier, genomgående parkettgolv och släta fina väggar. Med en stenlagt uteplats i soligt läge i anslutning till poolen och med en lättskött trädgård finns här inget att sakna!

Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 153 kvm + 84 kvm
Rum 6 varav 4-5 sovrum
Tomt 496 kvm, friköpt
Byggnadsår 1966
Pris 5 495 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Jennifer Johansson
Fastighetsmäklare / Partner
0731-54 28 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

1½-plansvilla med garage och pool!

Planritning

Jennifer Johansson

Jennifer Johansson

Fastighetsmäklare / Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Almhögsgatan 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4-5 sovrum
Boarea 153 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Fastighet Vårbrodden 7
Boarea 153 kvm
Biarea 84 kvm
Byggnadsår 1966
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Lecablock
Fasad Tegel
Fönster 3-glas
Bjälklag Betong
Utvändigt plåtarbete Koppar
Grundmur Lättbetong
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Övrigt om byggnaden 2022 - Radonhalt kontrollerad.
2022 - Badrumsrenovering ovanvåning.
2021 - Pool byggd.
2020 - Sotning av skorsten.
2019 - Installation av grind.
2016 - Entrétrappa byggd. Material: granit.
2016 - Nybyggd uppfart, nedfart till garage samt gång till trädgården och entrén. Material: granit.
2015 - FTX-Ventilation istallerad.
2015 - Renovering av källarens samtliga rum och ytskikt (golv och väggar). Samt installation av garderober.
2015 - Mur tillbyggdes.
2014 - Nybyggnad av terrass. Material: granitplattor.
2013 - Dränering.
2012 - Omfattande renovering av husets alla ytskikt, släta väggar, målningsarbete och genomgående parkett.
2012 - WC i bottenplan renoverades.
2012 - Köksrenovering. Ikea.
2011 - Nya fönster.
2010 (ca) - ny fjärrvärmeväxlare.
2009/2010 (ca) - nytt tak.

Rum

Hall

Välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter med hjälp av en hatthylla. Grön nyans på väggarna och påkostat stengolv.

WC

Smakfullt inredd gäst-WC i en naturnära kulör och helkaklade väggar med klinker på golv. Toaletten är utrustad med en vägghängd WC, vask med kommod och spegel.

Kök

Stilrent kök i vitt, som bjuder på goda förvaringsmöjligheter med hjälp av underskåp och högskåp samt bra arbetsyta. Köket är utrustat med spis, fläkt, inbyggd mikro, inbyggd ugn samt side by side kyl och frys med ismaskin. Vita väggar varav en fondvägg i beige kulör, klinker på golv.

Sovrum

Sovrum med plats för säng och skrivbord. Fototapet som fondvägg, vita väggar och parkettgolv.

Vardagsrum

Luftigt och väl tilltaget vardagsrum med härligt ljusinsläpp via burspråk, där du även kan möblera med fåtöljer. Här finns plats för det större soffmöblemanget. Ljusgråa väggar och parkettgolv.

Allrum

Intill vardagsrummet når du allrummet som idag disponeras som matsal, här får du med enkelhet plats med långbordet. Parkettgolv och ljusgrå väggar.

Trädgård

Via allrummet når du trädgården som bjuder på en solbadande terrass, klädd i granit. En lättskött gräsmatta och en svalkande pool med praktiskt tak.

Sovrum

Luftigt sovrum med plats för en större säng, tillhörande sängbord, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbel. Beige färg på väggar och parkettgolv.

Sovrum

Perfekt barnrum med gott om plats för säng och lekhörna. Vita väggar och parkettgolv.

Badrum

Modernt och stilrent badrum i en naturnära kulör med kakel på väggar och klinker på golv. Badrummet är utrustat med handfat med tillhörande kommod, spegel, dusch och WC.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för säng, tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Naturnära kulör som klär väggarna och parkettgolv.

Källarplan

I källarplan finner du en stor och fin yta med flertalet förvaringsutrymmen, så som garderob i anslutning till hallen och två klädgarderober med skjutpartier. Här finner du bostadens gillestuga, ingång till garage, tvättstuga och pannrum.

Gillestuga

Mysig och väl tilltagen gillestuga, här inreder du enkelt med en soffgrupp eller varför inte använda som ytan som gästrum eller gym. Fondvägg i tegel, vita väggar och klinker.

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med goda förvarings- och arbetsmöjligheter med hjälp av underskåp och arbetsbänk. Vitkaklade väggar och golv i mosaik i en naturnära kulör.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-06-08
Energikonsumtion 237 kWh/m2 år.
Primärenergital 122

Ekonomi

Pris 5 495 000 kr Föreslagen budstart
Taxeringsvärde 3 700 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 457 000 kr
  • Småhusmark: 1 243 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 457 000 kr
Värdeår 1963
Summa inteckningar 2 175 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 70 522 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 23 953 kr
  • Vatten/avlopp: 5 873 kr
  • Försäkring: 10 993 kr
  • Renhållning: 2 180 kr
  • Hushållsström: 27 523 kr

Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på abonnemang och antal personer i hushållet. Driftkostnaden är baserad på att hela huset inklusive källare och pool är uppvärm.

Tomt

Tomtarea 496 kvm
Tomttyp Friköpt
Parkering I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Samfällighet: Malmö Hyllie S:33

Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

Övrigt

Allmänt om bostaden kylskåpet i källaren ingår ej i överlåtelsen. I överlåtelsen ingår garderober i samtliga sovrum och de i källaren.
Övrigt kylskåpet i källaren ingår ej i överlåtelsen. I överlåtelsen ingår garderober i samtliga sovrum och de i källaren.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende