VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Lindeborg, MALMÖ

Aktrisgatan 8

Nu ges tillfälle att förvärva denna genomgående tvåa som bjuder på optimal planlösning och härlig inglasad balkong.

På Lindeborg bor du dessutom med perfekt gångavstånd till Hyllie för både shopping samt har närhet till tåg och bussförbindelser, medans du väl hemma bor med grön omgivning med luftiga ytor mellan husen. Området bjuder dessutom på restauranger, matbutiker, skolor o dylikt. Allt du kan behöva i din vardag.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3770 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris Utgångspris saknas

Charmig tvåa på populära Lindeborg

gård
gård
hyllie
hyllie
Snart-har
Snart-har

Planritning

Aktrisgatan 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Välkomna in i denna charmiga trea på populära Lindeborg. När vi väl stiger in i bostaden välkomnas vi av en öppen hall med goda avhängningsmöjligheter. Från hallen tar vi höger och in i det luftiga vardagsrummet med väggar målade i vit, här får vi plats med soffmöblemang och matplats om 4-6 personer. Vidare i bostaden når vi badrummet som är av enkla kulörer och utrustat med dusch, handfat, spegel, komod samt WC. I bostaden finner vi även ett stilrent kök i ljusa färger. Här har vi goda arbetsmöjligheter för matlagaren samt plats för matbord om cirka 4 personer. Vidare tar vi oss till sovrummet som rymmer en större säng samt större garderob som erbjuder god förvaring. Från sovrummet tar vi oss till balkongen som vetter mot väst och erbjuder trevlig sol under sommarkvällarna.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-04-25
Energikonsumtion 1924 kWh/m2 år.
Primärenergital 94

Ekonomi

Lägenhetsnummer 384
Avgift 3770 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA, kabel-tv och bostadsrättstilläggsförsäkring. IMD av el.
Andel i förening 0,1422%
Andel av årsavgift 0,1422%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 95 702 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Sofieholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0734
Gatuadress Orkestergatan 1
Postnummer 21585
Ort MALMÖ
Epostadress hsb.lindeborg@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Brf Sofieholm Fastighetskontor
Telefon Kontaktperson 040-13 32 80
Allmänt om föreningen HSB Brf Sofieholm är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 573 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 lokaler, varav 3 är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens adresser är fördelade på Regissör- Dansör- och Aktrisgatan samt Lindeborgs butikscentrum. Husen färdigställdes 1972- 1973. HSB Brf Sofieholm har tillsammans med grannföreningarna HSB Brf Lindeborg och HSB Brf Henriksdal gemensam förvaltning med fastighetskontor på Orkestergatan 1. I Lindeborgs butikscentrum finns bl.a. gym, ICA-butik och frisör. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde årsavgiften med 5% 2023-04-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.
Äger föreningen marken Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, senaste omförhandlingen skedde 31/12 2016. Det nya avtalet gäller tom 31/12 2026.
Antal lägenheter 573
Antal lokaler 9
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.

Utfört underhåll:
2024 Relining av bottenstammledningar har påbörjats under året med start i Butikscentrum. Arbetet kommer pågå löpande i samarbete med HSB Brf Henriksdal
2020 Nya hissar installerade.
2018 utfördes ny energideklaration och solceller installerades på taken på låghusen.
2017 infördes gemensam el.
2015-2016 byttes frånluftsfläktar i låghus.
2015 spolades spillvattenledningarna och rensning av ventilationssystem utfördes samt renovering av garage.
2013 tilläggsisolerades vindarna och ledbelysning installerades i höghus och källargångar.
2012 renoverades värmecentralerna och värmepumpar byttes ut. Taken lades om i låghusen. Taket på höghusen är omlagt sedan tidigare.
2004 sågs fasaderna över i samband med att balkongerna renoverades och glasades in.
2021 Installera laddstolpar på en del av parkeringsplatserna.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en dialog om att renovera fönster. Senaste info från föreningen är att de inte kommer göra det än på något år och finns ännu inte med i underhållsplanen.
Föreningen har en dialog om att renovera vattenstammar i framtiden, men det finns inga planer på det för närvarandet.
Parkering Det kommer sättas upp en laddstation till 4 el-bilar på Dansörgatan, vilket lätt kan utökas till fler, där man kommer kunna ladda sin bil som boende i föreningen. Inga privata platser med elstolpar.

P-plats: ca 133 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Garage: ca 337 kr/mån. Kösystem tillämpas.
MC-plats: ca 169 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Cykelbox: Finns att hyra för ca 59 kr/mån. Kösystem tillämpas. Cykelrum finns också att hyra mot deposition.
Höjning av garage-, p-platser och cykelboxar sker varje år med ca 2 % enligt avtal.
Det finns 356 st garageplatser samt 154 st p-platser.
I dagsläget är det kö till garage och kötid varierar beroende på vilken gata man bor på. Det finns i dagsläget lediga p-platser på samtliga gator. För att hyra parkering krävs det att man står som registrerad ägare på bilen.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-tv via Sydantenn där basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bahnhof, hastigheten höjdes till 1000/1000 under 2021 och ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns en fin och lummig innergård med tillgång till grillplatser, cykelställ, lekplats och sittplats.
Gemensamma utrymmen Det finns 2 tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och torktumlare i vardera höghusen och 1 tvättstuga med 2 tvättmaskiner och torktumlare i låghusen. 2 torkrum och 1 mangelrum finns också. Barnvagnsrum finns att tillgå utan avgift. Miljöhus med sopsortering finns.
Övrigt Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån individuell förbrukning.

Föreningen utför tillsyn.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/sofieholm/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Lindeborg ligger beläget i södra Malmö precis intill Hyllie och Svågertorp. Området kännetecknas av mycket grönska och luftiga avstånd mellan husen vilket ger en lugn och hemtrevlig miljö. Bostadsområdet består för det mesta av flerfamiljshus från 70-talet med smart planerade och rymliga bostäder.

Närområde

I området finner vi närhet till mindre bekvämligheter så som matbutik, vårdcentral samt den lokala pizzerian. På andra sidan Pildammsvägen har vi Hyllie som erbjuder stort utbud av restauranger, stormarknaden Citygross, frisörer, barberare, tandläkare samt Sydsveriges största shoppingcenter Emporia.

Kommunikation

Från Lindeborg tar man sig dessutom till Hyllie på ca 5 minuter på cykel eller ca 15 minuter för den som vill gå. Väl framme har vi Emporia för shopping, restauranger samt nöjen, och sedan har vi Hyllie tågstation för den som snabbt vill ta sig in till centrum eller för veckopendlaren som med lätthet tar sig till Köpenhamn på ca 35 minuter. Vill man istället ta första bästa buss så går både buss 7 och 35 från Lindeborg.

Övrigt

I området finner vi två olika förskolor i varsin ände och i mitten har man även Lindeborgsskolan som sträcker sig från förskoleklass upp till nionde klass.