Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Björkskatan, Luleå

Snövägen 355

Kliv in i denna välplanerade och ljusa trerummare med stor balkong med soligt läge! Lägenhetens 77,5 m² består av ett rymligt och renoverat kök med matplats, vardagsrum med fina sällskapsytor, två sovrum som rymmer både dubbelsäng och annat möblemang, klädkammare som är utrustad med garderober som erbjuder god samt badrum i generös storlek med tvättmaskin och torktumlare. Direkt från entrén tar du dig enkelt ut på balkongen med markis som har härligt solläge och utsikt mot föreningens innergård. Förråd i god storlek direkt utanför lägenhetsdörr.

Brf Björkskatan är en stabil och stark förening med fina gemensamhetsytor såsom; nyligt renoverad bastu, övernattningslägenhet, tvättstugor, samlingslokal och hobbyrum. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har carportplatser, motorvärmarplatser, parkeringshus och garageplatser med separat kösystem. I maj påbörjas installationen av laddstationer för elbilar.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och omtyckta aktivitetsområdet Ormberget med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 75.5 kvm
Avgift 3593 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1977
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Välplanerad och smakfull trerummare med stor balkong!

Emma Hemnet

Emma Hemnet
Emma Hemnet
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snövägen 355

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 75.5 kvm
Byggnadsår 1977
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Ljus hall med hatthylla i direkt anslutning och tillhörande garderober för avhängning av ytterkläder. Utgång till balkong i bästa solläget!

KÖK

Smakfullt renoverat kök med god förvaring via över- och underskåp i vit kulör. Kakel i vitt ovan arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spis, ugn, integrerad diskmaskin samt spisfläkt. Rymligt med plats för matbord invid fönster som vetter ut mot föreningens innergård.

VARDAGSRUM

Ljust och fint vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och övrigt möblemang.

TVÅ SOVRUM

Två sovrum i bra storlek, här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas.

KLÄDKAMMARE

Klädkammare i anslutning från båda sovrummen, tillhörande skjutdörrsgarderober som ger god förvaring.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta på väggar och golv. Badkar, handfat, WC-stol, badrumsspegel, tvättmaskin och torktumlare smat badrumsskåp.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2039-9-303-5
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3593 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,2532%
Andel av årsavgift 0,2532%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Björkskatan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-7229
Ort Luleå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 424
Antal lokaler 3
Renoveringar Senast utförda:
2018 - Målning av tre sophus samt kvartersgård. Renovering av en innergård
2017 - Målning staket, lekutrustning och bodar på samtliga gårdar.
2016 - Byte av fjärrvärmecentral. Obligatorisk ventilationskontroll. Byte av lampor och armaturer i parkerings- och sophus.
2013 - Målning av fasader påbörjades.
2009 - Renovering av balkonger.
2007 - Fönsterbyten, byte av balkongdörr samt låscylindrar till ytterdörr.

De närmsta åren planerar styrelsen följande åtgärder:
-Föreningen planerar att se över behov av relining under 2022.
-Renovering av kvarvarande innergårdar.
-Montering av takavvattning på garage.
Parkering - Parkeringshus med 176 platser (270 kr/mån exkl el) - Garage med 102 platser (305 kr/mån exkl el) - Carport med 86 platser (255 kr/mån exkl el) - Parkeringsplatser med motorvärmare 22 st platser (240 kr/mån exkl el) Separat kö tillämpas.
Tv och bredband I månadsavgiften ingår digitala tv-kanaler BAS-utbudet hos Tele 2. Föreningen köper bredband och IP-telefoni via Telenor, kostnaden ingår i månadsavgiften. Hastighet på bredbandet är 100/100.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett.
Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

Övrigt

Balkong Rymlig balkong i soligt läge!

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Räkna på ditt nya boende